6. dubna 2022 • 15:20

Vary představily náhradu za Pešouta. Z Litoměřic přichází trenér Bruk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Karlových Varů povede po odchodu Martina Pešouta jako hlavní trenér David Bruk, který byl dosud koučem prvoligových Litoměřic a asistentem Karla Mlejnka u reprezentační dvacítky. Na pozici asistenta zůstává Václav Skuhravý a nově jej doplní Jakub Grof. Na postu trenéra brankářů pokračuje Pavel Kněžický. Podle klubového webu všichni podepsali smlouvu na jeden rok.



Třiapadesátiletého bývalého útočníka Bruka čeká první extraligové trenérské angažmá. V této sezoně dovedl Litoměřice k triumfu v základní části druhé nejvyšší soutěže a vypadl s nimi ve čtvrtfinále play off.

Pešout, jenž byl i sportovním manažerem, skončil na střídačce Energie po pěti letech. Spolu s ním se rozloučil také asistent Tomáš Mariška, ten bude v klubu pokračovat u mládeže.

„David Bruk dlouhodobě prokazuje, že se jedná o velice kvalitního trenéra a myslím si, že nadešel nejvyšší čas, aby dostal šanci i u extraligového týmu. V Litoměřicích dovedl tamní mužstvo mezi nejlepší týmy druhé nejvyšší soutěže, u mládežnických reprezentačních výběrů dlouhodobě pracoval s mladými hráči. I to byl jeden z důvodů, proč jsme o něj měli takový zájem,“ uvedl majitel klubu Karel Holoubek. „V Karlových Varech dáváme mladým hráčům velký prostor a věříme, že pod taktovkou Davida Bruka může mladé mužstvo, které u nás máme, jít ještě nahoru,“ dodal.

Třiačtyřicetiletý Skuhravý po loňském konci kariéry doplnil Pešoutův realizační tým v polovině ledna. „Chtěli jsme, aby Václav u mužstva pokračoval. Jednak pro jeho bohaté hráčské zkušenosti, veliký respekt v kabině a obrovskou chuť a nasazení, se kterou svou trenérskou práci vykonává. Neméně důležitá je bohatá znalost místního prostředí, která se bude novému hlavnímu trenérovi, minimálně v začátcích, určitě hodit,“ řekl Holoubek.

Čtyřicetiletý bývalý obránce Grof, který je karlovarským odchovanec, se podílel na zisku stříbra v roce 2008 a byl součástí kádru i v části další mistrovské sezony. Poslední tři sezony dělal asistenta trenéra v prvoligovém Přerově.

„Jakub se v Přerově postupně vypracoval ve velice kvalitního trenéra se specializací na obrannou činnost mužstva a hru obránců. Jeho příchod je zásluhou Václava Skuhravého, který vyslovil přání, aby se Jakub Grof stal součástí trenérského týmu. Reference na Jakuba jsou výborné, proto jsme se rozhodli ho v našem klubu angažovat,“ podotkl Holoubek.

Rovněž čtyřicetiletý Mariška se po pěti letech na lavičce prvního týmu přesouvá v klubu na jinou pozici. „Tomášovi musím za jeho dosavadní práci v klubu ohromně poděkovat. Je i jeho velkou zásluhou, že se mužstvu podařilo okamžitě vybojovat zpět extraligu a následně třikrát dovést do vyřazovacích bojů. Zároveň ale cítíme, že jak hráčům, tak i Tomášovi prospěje změna, rozhodli jsme se mu tak nabídnout místo u naší mládeže, které přijal. Jsme tak velice rádi, že takto erudovaný kouč bude v Energii působit i nadále,“ dodal Holoubek.

Bruk se svým realizačním týmem začne letní přípravu v pondělí 2. května. V týmu už nebudou pokračovat finský obránce Patrik Parkkonen a útočníci Tomáš Mikúš a Jiří Průžek, s nimiž se vedení Energie v minulých dnech rozloučilo.

Trenér David Bruk se z prvoligových Litoměřic přesouvá do Karlových Varů
Trenér David Bruk se z prvoligových Litoměřic přesouvá do Karlových Varů

HC Energie Karlovy Vary Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud