fbpx
Oceňovaný fotograf Jan Šibík fotografoval Prahu  novým mobilním telefonem Xiaomi 12 Pro

Český fotograf a fotoreportér Jan Šibík otestoval novou vlajkovou loď společnosti Xiaomi, model Xiaomi 12 Pro. Tento smartphone umožňuje uživatelům pořizovat snímky v prvotřídní kvalitě bez ohledu na situaci, ať už se jedná o náročné světelné podmínky nebo pohybující se objekty. Xiaomi 12 Pro se může pochlubit trojicí 50Mpx fotoaparátů pro všestranné využití s možností záznamu videa v rozlišení až 8K.

Jan Šibík o Xiaomi 12 Pro

„Jako fotografovi mě na novém modelu Xiaomi 12 Pro nejvíce nadchnuly jeho tři skvělé světelné objektivy.  Všechny mají „mega“ rozlišení 50 Mpx, takže můžete dělat velké výřezy, aniž by to mělo negativní vliv na kvalitu snímku. Senzor hlavního foťáku je od Sony a technologie CyberFocus umožňuje sledovat jak lidskou postavu, tak třeba vašeho psa a přesně zaostřit i když je vše v pohybu,“ říká Jan Šibík, který během týdne otestoval hlavní funkce během různých světelných podmínek.  „Xiaomi 12 Pro doporučuji zvláště těm, kterým záleží na maximální kvalitě snímků. Tu oceníte zvláště v tom případě, když si snímky necháte nazvětšovat na fotopapír a vystavíte doma na stěně. A ještě jedna super věc: mobil nabijete za 20 minut!“ dodává Šibík.

Špičkové fotografické vlastnosti

Xiaomi 12 Pro vyniká třemi nejmodernějšími 50Mpx fotoaparáty se špičkovým velkým hlavním senzorem Sony IMX707. Tento snímač je schopen zachytit velké množství světla a přináší pokročilé zobrazovací schopnosti s vyšší rychlostí ostření a zvýšenou přesností barev.

Kromě působivého hardwaru přináší Xiaomi 12 Pro také vylepšené proprietární AI algoritmy společnosti Xiaomi. Tyto inovace uživatelům usnadňují zaznamenání každého okamžiku i při slabém osvětlení nebo u pohybujících se objektů. Xiaomi ProFocus inteligentně identifikuje a sleduje objekty, čímž zabraňuje rozmazání a rozostřeným záběrům pohybujících se nebo zahalených objektů. Mezi vylepšení patří také funkce automatického ostření na oči a obličeje. Ultra Night Video využívá proprietární algoritmy Xiaomi k nahrávání videa i při extrémně slabém osvětlení.

Nabíjení nové generace

Xiaomi 12 Pro podporuje rychlé nabíjení až 120 W Xiaomi HyperCharge, takže baterii o kapacitě 4 600 mAh lze pomocí režimu Boost plně nabít za pouhých 18 minut.

O Janu Šibíkovi

Jan Šibík je jedním z nejznámějších českých fotografů současnosti a doslova žijící legendou reportážní a válečné fotografie. Podnikl na 250 reportážních cest do všech koutů světa a zároveň vyfotografoval i stovky reportáží v České republice. Za svou práci obdržel nespočet fotografických cen, mezi nimiž také World Press Photo v roce 2004. Dvacet let pracoval jako vedoucí fotooddělení a obrazový redaktor v časopise Reflex. V posledních letech je na volné noze, nadále fotí a pořádá fotografické workshopy u nás i v zahraničí, mezi něž patří například i workshop Fotíme mobilem.

Veškerou techniku a služby nakoupíte nejlépe ve: