Hlavní obsah

Během jediného letu zažili dvě nouzová přistání. Do správného cíle nedoletěli

Opravdu dlouhou cestu za sebou mají pasažéři americké společnosti Delta Air Lines. Čtvrteční let ze Salt Lake City na washingtonské letiště Ronalda Reagana byl celkem třikrát odkloněn od původní trasy, přičemž dvakrát letadlo nouzově přistálo a potřetí skončilo na zcela jiném letišti ve Washingtonu, než mělo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obvykle tříhodinová cesta se cestujícím neplánovaně protáhla. Poprvé bylo letadlo nuceno k odklonu poté, co ve vzduchu začalo praskat čelní sklo v kokpitu, informuje server Independent. Snímky, které začaly kolovat po sociálních sítích, sice vypadají hrozivě, letadlo však zvládlo bezpečně přistát.

„Vše se zdálo být normální, než byl let asi po 90 minutách odkloněn,“ popsala místním médiím jedna ze 198 cestujících Rachel Wrightová. „Poté ohlásili, že popraskalo čelní sklo a musíme přistát v Denveru. Myslela jsem si, že jsem se přeslechla, ale nikoliv,“ doplnila žena.

Další dva odklony nevysvětlily

Aerolinky se za nepříjemnost omluvily, v Denveru v Coloradu vyměnily letadlo a cesta mohla pokračovat. Opět se však zkomplikovala. Tentokrát se let odklonil do Richmondu ve Virginii. Důvod není známý, podle serveru Independent mohly být na vině hlášené bouře.

Po přistání v Richmondu mělo letadlo konečně zamířit do cíle. Místo na letišti Ronalda Raegana ovšem přistálo na jiném washingtonském letišti, a to Washington Dulles, které je od toho původního vzdáleno asi 45 kilometrů.

Aerolinky Delta se k dalším dvěma odklonům prozatím nevyjádřily. Není tedy jasné, proč přesně k nim došlo a proč cestující skončili na špatném letišti.

V letadle se opil tak, že nedokázal ani ukázat pas. Půjde do vězení

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám