24. nájezd klíčem k ocelářské naději. Plzeň má mečboly

Michal Ramik | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Na jméno prvního finalisty play off DHL Extraligy juniorů si zatím musíme počkat, Liberec totiž nevyužil úvodní mečbol na třineckém ledě. Stejně blízko jako Bílí Tygři teď už jsou také mladíci Plzně, kteří v semifinále potřetí přetlačili Spartu.

Tygři jen dotahovali, až je srazil Jobánek

I pohled na finále dorosteneckého play off celkem jasně vysvětluje, proč v akademických kategoriích letos záleží na konkrétních výsledcích sérií. Kdyby liberecká juniorka postoupila přes Třinec už ve čtyřech zápasech, dopřálo by jí to opravdu hodně odpočinku.

To ale Oceláři odmítli. Těžko říct, do jaké míry stranili vedoucí obou celků svým gólmanům, nicméně tentokrát zaznamenali až neuvěřitelný součet 101 střeleckých pokusů! Dramatická bitva došla do nájezdů.

Víc to mrzelo domácí Slezany, kteří v základní hrací době třikrát vedli. Trefili se osvědčení střelci, dvakrát Pavel Matěj a jednou Michal Ramik, zatímco za Tygry odpověděli podobně povolaní – Vojtěch Jiruš, Jakub Šedivý a naposledy 115 sekund před koncem Adam Měchura.

Nájezdy pak nebyly ničím pro kardiaky. K určení vítěze jich totiž bylo potřeba plných 24! Do té doby se trefili pouze dva hokejisté na každé straně, než svým druhým úspěchem rozhodl Jonáš Jobánek.

René Mucha (trenér Třince): „Nemáme to jednoduché a potvrdilo se to. Chvilkami to bylo oťukávání. V první třetině to bylo poklidné a ve druhé se to zvedlo. Je škoda, že jsme to neudrželi za stavu 3:2. Prodloužení moc šancí nenabídlo. Nájezdy byly poté loterie a štěstí stálo při nás. Tím jsme si prodloužili sezonu a bod v sérii jsme si zasloužili.“

Richard Lobo (trenér Liberce): „Odehráli jsme těžké utkání, které bylo urputné z obou stran. Udělali jsme spoustu zbytečných chyb a nechali jsme se rozhodit. Dotahovali jsme a nájezdy byly loterie. Dnes byl šťastnější Třinec a my se připravíme na domácí zápas.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 4:3 po nájezdech (1:0, 1:1, 1:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Matěj (Ramik, Kareš), 26. Ramik (Chovniak, Matěj), 58. Matěj (Haas, Ullrych), rozh. nájezd Jobánek – 25. Jiruš (Jansa), 55. Šedivý, 59. Měchura (Kovář, Hampl).
Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Kučera, Blažek.
Vyloučení: 7:3, navíc Jansa (Liberec) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 52:49 (15:22, 15:13, 16:12 – 6:2).
Diváci: 139.
Stav série: 1:3.

Zase ta třetí třetina! Finiš rozhodl Adamec

2:2, nebo 3:1? To je sakra velký rozdíl, a aktéři druhé série mezi Plzní a Spartou to moc dobře cítili. I přes několik šancí hrála na obou stranách prim čím dál větší opatrnost, a proto za první dvě třetiny nepadl ani gól. Tak dlouho drželi střelce na uzdě Jakubové Vondraš i Krbeček.

Až poslední část nabídla rozuzlení. Zdálo se, že by mohla stačit přesilovková trefa zadáka Vladimíra Kremláčka, to by však nesměl čtyři minuty před sirénou srovnat mladík David Senčák.

Brzy však indiáni znovu odskočili zásluhou Václava Adamce a když pak Vondraš v klíčovém zákroku utkání chytil gól Jakubu Konečnému, mohl Marcel Marcel zatlouct hřebíček do prázdné brány. Sparťanům hodně uškodilo trápení v přesilových hrách, vždyť nevyužili ani jednu ze sedmi.

Plzeňští mládežníci tak byli v domácím čtyřboji stoprocentní!

Páté bitvy sérií se hrají v sobotu. Zatímco pod Ještědem budou ve výhodě domácí Tygři, v Holešovicích mohou slavit postup do finále hostující indiáni.

Petr Vojan (trenér Plzně): „Dnes se duel vyvíjel trochu jinak než včera. Včera tam bylo hodně šancí, obrany byly nezodpovědné. Dnes to bylo jiné, na první gól se čekalo strašně dlouho, bylo poznat, že se na to oba soupeři zaměřili. Bylo to dnes o tom, kdo dá první gól. Mysleli jsme si, že jsme ho dali my, bohužel soupeř po naší chybě v závěru vyrovnal. Jsme rádi, že jsme to na konci strhli na naši stranu, byl to urvaný a ubojovaný zápas. Myslím, že jsme si to za průběh, kdy jsme byli trochu lepší, zasloužili. Ovšem máme tam stále zbytečná vyloučení a ta nás strašně srážejí dolů. To je pro nás věc, kterou musíme odstranit a nesmí se to objevovat ve hře.“

Richard Žemlička (trenér Sparty): „Budu hovořit jako včera. Zápas byl vyrovnaný, srovnali jsme v závěru na 1:1, ale nechali jsme si dát zbytečný gól, který rozhodl. Trochu mi vadí nedisciplinovanost našich klíčových hráčů, to rozhoduje sérii a musíme to zlepšit. Musíme hrát disciplinovaněji a zodpovědněji dozadu.“

HC ŠKODA PLZEŇ – HC SPARTA PRAHA 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 42. Kremláček (Adamec, Malát), 57. Adamec (Hamšík, Malát), 60. Marcel – 56. Senčák (Hrabík, Ducháč).
Rozhodčí: Fraňo, Kosnar – Josef Špůr, Šimánek.
Vyloučení: 8::3, navíc Kubánek (Sparta) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 24:32 (12:8, 5:10, 7:14).
Diváci: 405.
Stav série: 3:1.

Další program DHL extraligy juniorů

Sobota 9. dubna – 5. zápasy semifinále:
14:00 HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň
Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec

Pondělí 11. dubna – případné 6. zápasy semifinále:
HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec
HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha

Středa 13. dubna – případné 7. zápasy semifinále:
Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz