6. dubna 2022 • 22:50

Benzema v LM hattrickem skolil Chelsea, Bayern prohrál na Villarrealu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili díky hattricku Karima Benzemy v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti úřadujících šampionů z Chelsea 3:1 a přiblížili se postupu mezi čtyři nejlepší týmy soutěže. Španělskému velkoklubu se povedla na stadionu Stamford Bridge první odveta za loňské vyřazení v semifinále. Ve druhém utkání Villarreal zdolal doma Bayern Mnichov 1:0. Odvety se uskuteční příští úterý.



Na lavičce „Bílého baletu“ nechyběl trenér Carlo Ancelotti, který měl po prodělaném koronaviru ráno před zápasem negativní test a na poslední chvíli odcestoval do Londýna.

Real mohl otevřít skóre už po deseti minutách hry ale Vinícius Júnior trefil po rychlém brejku jen břevno. V 21. minutě se už hosté dočkali. Centr Vinícia Júniora dopravil do sítě prudkou hlavičkou Benzema. Čtyřiatřicetiletý útočník se o tři minuty později prosadil podruhé. Tentokrát přesně zužitkoval centr Modriče a stal se prvním Francouzem, který v jedné sezoně LM vstřelil deset branek.

Domácí „Blues“ se nevzdali a pět minut před poločasovou přestávkou je vrátil do hry kontaktní brankou Havertz. Naděje Chelsea ale zkomplikoval na začátku druhé půle brankář Mendy po jehož chybné rozehrávce završil Benzema hattrick. Rodák z Lyonu zaznamenal po osmifinále s PSG druhý hattrick za sebou a čtvrtý v Lize mistrů celkově. V milionářské soutěži vstřelil 82 gólů.

Když pak domácí Zijach v nastaveném čase těsně přestřelil, připsala si Chelsea první porážku se španělským týmem po osmi zápasech. Trenér Tuchel dokonce proti španělským klubům prohrál poprvé z deseti dosavadních duelů.

Loňský vítěz Evropské ligy Villarreal, který vyřadil v osmifinále Juventus Turín, měl proti Bayernu povedený úvod. Již v osmé minutě poslal „Žlutou ponorku“ do vedení Danjuma, který tečoval střelu Pareja. Španělský celek se mohl v závěru úvodní půle radovat i podruhé, ale rozhodčí tentokrát po konzultaci s videem Coquelinův gól neuznali kvůli ofsajdu.

Bayern se po přestávce snažil vyrovnat, ale místo toho mohl sám inkasovat. Střelu Morena v 53. minutě zastavila tyčka a další pokus španělského útočníka po chybné rozehrávce brankáře Neuera letěl těsně mimo. Villarreal porazil Bayern poprvé v historii a neprohrál doma s německým soupeřem popáté za sebou.

Góly

Domácí: 40. Havertz

Hosté: 21. Benzema, 24. Benzema, 46. Benzema

Sestavy

Domácí: E. Mendy – Christensen (46. Kovačić), T. Silva, Rüdiger – R. James, Kanté (46. Zíjáš), Jorginho (64. Loftus-Cheek), Mount, Azpilicueta (C) – Havertz, Pulisic (64. R. Lukaku).

Hosté: Courtois – Carvajal, Militao (64. Nacho Fernández), Alaba, F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos (74. Camavinga) – Valverde (86. D. Ceballos), Benzema (C) (86. Bale), Vinícius Júnior.

Náhradníci

Domácí: Arrizabalaga, Bettinelli, Alonso, Chalobah, Kenedy, Kovačić, Loftus-Cheek, Lukaku, Saúl, Sarr, Werner, Zíjáš

Hosté: Vázquez, Rodrygo, Vallejo, Marcelo, Fuidias, Lunin, Ceballos, Fernández, Díaz, Asensio, Bale, Camavinga

Karty

Domácí: Rüdiger

Hosté: Militao

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (vš. Francie)

Stadion

Stamford Bridge, Londýn

Góly

Domácí: 8. Danjuma

Hosté:

Sestavy

Domácí: Rulli – Foyth (81. Aurier), Albiol (C), P. Torres, Estupiñán – Coquelin (59. Pedraza), Capoue, Parejo – G. Moreno, Danjuma (81. Chukwueze), Lo Celso.

Hosté: Neuer (C) – Pavard (71. Süle), Upamecano, Lucas Hernández, A. Davies – Kimmich, Musiala – Coman, T. Müller (62. Goretzka, 90+5. Roca), Gnabry (62. Sané) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Alcácer, Pedraza, Asenjo, Aurier, Gómez, Chukwueze, Iborra, Mándí, Gaspar, Peña, Pino, Trigueros

Hosté: Früchtl, Goretzka, Nianzou, Richards, Roca, Sabitzer, Sané, Stanišić, Süle, Tillman, Ulreich, Wanner

Karty

Domácí: Emery, Estupiñán

Rozhodčí

A. Taylor – G. Beswick, A. Nunn (všichni ENG)

Stadion

Estadio de la Cerámica (Villarreal)

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud