„Jsem sám zvědavý, co budu chrlit,“ směje se Jiří Hejcman

Už v pondělí 11. dubna se v divadle uskuteční živé natáčení rozhlasového pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka. Vedle Ondřeje Brzobohatého bude dalším hostem večera dlouholetý kolega Josefa Kubáníka, herec Slováckého divadla Jiří Hejcman.

Jiří Hejcman se těší na zpívání s cimbálovkou

„Připravuju se tak, že se moc nepřipravuju. Ty historky, které ode mě Jožka očekává, se většinou v hlavě vynoří, až když na ně ťukne, a pak už to jde samo. S Jožkou se ale známe roky a slyšíme na sebe, tak věřím, že nám to společně půjde, sám jsem zvědavý, co ze sebe nakonec budu chrlit,“ usmívá se herec, ze kterého se už v červnu stane Limonádový Joe ve slavné parodii Jiřího Brdečky a rád vypráví veselé historky nejenom z hereckých šaten, ale také ze zákulisí vzniku slavných komedií, jako jsou Rychlé šípy či 1+2=6.

Váca nasadil laťku vysoko

Při prvním živém natáčení Pohovky ve Slováckém divadle na konci loňského roku byl hostem Jožky Kubáníka další kolega David Vaculík. Všichni tři pánové spolu sedí v jedné herecké šatně. „Je pravda, že Váca minule nasadil laťku vysoko, zvlášť, když pomlouval kolegy. Na druhou stranu je třeba říct, že spoustu historek mám i o něm. Jen naznačím, že Váca je například mistrem v padání kdekoli a odkudkoli,“ uculuje se Jiří Hejcman.

Jirka Hejcman bude nejen vyprávět, ale taky si zazpívá s cimbálovou muzikou Cifra. „Tyto věci mám naopak rád dobře připravené a zazpívat si s cimbálovkou oblíbené písničky člověk nemůže každý den. Proto už jsme měli několik zkoušek a další nás ještě čekají. Můžu prozradit, že zazpívám třeba Kolej Yesterday od Michala Prokopa a chystám i jedno tajné překvapení,“ uzavírá Jiří Hejcman.

Vstupenky na živé natáčení rozhlasového pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka v pondělí 11. dubna od 19 hodin ve Slováckém divadle jsou k dispozici na webu a v pokladně divadla.