Hlavní ženská hvězda nováckého seriálu Chlap je v některých dabingových studiích stále na černé listině! Na kontě má přitom stovky namluvených filmů a je dvorní dabérkou třeba Kate Winsletové (vč. Titaniku) či Jessiky Alby! „Byla nás před osmi lety spousta herců, kteří se dabingu věnují a kteří chtěli změnit způsob spolupráce včetně ohodnocení, nastavit nějaká pravidla,“ říká Ježková ve velkém rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN.

O dvou stranách

Honorář za dabing si podle svých slov většinou předem nějakým způsobem dojednala. „Ale ve většině studií to tenkrát chodilo tak, že jste odvedla výkon, a pak jste v produkci čekala na smlouvu s honorářem,“ vysvětluje herečka a dabérka. „Myslím, že by to takhle být nemělo, smlouva je o dvou stranách, proto jsme si najali agenturu, která by nás zastupovala,“ popisuje tehdejší situaci.

Strach o práci

Jenže zatímco idea byla jasná, mnoho kolegů a kolegyň se nakonec bálo, aby nepřišli o práci, a stáhli se. A strach byl oprávněný, protože dabingová studia na to reagovala tak, že s »potížisty« přestala počítat. A mnozí včetně Jitky skončili na černé listině.

Velký rozhovor s Jitkou Ježkovou čtěte už zítra v Blesk tv MAGAZÍNU

Video: Můžu dál? Prozrazené tajemství Jitky Ježkové! S kým a kam utekla? 

Video
Video se připravuje ...

Můžu dál? Prozrazené tajemství Jitky Ježkové! S kým a kam utekla? TV Barrandov

Fotogalerie
26 fotografií