Házenkářky Kynžvartu přivítají Most „doma“ v Chebu až v neděli

  10:58
Nováček Interligy Házená Kynžvart je už dvě kola před koncem základní části jistým účastníkem play off. V tabulce je čtvrtý pouhý bod za Dunajskou Stredou a s větším odstupem za druhým Mostem a vítězem z Michalovců.
Házenkářky Kynžvartu před finále Českého poháru

Házenkářky Kynžvartu před finále Českého poháru | foto: ČTK

 „V půli sezony by to ještě bylo překvapení, ale po těchto dvou utkáních určitě úleva, že se to povedlo,“ říká asistent kynžvartského trenéra Radek Dvořák poté, co jeho svěřenkyně porazily právě Dunajskou Stredu a o víkendu stvrdily postup výhrou v Hodoníně.

Už po podzimní části se Kynžvart pohyboval v nejvyšších patrech tabulky a říkal si: „Pojďme se pokusit udělat to překvapení ještě větší, a když se náhodou play off podaří, budeme za to rádi. Tlak z žádné strany nebyl v žádném případě vyvíjen,“ prozrazuje Dvořák.

Variant pro play off je mnoho a Kynžvart si nemůže vybírat, ostatně ještě chybí odehrát dvě kola základní části. V neděli přivítá, v Chebu od 17.10 hodin, nejlepší český celek DHK Baník Most a nakonec se vydá devět stovek kilometrů k vítězi základní části celé soutěže do Michalovců.

„Půjdeme si to užít a vyzkoušíme si několik nových věcí, které potom zapojíme do play off.“ V neděli se tedy hraje v chebské hale s Baníkem Most, navíc za asistence televizních kamer. „To je vždy specifické, hráčky jsou trochu více pod tlakem. Nicméně utkání s Mostem je pro náš klub svátkem, je to špička české házené. Samozřejmě se na ně připravujeme, chceme jim ukázat, že to tady nebudou mít vůbec lehké,“ burcuje kynžvartský asistent.

V této sezoně se Kynžvart už s Mostem potkal dvakrát, na podzim u nich a před nedávnem ve finále Českého poháru v Karlových Varech. Výsledky vyzněly jasně pro Most.

„Zápasy jsme rozebírali, zjistili, kde nás tlačí bota. Je to způsobené tím, že nemáme odehráno tolik těžkých utkání jako Most, jsme stále ještě nováček, který se zatím ještě učí velkou házenou. Tyto těžké utkání jsou pro nás jen přínosem. Je to úplně jiné utkání než proti jiným soupeřům,“ prozrazuje Radek Dvořák.

Hrát se bude v chebské Městské sportovní hale, Radek Dvořák bydlí přímo naproti vchodu do ní. V podstatě vzít jen pantofle a přejít silnici. „Pro mě je to něco, co jen tak člověk nezažije,“ říká Dvořák, jenž v chebské hale vyrůstal.

Je to pro něj něco jiného, už na předzápasový trénink chodil jen v pantoflích. V neděli si je samozřejmě nevezme, ale celá rodina bude na místě včetně dcery Veroniky, která je jednou z opor Kynžvartu a nesmí chybět na palubovce.

Ač trenér má vždy jiný pohled na hru než fanoušek, nelze pominout, že Veronika patří k nejlepším střelkyním celé soutěže. „Jsem rád, že se momentálně pohybuje v první desítce střelců. Je to super, ač nikdy předtím nepatřila mezi střelce, spíš byla ten, co připravuje šance. Ale určitě z toho mám radost, hrdost každého otce. Navíc teď bude „doma“ hrát proti Mostu, kde strávila pět let před příchodem do Kynžvartu, je to pro ni emotivně větší zážitek,“ dodává Radek Dvořák.

Utkání 25. kola Interligy házenkářek Házená Kynžvart – DHK Baník Most se hraje v neděli v Chebu v Městské sportovní hale od 17.10 hodin.

V neděli od 17.10 hodin v přímém přenosu ČT

Další interligové utkání hraje tým Házená Kynžvart s DHK Baník Most v chebské Mětské sportovní hale. I termín je nezvyklý, neděle 17.10 hodin. Je na přání České televize, která bude utkání vysílat v přímém přenosu.

„Televize nabídla svazu házené volné okno, kdy by chtěla vysílat házenou. V tento termín byl v plánu až pátý zápas play off mužské extraligy, který nemusí být. Tak se zájem přesunul na ženskou složku. Protože jsme poslední zápas hráli se Stupavou v Chebu, kde je hala pro televizi akceptovatelná, byli jsme osloveni,“ říká Dana Radová, organizační pracovnice Házená Kynžvart.

Navíc se jedná o divácky velmi atraktivní utkání. Podzimní střet obou soupeřů vidělo v Mostě devět stovek lidí. „Toto utkání mělo jednu z nejhezčích a nejbouřlivějších atmosfér v soutěži,“ připomíná Radová.

Kynžvart si kvůli tomu objednal větší a komfortnější chebskou Městskou sportovní halu. „Už dopředu jsme avizovali, že utkání odehrajeme v Chebu, halu se nám podařilo divácky velmi zatraktivnit a všichni jsme se tam cítili jako doma,“ upřesňuje Radová, že Kynžvart už v Chebu odehrál poslední domácí utkání se Stupavou. Dana Radová shledává rozhodnutí televize i za důsledek herního projevu a celé týmové organizační práce klubu.

„Je pro nás důležité utkání nejen odehrát (případně vyhrát), ale chceme také pobavit diváka, který se u nás bude cítit skvěle,“ dodává Dana Radová.

Autoři:
  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Na horské dráze do finále. Karvinští házenkáři vyřadili Lovosice po rozstřelu

27. dubna 2024  22:22

Zvraty jak v argentinské telenovele. Strhující čtvrtou bitvu semifinále play off poslal házenkáře...

Novotná skončila na pětibojařském SP v Budapešti osmá, Kuf devátý

27. dubna 2024  14:44,  aktualizováno  20:57

Moderní pětibojařka Veronika Novotná skončila osmá na Světovém poháru v Budapešti, Jan Kuf byl...

Mo, co jste si s Kloppem udělali? ptali se Salaha. Když to řeknu, bude zle

27. dubna 2024  20:42

Když ho po zápase v mixzóně novináři požádali o rozhovor, liverpoolský útočník Mohamed Salah jen...

Dál neporažený. Leverkusen už měl namále, vyrovnal v šesté minutě nastavení

27. dubna 2024  19:13,  aktualizováno  20:34

Už jistý německý šampion Leverkusen ve šlágru 31. kola bundesligy se třetím Stuttgartem prohrával...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...