Hlavní obsah

Petr Janda vydá sólovku, bude i duet s Martou

Videoklip Hrací skříňka upozorňuje na novou desku Petra Jandy Asi se mi nebude chtít. Tentokrát nejde o Olympic, ale o sólovou tvorbu a na desce bude i duet s Martou Jandovou.

Petr Janda: Hrací skříňkaVideo: Petr Janda

 
Článek

Petr Janda si desku, která obsahuje dvanáct nových písniček, nadělí k 80. narozeninám 22. dubna. Bude na ní vzpomínat a bilancovat. Pomáhali mu třeba Petr Vondráček, Pavel Šporcl, Jiří Stivín, Emil Viklický, Antonín Gondolán, Jiří George Kozel či Kája Mařík a Dobrý večer quintet.

Základní sestavu ale tvoří mladší hudebníci – producent a bubeník Lukáš Pavlík (Chinaski), basista Adam Stivín, pianista a textař Ondřej Fencl nebo zpěvák a textař Lukáš Koranda. Na albu nechybí ani duet s dcerou Martou Jandovou.

Foto: Lukáš Koranda

Petr Janda s dcerou Martou

„Řekl jsem si, že udělám desku napříč žánry. A tak jsem udělal. Na albu najdete pop, rock, folk, klasik, jazz i písničky. Prostě žánry, kterými jsem do určité míry prošel. Až si to poslechnete, zjistíte, že to i tak drží krásně pohromadě. Budu moc rád, když se vám moje album bude líbit. Pěknej poslech a volume right!“ řekl Janda.

Současně chystá koncertní turné k 60. výročí kapely Olympic. To vyvrcholí speciálními koncerty 18. a 19. listopadu ve Velkém sále Lucerny. Vstupenky jsou již v prodeji na stránkách skupiny nebo v síti Ticketstream.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám