Golfovému Masters vévodí světová jednička Scheffler, Woods ukázal energii

ČTK Sport ČTK, Sport
9. 4. 2022 9:20
První golfista světa Scottie Scheffler útočí na svůj první major titul. Americký hráč má v polovině Masters skóre osm ran pod par a výrazný náskok pěti úderů. Po vážném zranění se vracející Tiger Woods je s výsledkem +1 na děleném 19. místě.
Tiger Woods.
Tiger Woods. | Foto: Reuters

Ve formě hrající Scheffler zvládl ve větrných podmínkách druhého dne turnaje zahrát skvělých 67 ran (-5). Jako pátý hráč v historii Masters má po šestatřiceti jamkách rekordní náskok pěti úderů a jeho předchůdci - Američané Jordan Spieth (2015), Raymond Floyd (1976), Jack Nicklaus (1975) i Herman Keiser (1946) - už vždy vedení udrželi a došli si pro slavné zelené sako.

"Věděl jsem, že obejít druhé kolo v paru bude opravdu dobrý výsledek. Začal jsem slušně a všechno změnilo birdie na sedmičce. Od té doby mi to šlo," řekl Scheffler a k víkendovému finále dodal: "Jsem v pozici, že můžu turnaj vyhrát, a nemůžu si přát víc. Cesta je ale ještě dlouhá."

Za pětadvacetiletým Schefflerem se drží s třemi ranami pod par vítěz Masters z roku 2011 Charl Schwartzel z JAR, obhájce titulu Japonec Hideki Macujama, vítěz britského The Open z roku 2019 Shane Lowry z Irska a Korejec Im Song-če.

"Je za mnou padesátka hráčů a moc dobře vím, co dokážou. Dál se budu soustředit na svoji hru a nesnažit se o nic víc," uvedl Scheffler.

Scheffler si velký náskok vybudoval ve stínu pozornosti upřené na Woodsův návrat po autonehodě. Šestačtyřicetiletý Američan začal druhé kolo špatně, udělal čtyři bogey na prvních pěti jamkách a ocitl se i na hraně cutu. Ve zbytku dne ale předvedl čtyři birdie a dvě bogey a postoupil. Po hřišti chodil v pátek energičtěji a mohl na tom být i lépe, ale párkrát neproměnil pat.

"Jsem čtyři rány za druhým místem, tak to je. Scottie všem odskočil," konstatoval Woods. "Máme před sebou další náročný a větrný den. Bude to těžké a vzrušující pro všechny."

Turnaj mimo jiné skončil pro Jordana Spiethe, který na Masters neprošel cutem poprvé. Ze hry jsou i Brooks Koepka či olympijští vítězové Xander Schauffele a Justin Rose.

 

Právě se děje

Další zprávy