UFC 275, kterému bude vévodit bitva Procházky s Teixeirou, dostane nejspíš další velmi zajímavý zápas

UFC 275, kterému bude vévodit bitva Procházky s Teixeirou, dostane nejspíš další velmi zajímavý zápas Joanně se na čele utvořila pořádná boule. | zdroj: Profimedia

Startovka červnového UFC v Singapuru se začíná pomalu plnit a vypadá to, že se chce UFC v Asii blýsknout. Odveta nezapomenutelné bitvy z roku 2020 je prý už skoro domluvena.

Hlavní zápas UFC 275, které se odehraje 11. června v Singapuru, je jasný. Jiří Procházka vyzve Glovera Teixeiru k souboji o titul polotěžké váhy. A ani zbytek startovky nevypadá vůbec zle. Fenomenální Valentina Shevchenko bude bránit trůn muší váhy před Tailou Santos, a Robert Whittaker bude v duelu s Italem Vettorim chtít ukázat, že kromě šampiona Adesanyi nemá ve střední váze konkurenci.

Oznámeny byly ještě další tři zápasy, nicméně se jedná o jména, která znají povětšinou jen skalní MMA fanoušci. Novinář Marc Raimondi z ESPN teď ale přišel s informací, že UFC je těsně před podepsáním odvety pravděpodobně nejlepšího zápasu v dějinách ženského MMA. Joanna Jedrzejczyk a Weili Zhang už prý ústně souhlasily, že si dají repete nezapomenutelné bitvy ze srpna roku 2020, v níž po pěti kolech těsně 2:1 na body zvítězila čínská bojovnice.

Polku jsme od té doby v oktagonu neviděli. Nejprve se jí nechtělo bojovat bez fanoušků, později zase nemohla najít adekvátní soupeřku. Dlouhá pauza jí ale prý jen prospěla. "Cítím se skvěle. A myslím, že předvedu nové věci, protože jsem konečně měla čas se je naučit. Wrestling, grappling a trochu jsem změnila i svůj boj v postoji," nechala se nedávno slyšet v jednom z rozhovorů. 

Dominantní výhra by Jedrzejczyk mohla dostat zpět na dosah ztraceného titulu ve slámové váze. Ten aktuálně drží Američanka Rose Namajunas, která o něj před lety obrala právě Joannu a dvakrát porazila též Zhang. Na květen má domluvenou obhajobu s Carlou Esparzou, takže uvidíme, jak celá situace v divizi v průběhu léta vykrystalizuje. Každopádně nás ale čeká velkolepá podívaná, protože pokud bude odveta mezi Weili a Jedrzejczyk alespoň z poloviny tak dobrá jako poslední zápas, bonus za výkon večera je nemine.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články