Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Oslavenkyně Lucie Bílá a její osudoví muži: Koho sbalila a kdo ji musel přemlouvat?

/
  • Osudoví muži Lucie Bílé
    9. dubna 2022 ● 11:00

    Přestože oslavenkyně Lucie Bílá, která 7. dubna slaví své již 56. narozeniny, nepatří mezi dámy, co by byly v šoubyznysu známé svou přelétavostí od jednoho muže k druhému, je pravdou, že vdaná byla hned několikrát. Co jsou zač osudoví muži známé pěnice, která má doma na poličce pořádnou řadu Zlatých slavíků?

  • 1.

    Tomáš Holý

    První láska Lucie Bílé, tehdy ještě Hany Zaňákové - bývalý dětský herec Tomáš Holý (†21). Původně vyučená dámská krejčová v té době dělala své první krůčky ve světě hudby a s Tomášem, studentem vysoké školy, co se chtěl stát právníkem, randila zhruba šest měsíců, než tragicky zahynul při autonehodě. Společně žili v podnájmu, který jí „dohodil“ skladatel Jiří Vondráček (71) u své slavné sestry Heleny Vondráčkové (74). Ta už sice bydlela ve své legendární vile v Řitce, pořád si ale držela i pražský byt v Přemyslově ulici.

     

    Zpěvačka na hvězdu komedií Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny prý často vzpomíná a zůstala v kontaktu i s Tomášovou rodinou. Přesto zůstává nohama na zemi a na svůj první velký vztah nepohlíží s růžovými brýlemi nostalgie. „Asi bychom spolu nezůstali, byli jsme každý jiný,“ prohlašovala s odstupem času upřímně. Je velkou škodou, že z té doby nejsou veřejnosti známé žádné jejich společné fotky. Jistě byli velmi líbezný pár...

  • 2.

    Petr Kratochvíl

    Druhým výrazným mužem po boku Lucie Bílé byl producent Petr Kratochvíl (70). Seznámili se nejprve pracovně – účinkovala v jeho projektu Zahrada rajských potěšení, a vyvinula se z toho láska jako trám. Z jejich vzájemných citů dokonce vzešel společný potomek, jediné dítě slavné pěnice - syn Filip (27), jenž přišel na svět v roce 1995. Jenže ani milovaná ratolest nedokázala udržet rodiče pospolu - Kratochvíl se totiž zakoukal do Miss Československo 1992 Pavlíny Babůrkové (49).

     

    „S manželem jsme po sobě pokukovali ještě před tím, než jsme se osobně seznámili. Bylo to takové vzplanutí a všechno, co jsme si o sobě mysleli, tak se splnilo a jsme spolu přes dvacet let. Máme spolu hromadu dětí, postavili jsme spoustu domů a vytvořili velký dílo. Jsem pyšná, že nám to takhle dlouho vydrželo, vzhledem k tomu, čím jsme si prošli na začátku,“ prozradila s odstupem času modelka.

     

    „Když Petr odcházel od Lucky, tak to nebylo vůbec jednoduchý, ale všechno jsem ustáli. S Luckou teď vycházíme dobře, není to zapomenuté, ale ten čas hodně urovná. Dneska je to někde jinde, než to bylo na začátku,“ dodávala Babůrková, která svou kariéru kvůli rodině pověsila na hřebíček. Tomu, že mezi nimi už skutečně nepanuje zlá krev, svědčí i fakt, že Bílá zaměstnala jednoho z jejich synů ve svém divadle.

  • 3.

    Radek Pokorný

    Roku 2001, krátce po rozchodu s Kratochvílem, poznala Radka Pokorného (52). „Radek je člověk, kvůli kterému stojí za to převrátit si život naruby,“ tvrdila Lucie skálopevně. Vztah ovšem trval jen sedm měsíců... Ve své autobiografické knize Jen krátká návštěva potěší Bílá popisovala, že jí prošedivělý elegán v brýlích s diplomatickým kufříkem imponoval. „Prostě každým coulem těžký intoš,“ nebrala si servítky. „V podstatě jsem Radka sbalila sama.“ Pohledného podnikatele poprvé uviděla na předávání cen Akademie populární hudby a nechala jej proto pozvat na volbu Miss ČR 2001 do Brna, aby se s ním mohla poznat.

     

    „Ve dvě jsme se seznámili, v šest černým porsche odjel do Prahy. Pak bylo první rande. Přišel o hodinu později a se dvěma kamarády. Prý neuvěřím, co se mu všecko přihodilo: policajti, střílečka, přepadení, všechny gumy píchlý - no hrůza a smršť!“ vzpomínala zpěvačka a ve zkratce tak přesně vystihuje i svůj vztah s Pokorným. „Na ničem se s ním nedalo s jistotou domluvit, žádná dohoda neplatila, na slovo se nedalo spolehnout... V té rychlosti mi nestačil říct, že má stálou přítelkyni a nestihl říct ani jí, že má novou - dozvěděla se to z novin.“ 

  • 4.

    Stanislav Penk

    Poprvé zazněly svatební zvony pro Lucii Bílou v roce 2002, když se vdala za zpěváka Stanislava Penka (48). S pozounistou Pražské filharmonie se zpěvačka znala už několik let předtím, než se do sebe zakoukali. Když ji doprovázel při jejím vánočním koncertním turné v roce 2001, přeskočila pomyslná jiskra. V dubnu, tehdy jenom pár měsíců na to, pak byla veselka. „Já si myslím, že když člověk pozná, že má vedle sebe toho pravého, vůbec nad ničím už nešpekuluje, ani se nerozhoduje. Je to prostě dané. My jsme se chtěli vzít už asi po pěti dnech, co jsme se poznali,“ vykládala tehdy zamilovaná Lucie.

     

    Ovšem sen se rozplynul po pouhém roce manželského soužití. Problémy mezi partnery, které se náhle objevily, se ukázaly být neřešitelnými. Penk se pak od Bílé odstěhoval a ona musela s pravdou ven. „Vím, že nám spousta lidí držela palce a přáli nám štěstí. Strašně mě mrzí pomyšlení, že právě tito lidé budou zklamaní. Mohu jen říct, že jsme to mysleli vážně a šli do manželství s přáním, aby vydrželo po celý život. V určitém okamžiku jsme ale pochopili, že to přání nemůže být naplněno. Najednou jsme zjistili, že nám náš vztah nesmírně ubližuje,“ stálo ve zpěvaččině tehdejším prohlášení.

  • 5.

    Václav Noid Bárta

    Václav Noid Bárta (41) byl jejím prvním mladším partnerem, který ji oslnil nejen svým hlasem jako zvon, ale také svaly a potetovaným tělem. Stejně jako ona je i Vašek duší rocker. I oni se poznali na prknech, která znamenají svět - zakoukali se do sebe, když spolu hráli v muzikálu Excalibur. Vzali se v roce 2006, tajně v Miláně v Itálii. „Manžel je naprosto čistý a rovný chlap, to je pro mne nejdůležitější,“ libovala si v té době. „Můžu mu stoprocentně věřit. Zároveň je i ochráncem rodiny a to my holky z vesnice potřebujeme. Kdyby nám někdo ublížil, tak ho zadupe do země.“ 

     

    S Noidem chtěla mít miminko, ale kvůli zdravotním problémům se jí to několik let nedařilo. „To je už ale pryč, proto věříme, že se nám to podaří a Bůh nám požehná. Uděláme pro to všechno a možná se rozhodnu otěhotnět i umělou cestou. Až kdyby se nám nepodařilo mít vlastní děti, tak bychom se za několik let rozhodli pro adopci,“ hlásala Lucie. Na tuhle variantu ale už nedošlo. Víc než v manželství jim to totiž klapalo na jevišti a nakonec šokovali veřejnost rozvodem...

  • 6.

    Petr Makovička

    Ani po druhém rozvodu Bílá na muže nezavřela. Dva roky po rozvodu s Noidem zpěvačka poznala provozního pražské kavárny, restaurace a galerie. Dlouho ale jejich vztah tajila, protože chtěla chránit jeho i jeho bývalou ženu. V roce 2010 zveřejnila první snímek s Petrem Makovičkou (44), a záhy ji partner doprovodil na předávání Slavíků.

     

    Byli spolu pět let, vzájemná přitažlivost a veškeré jiskření mezi nimi však postupně vymizelo. „S Luckou jsme v pohodě, kamarádi,“ tvrdil i Makovička. Jak oba zdůrazňovali, za rozchodem nebyl nikdo třetí a bývalí partneři zůstali i nadále přáteli - o čemž svědčí i to, že také Makovičku Bílá zaměstnala ve svém divadle, a také zpívala na křtinách jeho syna Tomáška. Šušká se, že prý na ni byl až moc hodný...

  • 7.

    Radek Filipi

    Poslední láska Lucie Bílé - urostlý fitness trenér a bodyguard Radek Filipi (38), kterého sama Lucie nazývá „testosteronovým andělem“. „Byl tak trpělivý, že mě přemluvil. Ale trvalo mu to dlouho. Tedy mně, než jsem řekla: Tak jo. Ale jsem ráda, že byl trpělivý, protože to stojí za to,“ pochvalovala si počátek jejich romance. Jejich vztah ale nebyl vždy bez šrámů, v roce 2017 se na čas rozešli. Tehdy zpěvačka vysvětlila, že příčinou byla její vytíženost. „Miluju svoji práci někdy až tak moc, že vyhraje nad partnerstvím. Musela jsem si vybrat, protože Radek je člověk, na kterého se můžu spolehnout. Stará se o mne, mám ho ráda. Zůstává dál členem mého pracovního týmu,“ uvedla.

     

    Dlouho však bez sebe nevydrželi, a již tři měsíce poté se už zase na veřejnosti vodili za ručičku. Trpělivost se tedy Filipimu vyplatila i napodruhé a od té doby vrkají jako dvě hrdličky. Jsou dokonce i řadu let zasnoubení. „I když jsem od té chvíle prstýnek nesundala, žádnou tajnou svatbu nechystáme. Pro mě už to samotné pokleknutí a navléknutí prstýnku je 'ano' napořád,“ řekla v rozhovoru pro Denik.cz. Místo miminka si dvojice pořídila pejska, bulteriéra Kvída.

  • 8.

    Filip Kratochvíl

    Hlavním mužem v životě Slavice, který ji nikdy neopustí a ani nezklame, však zůstává někdo docela jiný - syn Filip. „Až tehdy, kdy se mi narodil syn Filip, jsem pochopila, co je to láska. Není žádná bytost na světě, která by pro mě byla víc než tenhle malý nezbeda… Pardon, teď už velký a dospělý muž,“ pěje na něj ódy Bílá. V den synových sedmadvacátých narozenin mu skrze sociální sítě vzkázala, že „být tvoje máma je nejvíc“. Na rozdíl od své maminky sice nezdědil ambice stanout na jevišti, zato se našel před a za kamerou. Ujal se například režie mámina videoklipu k písni Hořká jako rtuť, v jejím klipu Mám ráda život si zase zahrál.

     

    O Filipovi se dá říct, že je skutečným světoběžníkem - během studií ve Francii se zamiloval do života mimo rodnou hroudu, a kromě pobytu ve čtvrté nejlidnatější zemi Evropy strávil určitý čas i za oceánem ve Spojených státech amerických. Loni na jaře se vrátil do Česka, aby byl milované mamince po ruce při uvedení do provozu (a následném slavnostním otevření) jejího vlastního divadla. V centru Prahy má byt – dostal ho od své matky už jako šestnáctiletý a údajně stál tehdy 45 milionů korun.

  • 9.

    Galerie

    Na další snímky oblíbené pěnice i s jejími partnery se můžete podívat do naší galerie.

     

    VIDEO: Lucie Bílá - ikona české popmusic

    Video
    Video se připravuje ...

    Lucie Bílá - ikona české popmusic Videohub

    Fotogalerie
    85 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy