Leaderboard Masters 2022: Scheffler drtivě unikl, ve hře o titul obhájce i Lowry

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2022: Scheffler drtivě unikl, ve hře o titul obhájce i Lowry

Naprosto famózně v Augustě zaútočil na svůj další letošní triumf Scottie Scheffler, světová jednička se dostala na skóre -8 a před Moving day má náskok pět ran. Například na obhájce triumfu, pět úderů ztrácí i Shane Lowry. 


-8 Scottie Scheffler

Scottie Scheffler začal bogey, následovalo birdie a opět bogey. Nicméně se do sedmé jamky nezdálo, že by mělo dojít k nějakému trháku. Světová jednička jej ale předvedla. V dalším průběhu nasázela šest birdie, měla i několik dalších šancí, a když už se dostala do problému, byl z toho nakonec pohodový par. Po druhém kole mělo v historii Masters náskok pěti ran jen pět hráčů, čtyři to dotáhli ke zdárnému konci. Přidá se Scheffler?

-3 Sungjae Im, Shane Lowry, Hideki Matsuyama, Charl Schwartzel

Senzací Masters je jednoznačně 172. hráč světa Charl Schwartzel, který si to zítra rozdá se Schefflerem v posledním flightu. Pět ran na lídra ztrácí také Shane Lowry jako nejlepší Evropan, úřadující vítěz Hideki Matsuyama a také lídr po první rundě Sungjae Im, jenž včera nadělal až příliš mnoho chyb. 

-2 Dustin Johnson, Kevin Na, Cameron Smith, Harold Varner III

Ve hře o titul je zcela jistě i vítěz z roku 2020 Dustin Johnson. Včera prožil až příliš klidné kolo s jedním birdie na čtyřce a dvěma bogey. Na druhé devítce zahrál devět parů. Propadl se Cameron Smith, který si červená čísla zachránil až v závěru.

-1 Corey Conners, Collin Morikawa, Joaquin Niemann, Justin Thomas, Danny Willett, Will Zalatoris

Zatímco Joaquin Niemann ztratil a kvůli poslední jamce, kde zahrál double-bogey, se propadl ař na dělené desáté místo, skokanem dne je jednoznačně Justin Thomas. Šest birdie, jediná chybka a z boje o cut je boj o nejlepší pozice. 

even PAR Christiaan Bezuidenhout, Matt Fitzpatrick, J.J. Spaun

J.J. Spaun se na poslední chvíli dostal na Masters a rozhodně nehraje druhé housle. Včera si vzal zpátky dvě ztracené rány ze čtvrtka a hraje o svůj další životní úspěch.

+1 Tiger Woods, Webb Simpson, Kevin Kisner, Patrick Cantlay

O Tigerovi píšeme více zde. Na skóre +1 je také Patrick Cantlay, od kterého se zcela jistě očekávalo více. Na cut to ale pohodlně stačilo.

+2 Daniel Berger, Tony Finau, Sergio García, Tyrrell Hatton, Rory McIlroy, Jon Rahm, Lee Westwood a 8 dalších

Cutem prošli i evropské hvězdy v čele se světovou jedničkou Jonem Rahmem a čekatelem Rorym McIlroyem. Oba ale zůstávají za očekáváním a o zelené sako s největší pravděpodobností bojovat nebudou. I když Moving day dokáže zázraky.

+3 Tommy Fleetwood, Patrick Reed a 5 dalších

+4 Viktor Hovland, Marc Leishman, Adam Scott a 5 dalších

Na hraně vypadnutí byl Viktor Hovland, včera znovu zahrál double-bogey, přidal ale i eagle. Ztratil čtyři rány a za cut může být rád. Stejně jako Adam Scott, který na osmnáctce hrál putt o všechno. Trefil a také zůstává ve hře. 

CUT Sam Burns, Pádraig Harrington, Brooks Koepka, Jordan Spieth, Abraham Ancer, Bernhard Langer, Francesco Molinari, Justin Rose, Bryson DeChambeau, Vijay Singh, Thomas Pieters a 26 dalších

Bryson DeChambeau si "bohy Masters" poštval proti sobě už dřive, kletba ale funguje nadále. DeChambeau byl i vlivem zdravotních potíží mimo už po první rundě, včera přidal 80 a končí mezi posledními. O víkendu si nezahrají ani Jordan Spieth, Brooks Koepka či Justin Rose. Končí také Francesco Molinari, jenž formu odevzdal právě na tomto turnaji při velkolepém finále v roce 2019. Od té doby ji najít nedokázal.

Louis Oosthuizen po prvním kole za 76 ran (+4) z turnaje kvůli zranění odstoupil.