Hlavní obsah

Málo krásy, premiérové video v akci a Šebkova euforie. Nádhera, zářil vítězný střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti letech se florbalové superfinále vrátilo do největší české haly, víc než 10 000 fanoušků ale z vyvrcholení mužské sezony nijak odvázáno nebylo. V defenzívní partii slavila svůj třetí titul Mladá Boleslav a nejvíce střelec vítězné branky na 2:1 v prodloužení Daniel Šebek.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Daniel Šebek z Boleslavi se raduje z vítězného gólu v prodloužení.

Článek

Hegemon minulosti a proti němu vládce posledních let, takové bylo složení bitvy o titul. Zatímco Tatran Střešovice se do finále vrátil po sedmi letech, Boleslav útočila na třetí pohár.

Florbalový festival? Ale kdepak, spíše taktické šachy a jen tři góly… „Je mi líto, co museli diváci vidět, nevím, jestli přijdou znova, když si tady hrajeme kolem branky,“ líčil v České televizi tahoun Pražanů Marek Beneš.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

Zejména Boleslav, která vyhrála základní část sezony pošesté za sebou, se nikam nehnala. „Byla to vyčkávaná, takticky svázaný zápas. Nemohli jsme do toho jít hrr kvůli absencím, hráli jsme opatrně, ale titul chutná stejně jako po výhře 6:0 nebo 10:5,“ usmíval se Lukáš Bauer, klíčový muž Mladé Boleslavi.

Padl ještě jeden gól navíc, a nebýt novinky v podobě trenérské výzvy, vedli by Středočeši 2:0. Jenže trenér Tatranu Milan Fridrich si všiml, že na začátku akce rozehrála Boleslav standardní situaci dvojdotekem a úspěšně aktivoval video. Byť trvalo hodně dlouho, než se k rozhodčím dostaly ty správné záběry…

„Všiml jsem si toho hned, jak rozehráli, byl jsem si celkem jistý, že to dvojdotek byl, tak jsme vyzkoušeli tuhle novinku,“ popisoval Fridrich.

Jak v základní hrací době bylo šancí minimum, v prodloužení jich přišla záhy spousta, všechny na straně Boleslavi. Tu poslední proměnil tvrdou ranou k tyči Daniel Šebek po nahrávce kapitána Milana Tomašíka.

„Řekli jsme si, že budu nabíhat na střed, otevřelo se to tam a já se do střely opřel. Nádhera, hrozně jsem chtěl vyhrát. Celý týden jsem byl nervózní, ale já tohle potřebuje,“ radoval se Šebek. Tatran si tak bude muset na svůj návrat na trůn minimálně rok počkat.

Reklama

Související témata: