InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Májový koncert - Komorní sbor Ostrava

    pátek 3.5 18:00 - Gotický sál, Stará radnice, Tábor

  • Absolventský koncert Silvie Voldřichové - hoboj

    pátek 3.5 18:00 - ZUŠ Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hasiči z Písecka se sjeli na okresní shromáždění do Bernartic. Znají už termíny soutěží

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

BERNARTICE – V sobotu 9. dubna se v bernartické sokolovně uskutečnilo shromáždění zástupců sborů Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka okresu Písek. Tentokrát se nejednalo o volební shromáždění, ale spíše o informativní setkání. Známé už jsou termíny pohárových soutěží a zasloužilí dobrovolní hasiči se dočkali ocenění.

 

Ocenění se předávala hned v úvodu shromáždění. Miloš Mašek z SDH Přílepov převzal Medaili za příkladnou práci, Marie Procházková z SDH Záluží obdržela Medaili svatého Floriána, Josef Růžek z SDH Srlín byl oceněn Medailí za mimořádné zásluhy, Josef Kloboučník z SDH Jickovice převzal Řád svatého Floriána. Posledním oceněným byl Pavel Jelínek z SDH Písek, který obdržel titul Zasloužilý hasič.

Starosta okresního sdružení hasičů Písek Jiří Heinrich informoval o činnosti v loňském roce a zároveň nastínil letošní plány. Nechybělo ani několik novinek včetně termínů pohárových soutěží. Dětská pohárová soutěž se uskuteční 8. května ve Žďáru, 29. května v Květuši, 26. června v Dobrošově, 4. září v Podolí I, 11. září v Miroticích a 25. září v Milenovicích. Dále se 21. května bude konat jarní kolo hry Plamen v Mozolově a 1. října podzimní kolo hry Plamen opět v Mozolově.

Na městském stadionu v Písku se 4. června uskuteční okresní soutěž v požárním sportu mužů, žen a dorostu. Pohárová soutěž dospělých hasičů odstartuje 25. června v Čimelicích a seriál bude pokračovat 2. července ve Zbelítově, 23. července ve Smrkovicích, 13. srpna ve Skalách, 10. září v Miroticích a 24. září v Milenovicích. Během září by se pak mělo v Písku konat krajské kolo soutěže Železný hasič.

Sobotního shromáždění se zúčastnilo 112 hasičů s hlasovacím právem, 9 členů výkonného výboru, 3 členové revizní rady a 14 členů starostů okrsků. Mezi hosty nechyběl senátor Jaroslav Větrovský, ředitel píseckého územního odboru Hasičského záchranného sboru Luboš Broulim, starosta Bernartic Pavel Souhrada a také výrobní ředitel Platanu Protivín Michal Voldřich a obchodní ředitel Platanu Martin Bukovinský. Víc už ve středu v Píseckých postřezích a Milevských novinách. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace