Stantien zvažuje vetování sudího. A Říha? Asi má po sezoně, říká

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

Páté finále Chance ligy navštívila nejvyšší návštěva celé sezony. Jenže 5050 diváků sledovalo triumf hostů, kteří se ujali vedení v sérii 3:2 a jsou jednu výhru od postupu do baráže. Valaši navíc přišli o jednoho z nejlepších obránců...

Rozhodla první třetina. Jihlava v ní uspěla 4:0 a byla velmi produktivní. „Soupeř využil z minima maximum. Myslím, že o zápase rozhodl náš třetí inkasovaný gól v oslabení,“ komentuje kouč Valachů Roman Stantien.

Velký křik ale v kabině po třetině nebyl. „Vítr ani nebyl. Myslím, že jsme tam měli šance na dva nebo tři zápasy. Prostě nám to tam nepadalo… Stav mohl být úplně obrácený, kdybychom dali alespoň něco z toho,“ mrzí ho.

„Myslím, že jsme tam měli šance na dva nebo tři zápasy. Prostě nám to tam nepadalo…"

Domácí měli v celém zápase několik šancí. Vyslali dokonce 45 střel na branku. Ale nakonec to „stačilo" na porážku 3:6…

„Musím ale kluky pochválit, že i za rozhodného stavu bojovali a až do konce to nebylo rozhodnuté. Můžeme mít vztyčené hlavy,“ hledá pozitiva v tom, že jeho tým snížil na 3:5.

Pro Vsetín je navíc škoda, že zdravotně není stoprocentní brankář Jakub Málek. Ten nechytal druhé a třetí finále. I teď začal jako dvojka, ale do hry ho pustil David Gába po čtvrté obdržené brance.

„Chtěli jsme ho dát dolů po třetím gólu, ale chyběl tam asi tři minuty. Chtěli jsme počkat, že to uděláme po přestávce,“ říká.

Ale na to nedošlo. „Kuba též nebyl ráno úplně ready. Chtěli jsme to probrat ještě s ním a trenérem brankářů.“

I když se Valachům vrátil už minule do hry Roman Pšurný, stále chybí Roman Půček, Radim Kucharczyk nebo Michal Hryciow, kterého ve třetím zápase sestřelil Daniel Kowalczyk.

„Divím se pravidlům, že za takový jasný faul někdo dostane jeden zápas a hráč nehraje dejme tomu celou sérii. Je to divné."

On i Půček stále nejsou zcela připraveni a v úterý hrát asi nebudou. „Ne, tam to nevidím. Divím se pravidlům, že za takový jasný faul někdo dostane jeden zápas a hráč nehraje dejme tomu celou sérii. Je to divné,“ vrací se k ataku na Hryciowa.

Kowalczyk dostal trest na pět minut plus do konce utkání. Nehrál ale ani v neděli, Vsetínští poslali celou situaci na přezkoumání. „Dali mu jeden zápas navíc,“ povídá lehce nespokojeně Stantien.

V sérii už došlo na vetování rozhodčího: Dukla to udělala po druhém finále, teď k tomu sáhne možná i druhý tým.

„Uvažovali jsme, že k tomu také přistoupíme po dnešním zápase,“ praví lehce rozzlobeně kouč Vsetína.

V zápise o utkání dokonce rozhodčí uvedli, že Stantien za nimi přišel do kabiny po první třetině. „Protestoval proti výrokům rozhodčích z první třetiny. Následně byl rozhodčími z kabiny vykázán," píše se v zápise.

Aby toho nebylo málo, jeho tým přišel o důležitou tvář celé obrany… Sotva nedělní zápas začal, už se zranil Jiří Říha, který byl nejproduktivnější obránce celého play off.

„Má něco s nohou. Asi si utrhl hamstring. A asi pro něj sezona skončila.“

„Má něco s nohou. Asi si utrhl hamstring. A asi pro něj sezona skončila,“ prozrazuje Stantien. Říha hlavně dirigoval přesilovky, ve druhém finále měl třeba tři body (2+1).

V úterý musí Vsetín zabrat i bez něj. Pokud padne, sezona pro něj skončí a do baráže postoupí Jihlava.

„Poslední krok bývá nejtěžší. Já už jsem hrál hodně finálových zápasů, kdy jsme hráli na stadionech soupeřů a otočili jsme to. Kluci si to sami povídali v kabině. Hraje se na čtyři zápasy,“ upozorňuje.

V této sérii zatím platí, že kdo dá první branku, vyhraje. Jak dopadne úterní zápas na ledě Dukly? Vrátí Valaši finále ještě na Lapač?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz