Hlavní obsah

Vyhrocené play off v Česku? Kam se hrabe na Švýcarsko! Kouč Stránského řádil jako smyslů zbavený

Přijde vám letošní play off hokejové extraligy mezi trenéry docela vyhrocené, když si vzpomenete na čtvrtfinálové slovní přestřelky mezi Josef Jandačem a Patrikem Augustou, nebo na tvrzení mladoboleslavského Radima Rulíka, že třinecká střídačka v čele s Václavem Varaďou vyvíjí tlak na sudí? Možná ano. Kam se to však hrabe na vyřazovací část ve švýcarské nejvyšší soutěži...

Foto: Profimedia.cz

Trenér Davosu Christian Wohlwend.

Článek

V semifinále na sebe narazily Zug s Janem Kovářem a Davos, v jehož kádru zase září nejlepší střelec základní části soutěže Matěj Stránský. Po jednoznačné výhře Zugu 3:0 v úvodním duelu, kterou Kovář režíroval gólem a asistencí, pokračovala série v neděli večer druhým duelem na ledě Davosu. A šlo o mnohem dramatičtější souboj.

Za stavu 1:1 však domácí necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny obdrželi menší trest za sekání a šli do čtyř. A Zug nabídnutou přesilovku využil. Kovář si připsal už druhou asistenci v zápase a Marco Müller zajistil vítězi základní části druhý bod v sérii.

Dramatický závěr však totálně neunesl kouč Davosu Christian Wohlwend. Pětačtyřicetiletý rodák z Montrealu, jenž v posledních letech působí i jako asistent u švýcarského nároďáku, nerozdýchal dvouminutový trest předcházející rozhodujícímu momentu i gól samotný.

A tak ze střídačky začal po hlavních sudích Strickerovi s Tscherrigem metat láhve s pitím. Ne jednu, ne dvě, ale hned tři...

Pochopitelně, že za svůj výlev obdržel trest do konce utkání a nyní se jeho chováním bude zabývat i disciplinární komise soutěže.

Reklama

Související témata: