Němci odkryli nominaci na Čechy, v Chomutově se představí i Kahun

Foto: eishockey-magazin.de

12. dubna 2022, 12:29

Adam Bagar

Čeští hokejisté po dvou výhrách nad Rakouskem vyzvou v Chomutově dalšího souseda – ve čtvrtek a v pátek změří síly s Německem, které má taktéž finského šéfa střídačky.

Toni Söderholm, který se nedávno s tamním svazem dohodl na spolupráci až do roku 2026, přiveze čtyřiadvacetičlenný kádr i dva nové asistenty – poprvé Němce povede společně se svými krajany Petterim Väkipartou a Raimem Helminenem.

V nominaci německých hokejistů na zápasy Euro Hockey Challenge s Českem figuruje také rodák z Plané u Mariánských Lázní Dominik Kahun, jenž se loni po tříletém působení v NHL vrátil do Evropy a za sebou má sezonu ve švýcarském Bernu.

26letý útočník je stříbrným medailistou z olympiády v Pchjongčchangu. Pod pěti kruhy se představil i letos v Pekingu, kde si ze současného výběru zahráli ještě obránce Fabio Wagner a reprezentací ostřílený útočník Daniel Pietta z Ingolstadtu.

Söderholm povolal i sedm nováčků, dva z NCAA

Kahun i Pietta mají za sebou už pět účastí na MS, Wagner debutoval loni v Rize. Vedle nich se na světových šampionátech ukázali už i gólman Niklas Treutle z Norimberku, zadák Torsten Ankert z Iserlohnu či útočník Mirko Höfflin z Ingolstadtu.

Söderholm povolal i sedm nováčků. Z domácí DEL ukázal na brankáře Nikitu Quappa a útočníky Tima Fleischera, Tara Jentzsche, Alexandera Karachuna a Justina Voleka, z NCAA povolal beka Luca Münzenbergera a forvarda Juliana Napravnika.

Nominace Německa na EHC v Chomutově

Brankáři:
Andreas Jenike (Iserlohn), Nikita Quapp (Krefeld), Niklas Treutle (Norimberk).

Obránci:
Leon Hüttl, Fabio Wagner (oba Ingolstadt), Torsten Ankert (Iserlohn), Tim Bender (Norimberk), Johannes Huss (Schwenningen), John Rogl (Augsburg), Luca Münzenberger (University of Vermont, NCAA), Tobias Fohrler (Ambri-Piotta, Švýcarsko).

Útočníci:
Alexander Blank, Laurin Braun, Justin Volek (všichni Krefeld), Mirko Höfflin, Daniel Pietta, Samuel Soramies (všichni Ingolstadt), Tim Fleischer, Daniel Schmölz (oba Norimberk), Alexander Karachun, Daniel Pfaffengut (oba Schwenningen), Taro Jentzsch (Iserlohn), Dominik Kahun (Bern, Švýcarsko), Julian Napravnik (Minnesota State University, NCAA).

Trenér: Toni Söderholm.

Zápasy EHC v Chomutově

Čtvrtek 14. dubna:
17:10 Česko – Německo

Pátek 15. dubna:
15:00 Česko – Německo

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz