12. dubna 2022 • 15:07

Problémy pro Nedvěda: za kauzu s účetnictvím hrozí osmiměsíční trest

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italská prokuratura podle Gazzetty dello Sport požaduje v kauze údajného falšování účetnictví osmiměsíční zákaz činnost pro českého viceprezidenta fotbalového Juventusu Turín Pavla Nedvěda. Nejtvrdší tresty žádá pro bývalého sportovního ředitele turínského klubu Fabia Paraticiho a pro šéfy Juventusu a Neapole Andreu Agnelliho a Aurelia De Laurentiise. Klubům hrozí vysoké pokuty.



Pro Paraticiho, který nyní působí v Tottenhamu, navrhuje prokuratura zákaz činnosti až na 16 měsíců. Pro Agnelliho chtějí žalobci roční trest a pro De Laurentiise 11 měsíců. Z podvodů při uvádění hodnoty hráčů v účetnictví je obžalovaných zhruba 60 funkcionářů z 11 klubů, z nichž pět je ze Serie A. Vedle Juventusu a Neapole se jedná také o Sampdorii Janov, FC Janov a Empoli.

Turínský klub vyšetřovatelé podezřívají, že vydal faktury za neexistující služby a poskytl nepravdivé informace investorům. U Neapole se domnívají, že celek podvodně snížil účetní hodnotu nigerijského hráče Victora Osimhena, kterého předloni koupil z Lille. Slyšení budou pokračovat ve čtvrtek a v pátek, vynesení prvoinstančního rozsudku se očekává hned po Velikonocích.

Bývalý kapitán české reprezentace a držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003 Nedvěd hrál za Juventus v letech 2001 až 2009. Po skončení kariéry se v klubu posunul do managementu, v roce 2015 se stal viceprezidentem.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud