InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stovky milionů korun by město mělo využít jinak, tvrdí iniciátoři referenda o píseckém bazénu

PÍSEK - Klidné vody písecké komunální politiky začalo znovu čeřit téma nového píseckého bazénu. Objevila se snaha o vyvolání dalšího referenda. Jeho iniciátoři chtějí zastavit stavbu areálu pod lesnickou školou a žádají rekonstrukci starého bazénu pod hradbami. V čele petice a v přípravném výboru referenda jsou Jiří Černý, Aleš Procházka a současní opoziční zastupitelé Marek Anděl a Lukáš Nebes.

 

Marek Anděl (Písek sobě) tvrdí, že pod termínem akvapark pod lesnickou školou si většina lidí v Písku mylně představuje plnohodnotný areál, jak ho znají odjinud, kde je součástí standardně venkovní plavecký bazén. „A když jim řeknu, že pod lesnickou školou se s ním v projektu za ty stovky milionů nepočítá, tak se cítí podvedeni. Nikdo z propagátorů tohoto akvaparku neměl odvahu to dostatečně nahlas sdělit. Lidé chtějí raději zrekonstruovat a zmodernizovat plavecký bazén pod hradbami i s venkovní plaveckou padesátkou, kde se dále přímo nabízí i možnost vybudování druhé říční plovárny. Ta U Václava v létě často praská ve švech," myslí si Anděl, podle kterého je nutné zeptat se obyvatel po dlouhých deseti letech na jejich názor znovu. „Jednoduchou, ne manipulativní a zavádějící otázkou, jak tomu bylo v minulém referendu, které se mimo jiné konalo v době, kdy mnoho dnešních voličů, kterých se tato výstavba především týká, navštěvovalo první stupeň základní školy. Ať lidé sami rozhodnou o tak obrovské investici, která bude mít významný dopad na hospodaření města v následujících mnoha letech," dodává Marek Anděl.

Druhým zastupitelem v přípravném výboru je Lukáš Nebes, který v zastupitelstvu figuroval jako člen hnutí ANO, ale v posledních volbách kandidoval za Trikolóru. „Důvodem, proč jsem se k petici za referendum přidal, je současná situace ve světě i společnosti. V době nejistoty, kdy navíc zdražují pohonné hmoty, energie, a dokonce i základní potraviny, mají lidé jiné starosti než nový bazén. Stovky milionů může město zužitkovat jiným způsobem, udělat pro občany něco užitečného. Brzy mohou být finanční prostředky potřeba i na pomoc lidem jako takovým. Podobně, jako za covidových dob, mohou lidé potřebovat podporu v podobě odpouštění nájmů a podobně. Strakonice opravují svůj plavecký areál postupně, každý rok nějaké vylepšení. Může to být inspirace i pro Písek," říká Nebes.

Jaký mají na referendum názor zástupci politických stran a uskupení městského zastupitelstva? Proč je podle nich potřeba a kde jsou naopak rizika? Přečtete si ve velké anketě v dnešním vydání týdeníku Písecké postřehy.

Diskuse k článku - 20 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • krutá pravda - jde o tunelování rozpočtu města 

    Reagovat

     

    Proč v článku nejsou uvedené základní finanční fakta, kolik celá ta taškařice s nedokončeným zadávacím řízením na Nový plavecký bazén Písek stála?
    Tady tedy jsou :
    - 89 000 Kč bez DPH - Příkazní smlouva - zastoupení zadavatele - JUDr. Michal Štekl - advokát
    - 195 000 Kč bez DPH - revize dokumentace provedení stavby (DPS) - PROJEKTIL ARCHITEKTI s.r.o.
    - 200 000 Kč bez DPH - vypořádání jednotlivých dotazů/ odpovědí v rámci akce: " Nový plavecký bazén Písek" - JUDr. Michal Štekl - advokát
    - 100 000 Kč bez DPH - spolupráce při zadávacím řízení - PROJEKTIL ARCHITEKTI s.r.o.
    - 98 000 Kč bez DPH - právní a poradenská činnost k veřejné zakázce: " Nový plavecký bazén Písek" - HAVEL & PARTNERS s.r.o., advokátní kancelář
    - 350 000 Kč bez DPH - Příkazní smlouva - administrátor VZ na st. práce, dokončení zadáv. řízení na projekt Nový plavecký bazén - Písek + právní poradenství - HAVEL & PARTNERS s.r.o., advokátní kancelář
    - 86 200 Kč bez DPH - právní služby v rámci akce Nový plavecký bazén - HAVEL & PARTNERS s.r.o., advokátní kancelář

    Celkem tedy neschopné politické vedení města vyhodilo z rozpočtu města přes 1,1 mil. bez DPH, tedy 1,35 mil s DPH. Kdo to zaplatí?
    A výsledek je NIC.

    Vloženo 14.4.2022 10:22:21

  • Anonim 

    Reagovat

     

    Lidi meli by jste se probrat, kde stoji stavajici bazen chce pani starostka postavit bytovku. A spousta penez uz ji z toho sla do kapsy. Ono mit pribuzne na spravnem miste, tak jde vsechno. Pani starostka to ma dobre vymyslene, uz jen aby ji na ty cachry prisli!

    Vloženo 14.4.2022 06:39:32

    • Bobi 

      Reagovat

       

      To snad není možné co se může stát. Nechci tomu ani uvěřit. Už aby byly volby!

      Vloženo 14.4.2022 07:39:28

      • Anonim 

        Reagovat

         

        Bohuzel to tak je

        Vloženo 14.4.2022 16:47:58

    • Anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Koho jste si v Písku zvolili, toho máte na radnici. Volby jsou už v září, tak máte možnost to změnit.

      Vloženo 14.4.2022 20:38:11

  • politikaření a velká malá domů politickým šmejdům 

    Reagovat

     

    Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

    Vloženo 13.4.2022 21:51:53

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Je mi až líto nad názory jalové na fakta. Dosavadní výdaje na bazén pod Lesnickou školou už dosahují víc jak 10 mil. Takže si pořád hrajte na ... Pamatuji si na ony dámy ve spojení s dalšími zastupiteli jak v manipulativním referendu odmítly umístnění bazénu na stávajícím místě. Z asi pěti míst referenda, kde jsem osobně byl, lze říci. Manipulováno bez zlého úmyslu, neznalost, ale také navádění k jednostrannému hlasování atd. Namítnout něco šlo asi jako nyní říci odlišný názor k Ukrajině. Takže, milí písečáci máte co jste chtěli. A hádejte se dál až do úplného sebezničení, vlastně až do vybrakování městské pokladny.

    Vloženo 13.4.2022 21:44:08

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Dosavadní celkové náklady na bazén už aktuálně atakují 28 mil., když naposledy se platily stovky tisíc právníkům za zrušené zadávací řízení. Kdyby to bylo jen 10 mil., tak by to byla sranda.

      Vloženo 13.4.2022 22:03:05

  • Občan 

    Reagovat

     

    Hlavně ať se to už nějak rozhodne, ten osel co se nemohl rozhodnout mezi dvěma kupkami sena nakonec chcípnul. Odvoledne ze zastupitelstva Trambovou a ledy se pohnou.

    Vloženo 13.4.2022 19:33:58

    • Petr 

      Reagovat

       

      Město by muselo odvolat všechny tři všeho schopné místostarosty. Otázkou je, zda najdeme ve městě někoho slušnějšího.

      Vloženo 14.4.2022 07:36:50

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace