Budeme se smát II.

To nejlepší z HBO Max
Budeme se smát II.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na další komedie v nabídce HBO Max
  • Vybere si každý

Zábavy není nikdy dost, a tak dnes budeme ve výběru komedií pokračovat. Opět jsme vybírali tak, abychom potěšili dámské i pánské publikum.

Hancock

Akční komedii Hancock natočil režisér Peter Berg. Scénář napsali Vincent Ngo a Vince Gilligan. V hlavní roli se představil Will Smith. Dále ve filmu hrají Charlize Theron, Jason Bateman a Jae. Snímek byl nominován na několik cen, žádnou ale nezískal. Premiéra proběhla 3. července 2008. V letošním roce by mělo být uvedeno pokračování s názvem Hancock 2.

John Hancock (Will Smith) není úplně normální superhrdina. Má všechny schopnosti, se kterými by mohl zachraňovat svět každý den. On je ale flákač, opilec a svoje schopnosti navíc neumí ani moc ovládat. Lidé ho přestávají mít ale rádi. Ray Embrey (Jason Bateman) se rozhodne mu pomoci. Chce změnit jeho život od základu, aby ho lidé začali mít rádi. Jeho žena Mary (Charlize Theron) z toho ale není moc nadšená a drží si od Hancocka odstup. Má totiž tajemství. Ona má také superschopnosti! Mary i Hancock jsou na Zemi už od jejího počátku a nebyli jediní. To není ale všechno, společně před hodně dávnou dobou tvořili pár. Hancock utrpěl zranění a ztratil paměť. Mary se k němu přestala hlásit, protože věděla, jaký je jeho osud – stát se superhrdinou. A to by v její blízkosti nešlo, protože by byl zranitelným.

Rayovi se povedlo postupem času dát Hancocka do pořádku. Lidé ho začali mít rádi, protože se stal strážcem LA. Hancock se dozví, co mu Mary tají, a zjistí to i její manžel Ray. Hancock opět padá do depresí a začíná se chovat jako dřív. V obchodě, ve kterém si právě kupuje alkohol, probíhá ozbrojená loupež. Hancock už není kvůli Mary nesmrtelný, a tak ho postřelí. Je odvezen do nemocnice, kde na něj místo záchrany čeká další nebezpečí.

Zajímavosti

  • Hancock původně neměl mít s komedií nic společného. Scénář byl hodně temný. Will Smith po jeho přečtení nechtěl hrát tak zlou postavu a požádal o přepsání.
  • Mezi herci, kteří byli vybírání do hlavní role, byli také George Clooney, Ben Affleck nebo Leonardo DiCaprio.
  • Will Smith se na kaskadérských scénách podílel, jak nejvíce mohl. I létající scény natáčel sám. Pohyboval se při nich rychlostí až 80 km/h.

Super oddechovka se skvělými herci, u které se rozhodně pobavíte. Velmi zajímavě vymyšlený příběh. Trochu mě mrzelo, že energii, kterou měl film na začátku, se postupně začala ztrácet.

Marley a já (Marley & Me)

Romantická komedie, kterou natočil režisér David Frankel. Na scénáři se podíleli Scott Frank a Don Roos. Předlohou pro natáčení byla stejnojmenná kniha autora Johna Grogana z roku 2005. V hlavních rolích můžeme vidět Jennifer Aniston a Owena Wilsona, který za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli získal Oscara. Premiéra v Česku proběhla 12. března 2009.

Manželé John (Owen Willson) a Jennifer (Jennifer Aniston) Groganovi se rozhodli přestěhovat na Floridu. Oba jsou redaktoři. Najdou si práci v konkurenčních novinách. S Johnem pracuje i jeho kamarád Sebastian (Eric Dane). Jennifer začíná pomýšlet na miminko, ale John si myslí, že mají ještě čas. Sebastian mu proto poradí, ať koupí štěně.

John nachystá pro Jennifer překvapení a s páskou přes oči ji veze na místo, kde si společně vyberou štěně. Vybrali si labradora Marleyho. Postupem času ale zjišťují, že je jejich pes jiný. Marley je nezvladatelný, vůbec neposlouchá a ničí všechno, co se mu dostane do tlapek. Na celé situaci je pozitivní pouze jedna věc – John je díky Marleymu úspěšný v práci, protože začal psát sloupky o životě s ním. Za nějaký čas Jennifer otěhotní. Narodí se jim první syn, za čas druhý a poté neplánovaně ještě dcera. Jennifer se vzdává svojí kariéry, aby se mohla plně věnovat rodině. Naopak John dostává životní nabídku. Je mu nabídnuta práce reportéra, a tak se všichni musí odstěhovat do Pensylvánie. Do toho ale přichází smutná zpráva...

Zajímavosti

  • Dohromady se na place v roli labradora Marleyho vystřídalo 22 psů.
  • Johnovi rodiče ve snímku hrají opravdoví rodiče Owena Willsona. Jeho matka měla problém ho během natáčení neoslovovat pravým jménem.

Krásný příběh dvou lidí, které na jejich společné cestě doprovází psí kamarád. Ten je však nenechá ani na chvíli oddechnout, ale i přes všechny pohromy se stává neoddělitelnou součástí rodiny. Pro někoho komedie, pro dalšího drama. Záleží na úhlu pohledu. Tak či tak budete film sledovat až do úplného konce.

Ledově ostří (Blades of Glory)

Americká komedie z prostředí profesionálních krasobruslařů, kterou natočili režiséři Josh Gordon a Will Speck. Scénář napsali Jeffrey Cox, Craig Cox, John Altschuler a Dave Krinsky. V hlavních rolích se představili Will Ferrell a Jon Heder. Snímek měl premiéru 30. března 2007.

Sóloví krasobruslaři Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) jsou věční rivalové. Na mistrovství světa se při předávání cen poperou o zlatou medaili. Po tomto nevhodném chování je jim zakázáno soutěžit v kategorii jednotlivců. To znamená, že mohou soutěžit jen jako pár, což se jim ze začátku moc nelíbí. Nakonec ale trénovat začnou a vytvoří první stejnopohlavní krasobruslařský pár.

Zajímavosti

  • Všechny scény z krasobruslařské soutěže se natáčely v Memorial Sports Arena v LA.
  • Roli Willa Farrella měl původně hrát Ben Stiller. Nakonec ji však odmítnul.
  • Podle scénáristů jsou dialogy Willa Farrella ve většině případů improvizací.

Skvělá komedie připomínající Zoolandera nebo Vybíjenou. V hlavních rolích mistři vtipu, kteří z relativně nudného sportu udělali vtipnou podívanou. Ale i přes nálož vtipných hlášek je příběh o pravém přátelství.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze