Litoměřičtí strážníci zachránili život seniorce. Dezorientovaná ležela v bytě na podlaze
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Život 74leté seniorce pravděpodobně o víkendu zachránili strážníci městské policie. V pátečních večerních hodinách se na ně totiž telefonicky obrátila příbuzná ženy žijící ve Varnsdorfu, že jí již dva dny nebere telefon a má o ni strach.

„Nebylo však lehké důchodkyni najít, neboť jsme neznali adresu a měli k dispozici jen několik záchytných bodů,“ sdělil Ivan Králik, velitel Městské policie Litoměřice.

Strážníci dle informací provedli šetření na sídlišti Kocanda, které odpovídalo popisu oznamovatelky, a po důkladném pátrání se podařilo seniorku najít. Nereagovala na podněty, a proto došlo ve spolupráci se sousedy k otevření bytu. Ležela na podlaze v jedné z místností. „Byla sice při vědomí, ale značně dezorientovaná a nemohoucí, zjevně po nějaké zdravotní příhodě,“ upřesnil Ivan Králik.

Městská policie na místo ihned přivolala záchrannou službu, která si seniorku převzala a převezla do nemocnice. Příbuzná byla o výsledku akce informována. Jisté je, že pokud by seniorka na místě ležela déle, byly by následky fatální. „V podobných případech jde často o čas, mohou rozhodovat i minuty. Tentokrát díky iniciativě příbuzné vše dobře dopadlo,“ uzavřel Ivan Králik s tím, že k obdobným případům sice dochází, ale spíše výjimečně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru