Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

Arthur Hayes, zakladatel BitMEXu, očekává propad ceny Bitcoinu až k 30 000 USD

Publikováno
Arthur Hayes, zakladatel BitMEXu, očekává propad ceny Bitcoinu až k 30 000 USD
Zdroj: nasdaq.com

Arthur Hayes, spoluzakladatel a bývalý generální ředitel kryptoměnové burzy BitMEX, předpovídá propad přední kryptoměny na 30 000 USD.

Hayes na svém blogu zveřejnil koncem minulého týdne příspěvek, ve kterém predikuje pokles ceny nejen Bitcoinu, ale i druhé největší kryptoměny. U Etherea čeká propad až na hodnoty kolem 2 500 USD. Předpokládané krvácení trhu bude dle jeho slov způsobeno zvýšenou korelací mezi kryptoměnovými a akciovými trhy.

Poznámka

Poznámka: Devadesátidenní korelace mezi Bitcoinem a indexem Nasdaq-100 dosahovala před pár dny rekordního maxima.

Hayes očekává, že zejména akcie technologických firem budou v nadcházejícím období výrazně klesat na hodnotě, což sebou stáhne i kryptoměny. Konkrétně Nasdaq-100 (NDX) dle jeho předpovědí klesne o 30 až 50 %, jelikož Fed neplánuje v dohledné době znovu zvýšit svou rozvahu, což dle Hayese znamená, že akcie nemohou jít výše.

“Bitcoin i Ethereum se propadnou velmi hluboko, než se Fed rozmyslí a svou monetární politiku začne opět uvolňovat,” zmínil Hayes.

Vypadá to však, že jeho dlouhodobý pohled zůstává býčí, jelikož ještě v půlce března přidal na svůj blog příspěvek o tom, že se Bitcoin blíží k hodnotě 1 milionu USD.

Temná minulost Arthura Hayese

Hayes byl v roce 2020 spolu s ostatními spoluzakladateli burzy obviněn z porušení zákona o federálním bankovním tajemství a ze spiknutí za účelem porušovat zákon, jelikož měl úmyslně založit kryptoměnovou burzu BitMEX na Seychelách ve snaze vyhnout se regulační kontrole.

V návaznosti na nedávné doznání viny Hayes souhlasil, že zaplatí trestní pokutu ve výši 10 milionů USD, což představuje jeho část peněžního zisku pocházejícího z trestného činu.

Stav na trhu kryptoměn

Tržní kapitalizace kryptoměnového trhu začátkem týdne klesla pod hranici 2 bilionů USD, což představuje 4,7% pokles. Tento úbytek je připisován očekávanému zvýšení sazeb Federálního rezervního systému. Podle průzkumu agentury Reuters se ekonomové domnívají, že Fed v květnu a červnu zavede dvě navazující zvýšení úrokových sazeb o půl bodu.

Přesto existuje velké množství odborníků na kryptoměnovém trhu, kteří věří, že “nejhorší je za námi”. Nicméně Hayes toto tvrzení označuje za “ignorování kruté pravdy” a stojí si za svým černým scénářem.

Hayes svůj negativně založený příspěvek končí prohlášením, že jeho prognóza může být i špatná. Pokud se však nemýlí a propad nastane, je s tím plně smířen, jelikož drží krypto již delší dobu.

Líbil se vám tento článek?
4
0

Autor

Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o toto odvětví začala aktivně a blíže zajímat. Jsou to již čtyři roky, co sleduji nejrůznější novinky a fundamentální vlivy, o nichž následně píšu články v několika internetových magazínech. Ráda také monitoruji trhy s digitálními aktivy, dlouhodobě hodluji i investuji do začínajících projektů. Svět kryptoměn může být i nebezpečný, ale zároveň nabízí to, co dosavadní finanční systém nedokáže. Proto věřím, že jsou decentralizované technologie včetně kryptoměn budoucností.

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.