Přerov má jasno o brankářské dvojici pro příští sezonu

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Zubři s předstihem oznámili obsazení brankoviště pro následující ročník v Chance lize: pokračují zkušený Michael Petrásek i talentovaný Michal Postava. Oba mají s Přerovem víceleté smlouvy.

Petrásek patřil ke statisticky nejlepším gólmanům základní části: s úspěšností zákroků 92,57 % byl mezi pravidelně chytajícími brankáři třetí, za vsetínským Jakubem Málkem a třebíčským Pavlem Jekelem skončil i v průměru inkasovaných gólů na zápas (2,22 G/Z).

V play off přesto dělal dvojku Lukáši Klimešovi, jenž dorazil během přestupové uzávěrky z brněnské Komety. Zatímco Klimeš se ale po sezoně pravděpodobně vrátí do extraligy, Petrásek zůstane u Zubrů další dva roky.

„Klub o mě projevil zájem a pak už nebylo co řešit," říká Petrásek o prodloužení smlouvy. „Přerov pro mě byl v Chance lize prioritou, do zahraničí jsem odcházet nechtěl.“

„Přerov pro mě byl v Chance lize prioritou, do zahraničí jsem odcházet nechtěl.“

Jisté oťukávání sice proběhlo v extralize, ale... „To bych musel čekat déle, což se mi nechtělo. Od Přerova jsem měl konkrétní nabídku na dva roky a radši jsem zvolil jistotu,“ prozrazuje Petrásek v rozhovoru pro hokejprerov.cz.

Kvalitní dvojici s ním opět vytvoří dvacetiletý Michal Postava, jemuž poběží druhý rok víceletého kontraktu. 

„Udržet Petyho pro nás bylo prioritou," netají se sportovní manažer Pavel Hanák. „Spolu s Postym, který má dlouhodobou smlouvu už z loňského roku, tak máme velmi kvalitní dvojici gólmanů na další ročník.“

Postava letos ve velké konkurenci u Zubrů odchytal jen osm prvoligových zápasů, následující rok se ale jistě dočká více startů – ostatně o jeho talentu svědčí třeba to, že je aktuálně na kempu reprezentační dvacítky a bojuje o nominaci na odložené mistrovství světa juniorů.

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz