Na zámku Krásný Dvůr budou Pohádkové Velikonoce. Bohatý program nadchne děti i dospělé
Ilustrační foto
Louny

Krásný Dvůr - Na zámku v Krásném Dvoře se bude opět vítat jaro pohádkami. Po dvou letech se znovu uskuteční oblíbená akce Pohádkové Velikonoce.

V sobotu 16. dubna nádvoří zámku zaplní stánky, budou se hrát pohádky, probíhat soutěže o velikonočního zajíce i speciální prohlídky zámku. K poslechu či k tanci a pro děti všech kategorií v průběhu dne zahraje veselá kapela BabylonBand a svými písněmi duši pohladí písničkářka Eva Henychová. Pohádky budou tentokrát z dílny Divadélka Koloběžka.

Dopoledne se mohou děti seznámit s tím, jak prožívají Velikonoce čarodějnice, a to v pohádce „Ježibaba Kolobajzna slaví Velikonoce“. Odpoledne potěší návštěvníky pohádka „Šel zahradník do zahrady“. Soutěžit se bude v zámecké zahradě za pomoci mobilní aplikace Actionbound. Zájemci o velikonočního zajíce musí pomoci detektivovi Zajdovi Ušákovi zachránit jaro. Nejlepší pomocníci budou odměněni. Ceny do soutěží – krásné keramické zajíčky – vyrobili klienti Psychiatrické léčebny v Petrohradě. Soutěže budou začínat každou hodinu od 11 do 14 hodin.

Nejmenším návštěvníkům jsou také určeny speciální prohlídky zámku s komtesou či mladým hrabětem. Kostýmovaní průvodci je interaktivní formou seznámí se životem na zámku kolem roku 1800. Prohlídky začínají vždy v půl mezi 10:30 a 15:30. Klasické prohlídky zámeckého interiéru se konají každou celou hodinu od 10 do 16 hodin. Tradiční jarmark nabídne nejrozmanitější řemeslné výrobky, kraslice, velikonoční dekorace, svíčky, drobné pozornosti nejen s jarní tématikou ale i mandle a trdelníky.

K prohlídce zámeckého parku budou moci návštěvníci využít v případě dobrého počasí koňský povoz tažený zámeckými koňmi Kačenkou a Cipískem. Vstupné na celodenní program činí 90 Kč na osobu, pro děti do 6 let je vstup zdarma. „Přijeďte si udělat radost do Krásného Dvora, strávit den s dětmi, pořídit si něco pěkného, zaposlouchat se do veselé muziky,“ zve kastelánka Michaela Hofmanová.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru