bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pět gólů a byl fuč. Detroit přilákal brankáře odpadlíka

14. dubna 2022, 15:39

Patrik Czepiec

Farma Detroitu zvoní na poplach. V předešlém utkání přišli Griffins o startéra Calvina Pickarda, ale reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Red Wings podškrábli krátkodobý kontrakt s brankářem Magnusem Hellbergem, mistrem světa a naposledy brankářem Soči v KHL. Švéd při comebacku do NHL tajně myslí na pozici klubové dvojky pro příští ročník.

Vizitka gólmanů z draftu 2011 není příliš oslnivá. Mezi stálice NHL po rocích plných odříkání vyšplhal Jordan Binnington ze St. Louis, který tak navázal na generační talent v podobě jedničky Ducks Johna Gibsona. Jinak žádná sláva.

Z největší naděje se stal odpadlík

Anaheim si amerického brankáře zvolil z 39. místa jako druhého ze všech maskovaných mužů tehdejšího výběru. Kdo byl číslem jedna? Švéd Magnus Hellberg. V NHL odchytal necelých 111 minut, načež po pěti inkasovaných gólech z 38 střel vyklidil scénu. Teď ovšem dostává šanci na znovuzrození. 

Laso mu hází Detroit. Dnes jednatřicetiletý gólman se tak do nejvyšší ligy světa může vrátit po pěti letech, kdy působil u Rangers. Může, ale nemusí. Red Wings potřebují posílit zejména brankoviště farmářského klubu Grand Rapids Griffins, zkušenostmi z KHL ověnčený gólman tak podepsal pouze do konce tohoto ročníku.

Problémy Griffins vygradovaly při kruté porážce Red Wings 2:11 v Pittsburghu. Už samotné skóre vzbuzuje obavy, jenže navrch se v utkání poranil Calvin Pickard, jednička farmářského celku. I když klubu patří až 13. pozice v konferenci, sezonu chce dokončit se ctí. 

V tom má vypomáhat právě Hellberg. Rodáka z Uppsaly draftoval Nashville, nicméně nabídl mu pouze 12minutovou příležitost. Větší důvěry se pak Hellberg dočkal v New Yorku a hlavně v AHL. V nižší zámořské soutěži zapsal dokonce 187 startů. 

Greiss otevírá okno pro farmáře

Ovšem předtím, než Hellberg obleče zápasový dres, musí ho Detroit prohnat listinou volných hráčů. To představuje jisté riziko, o čemž se letos přesvědčilo Toronto. Maple Leafs si plácli s brankářem Harrim Säterim, jenže Seveřana během pobytu na takzvaném waiveru ukradli Coyotes.

Prioritou pro Hellberga zůstává výpomoc na farmě. Jedním okem nicméně bude sledovat i dění v hlavním týmu. Nesmyslnou porci 53 utkání během tohoto ročníku vstřebával mladík Alex Nedeljkovic. Kiksům se pochopitelně nevyhnul a úspěšnost jeho zásahů se pohybovala jen kolem 90 %. 

Vyčpělý náhradník Thomas Greiss se v létě stane volným hráčem, takže jestli bude v NHL pokračovat, patrně na jiné adrese. To otevírá prostor pro hladové vlky z farmy. Nově se k nim hlásí také Hellberg.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.