Tahání za vlasy, plivanec a zásah policie. Bude Atlético pykat za divoké čtvrtfinále LM?

Byla to bitva do poslední minuty, respektive ji nezastavil ani závěrečný hvizd. Atlético Madrid sahalo po tom, aby ve čtvrtfinále Ligy mistrů stáhlo jednogólové manko z prvního zápasu. Šance byly, všechny ale zůstaly neproměněné. A emoce na straně španělského celku pracovaly naplno.

„Nejzákeřnější tým vůbec. Jak to, že jim ještě nikdo nezakázal hrát?“ ptali se někteří angličtí fanoušci poté, co se odehrálo na ploše madridského stadionu Wanda Metropolitano a v jeho útrobách.

Závěr zápasu byl extrémně vyhrocený. Hráči Manchesteru City cítili, že Atlético je velmi blízko tomu, aby vyrovnalo, čímž by poslalo zápas v součtu s prvním duelem v Anglii do prodloužení. A tak se různými způsoby snažili zdržovat čas, což pochopitelně dráždilo domácí ženoucí se za klíčovým gólem.

Stoper Felipe viděl v nastavení po druhé žluté kartě červenou. Zcela zbytečně po čistém zákroku kopl do Phila Fodena, který skončil v autu. Ale odtamtud se překutálel do hřiště tak, aby se nemohlo hrát. Madridští neměli pochopení, násilím mladičkého soupeře odtáhli zpátky do pomezí a nastala první šarvátka. Do ní se nezapojili jen ti, kteří byli na hřišti, ale také náhradníci.

Nejdražší fotbalista v historii Premier League Jack Grealish byl jedním z těch, kteří do utkání oficiálně nezasáhli, přesto se pozornosti nevyhnuli. Grealish totiž záhadným způsobem ležel v žaludku jinému obránci „Los Colchoneros“ Stefanu Savičovi. Ten anglického reprezentanta zatahal za vlasy.

Atlético z tlaku branku nevytěžilo, duel skončil 0:0 a bylo jasné, že semifinále s Realem Madrid si zahrají Citizens.

Domácí strana to nesla těžko. Už v posledních minutách její trenér Diego Simeone pochodoval a vytrvale tleskal. Zdálo se, že ironicky aplauduje tomu, jak se soupeř zbaběle prezentuje. Později se dušoval, že tím chválil fanoušky Atlétika za vytrvalou podporu, ale těžko říct, kde byla pravda.

Zápas byl u konce, ale bitva pokračovala i po odpískání. Trenér hostů Pep Guardiola prchal do šatny za sprchy plastových kelímků a nezlobili se jen fanoušci. Zmíněný Savič nemohl rozdýchat, jak duel dopadl, a tak si v tunelu vedoucím k šatnám vyhledal svého oblíbence Grealishe. Bombardoval ho nadávkami a vypadalo to, že hrozí inzultace, křídelník City mu rovněž velmi hlasitě odpovídal.

Musely zasáhnout i realizační týmy, které od sebe „dva kohouty“ musely oddělovat. A hned vzápětí se několik metrů za nimi strhla velká mela. „V tu chvíli do toho místa vběhlo mnoho lidí a Savič s Grealishem mi zmizeli z dohledu. Velmi rychle se tam objevili také čtyři policisté v uniformě, velký rozruch,“ popisoval bývalý hráč Manchesteru United a nyní expert stanice BT Sport Darren Fletcher, který měl vše z první ruky.

V chumlu vynikal také chorvatský obránce Šime Vrsaljko, který byl během celého zápasu upoutaný na lavičku. Podle The Guardian měl hráč na tým City v útrobách stadionu házet různé předměty, dokonce i plivat.

Ale nejvíce se probíral svár mezi Grealishem a Savičem. Ti si nepadli do noty už v prvním duelu v Manchesteru, kdy Černohorec provokoval letní rekordní posilu tím, že si prohrabával vlasy, aby Grealishovi ukázal, že je až příliš velký manekýn.

Další expert BT Sport Rio Ferdinand s nadsázkou nastínil, co mohlo být za sporem. „Musela to být smlouva se značkou Gucci, kterou Grealish podepsal. Nebo záviděl dlouhé vlasy? Nevím, co se stalo,“ uvedl. „Buď mu Jack řekl něco, co jsme nezaznamenali, nebo se Savičovi prostě nelíbí, jak vypadá. Kdybych byl Jack Grealish, chvástal bych se tím, že patřím do týmu, který postoupil,“ připojil kolega Ferdinanda Joleon Lescott.

Za nastalý chaos s účastí policie by podle anglických fotbalových příznivců mělo Atlético pykat. „Měli by mít zakázáno hrát příští sezonu Ligu mistrů,“ znělo z mnoha stran. To je však scénář, na který navzdory všemu prakticky nemůže dojít. Nejpravděpodobnějším trestem ze strany UEFA, která už vše prošetřuje, je pokuta.

Tagy:
policie Real Madrid Liga mistrů fotbal čtvrtfinále Atlético Madrid Manchester City sport Diego Simeone Pep Guardiola Rio Ferdinand Jack Grealish šarvátka sportovní soutěž Liga mistrů UEFA Manchester City FC Stefan Savič Manchester United FC