Informace pro zastupitele označil Žďár nad Sázavou za neveřejné

Nejnižší finanční nabídka pronájmu rehabilitace žďárské polikliniky byla doporučena radním města jako nejlepší. Podrobnosti o způsobu výběru nabídky se zastupitelé města dozvěděli na semináři na konci března.

Ani s odstupem čtrnácti dnů nechce město Žďár nad Sázavou poskytnout informace o tom, co se zastupitelé na semináři dozvěděli o způsobu výběru nejnižší nabídky jako nejlepší.

Rozdíl proti finančně nejvýhodnější nabídce jsou tři miliony korun za desetiletý pronájem městského majetku. Co nevydělá městský majetek, budou logicky muset doplatit do městské pokladny občané města na daních a místních poplatcích.

Z devítičlenné rady města se semináře zúčastnil starosta Martin Mrkos (STAN), místostarostka Ludmila Řezníčková (ANO) a Rostislav Dvořák (KDU-ČSL). Z šestnácti koaličních zastupitelů se pracovního semináře účastnili MUDr. Beáta Bílková, MUDr. Radek Černý, Ing. Vlastimil Forst, Ing. Miroslav Šuhaj. Zastupitel Radek Černý (ODS) je i jedním z jednatelů firmy, která předložila finančně nejvýhodnější, ale neúspěšnou nabídku.

Podle informací od zastupitelů, nedostali jasné odpovědi ani na konkrétní dotazy položené na semináři zastupitelů města.

Na žádost o poskytnutí kopie prezentací a informací předložených zastupitelům města odpověděla radnice jen velmi strohou informací: „Prezentace a písemné podklady jsou neveřejnými materiály,
určenými pouze pro neveřejné jednání semináře zastupitelů.“

Radní města v polovině dubna nedospěli k rozhodnutí o podpisu smlouvy s autory nejnižší nabídky, která zvítězila díky bodovacímu systému metody „Best Value Aproach (BVA)“. Metoda BVA byla použita i v předchozím případě pronájmu laboratoře, ovšem v tomto případě zvítězila finančně nejlepší nabídka.

V případě pachtu rehabilitace patrně došlo k „vybodování“ vítězné nabídky, která prohrála o jeden a půl bodu. Výsledkem je pak návrh hodnotící komise přijmout jako nejlepší nabídku tu nejméně výhodnou pro městskou kasu.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů