InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Úspěšný tým Motoru projde výraznou proměnou. Kdo a kam má zamířit?

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Oslavy historického bronzu hokejistů Českých Budějovic, kteří vybojovali extraligové medaile poprvé od roku 2008, pomalu doznívají. Mezi fanoušky se začíná čile spekulovat o tom, jak bude vypadat A tým Motoru v příštím ročníku. Pojďme si shrnout, o čem se mluví. S největší pravděpodobností půjde do sezony stejná brankářská dvojice. Po loňském trápení se Slovákem Markem Čiliakem, jehož angažování se rychle ukázalo být krokem vedle, sáhlo vedení Motoru po Dominiku Hrachovinovi. Ten patřil mezi nejlepší gólmany soutěže a byl obrovskou oporou svého týmu.

Když Hrachovina dvakrát vypadl kvůli zranění – nejprve v přípravě po střetu se sparťanem Vitouchem a následně, když na něho spadl urostlý liberecký útočník Klapka, nahradil jej parťák Jan Strmeň. Ten bude v Motoru jistě pokračovat, očekává se i setrvání Hrachoviny, což sám potvrdil pro deník Sport.

Obranné řady velkými změnami neprojdou. Defenzíva Motoru šla pod vedením trenérů Jaroslava Modrého a Patrika Martince (nyní by měl odejít do Sparty), který měl nasazování beků na starost, výrazně nahoru. Také proto si vedení pojistilo většinu z obrany i pro příští rok už v průběhu sezony. Pokračovat budou všechny opory zadních řad včetně Šenkeříka, Štencela nebo Vráblíka, těšit se fanoušci mohou dál i na zahraniční akvizice Kristoferse Bindulise a Stuarta Percyho. Hovoří se o tom, že Jan Piskáček byl měl po roce v Motoru zamířit tentokrát do Plzně. Otazník ještě visí nad Davidem Štichem.

Kanonýři Gulaš s Pechem zůstávají

Z útočných opor jistě zůstávají dva nejdůležitější hráči českobudějovické ofenzívy. Milan Gulaš i Lukáš Pech podepsali před tímto úspěšným ročníkem dlouhodobé smlouvy. V kádru Motoru pravděpodobně zůstane také technický šikula Martin Hanzl, který se v průběhu sezony výrazně zlepšoval a zejména v závěru základní části patřil mezi největší opory. Podobné by to mělo být u Jakuba Valského či Václava Karabáčka. Pokračovat budou jistě také mladíci Koláček, Chlubna a Toman, který letošní sezonu takřka celou promarodil.

Naopak podle názorů veřejnosti a spekulací, které vypluly na povrch, by mělo několik forvardů také odejít. Miroslav Holec údajně zamíří zpátky do Brna, kde má rodinu, Abdul má odejít do Litvínova, Voženílek do Třince a Beránek do Mladé Boleslavi.

Otazník visí nad harcovníky Michalem Vondrkou a Jiřím Novotným. Oba zvažují, zda ještě pokračovat v kariéře. Pokud by ještě minimálně sezonu ke svým úspěšným kariérám přidali, bylo by to ale jistě v dresu Českých Budějovic. První se k hokeji vrátil po roční pauze vynucené zraněním a byl mentorem pro mladé hráče. Má ale svou rodinu v Praze. Druhý jmenovaný zase už začal vykonávat práci hráčského agenta, ještě než šel z krajského přeboru pomoct Motoru. Ostatně krátce po oslavách třetího místa hned odcestoval do Švýcarska, kde má své klienty.

Dorazit by měl Tomeček. Kdo bude dál?

Vedení klubu jedná pochopitelně také o příchodech. Dorazit by měl milevský rodák Vojtěch Tomeček, který ale doma na jihu Čech v dospělém věku nikdy nepůsobil. Z Milevska vyrazil hned do Karlových Varů, následně hrál také za Chomutova a poslední roky strávil v Olomouci. Deník Sport přišel rovněž se spekulací, že by se mohl do budějovického útoku vrátit Rudolf Červený, který hrál poslední sezonu za Rigu (KHL) a Kärpät Oulu (Finsko).

Hovořilo se například o možných příchodech Tomáše Mertla z Plzně a dvojice útočníků ze Sparty Jana Buchteleho i Miroslava Formana. Všichni tři ale nakonec podepsali nové smlouvy ve svých stávajících klubech.

Někteří „vrabci" si štěbetají na střeše, že tým pro příští sezonu by mohl být ještě silnější, než ten letošní. Jiní zase mluví o opaku. Však také letošní ročník dopadl výraznou několikamilionovou ztrátou, což vedení avizovalo dopředu už na předsezonní tiskové konferenci. Vzhledem k tomu, že žádný generální sponzor po Madetě nedorazil a valná část ročníku se i letos hrála bez diváků na tribunách, bude sezona jistě ve výrazně červených číslech.

Kde je pravda a jak bude vypadat kádr Motoru pro příští sezonu, se dozvíme nejdříve 1. května. Právě to se mohou oznamovat přestupy. Do té doby si mohou fanoušci Motoru prohlédnout fotogalerii plnou oslav na tribunách a radosti, jak v uplynulé sezoně prožívali bronzový úspěch.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace