Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Chudenicích je k vidění přes 150 loutek a Velikonoční výstava - FOTKY

16.04.2022 15:01

Máme další tip na výlet o Velikonocích. Výstava s názvem Loutková návštěva probíhá na zámku v Chudenicích na Klatovsku. Na své si zde přijdou hlavně děti. Zároveň se koná Velikonoční výstava.

loutky chudenice
loutky chudeniceloutky chudenice 4loutky chudenice 2loutky chudenice 23loutky chudenice plakat1324567

Nová loutkářská výstava odstartovala v dubnu letošní turistickou sezónu na chudenickém zámku, jmenuje se Loutková návštěva na zámku Chudenice a potrvá až do 25. června.

"Výstava přiblížuje loutkářskou tématiku, přináší základní historii loutkářství a spoustu zajímavostí z loutkového světa. Návštěvníci zjistí, jaký je rozdíl mezi marionetou, javajkou, manekýnem, maňáskem nebo co je „muppet“. Návštěvníci u nás poznají, jak loutky vznikají a jak se „vodí“," říká kastelán chudenického zámku Ludvík Pouza.

Na své si na výstavě přijdou hlavně děti, které okouzlí svět loutek, ale také milovníci pohádkových bytostí, loutkářství, krásné řezbářské a výtvarné práce. Připraven je i hrací kouteček pro děti, kde si mohou některé loutky vyzkoušet, popřípadě si sami zahrát loutkové divadlo.

"Všechny představené české loutky a rodinná divadla pochází ze sbírek Západočeského muzea v Plzni - Muzea Loutek, které celou výstavu pro nás připravilo, maňásci jsou pak ze sbírky sběratelky Jarmily Strakové. K vidění tu je přes 150 loutek, maňásků a rekvizit, včetně oblečků, kulis a loutkářské literatury," pokračuje Pouza.

Kromě loutek můžete o Velikonocích v Chudenicích vidět i Velikonoční výstavu, kterou připravili zahrádkaři z Chudenic na Starém czerninském zámku. K vidění jsou rukodělné výrobky členů zahrádkářské organizace ale i obyvatel Chudenic, dále vajíčka zdobená různými technikami, pomlázky v nejrůznejších velikostech, řehtačky a kapačky, ale také velikonoční pokrmy. Výstava je otevřena od čtvrtka 14. do ponděli 18. 4. od 9 do 15 hodin.

foto: Zámek Chudenice / fcb
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství