Přejít k navigační liště

Zdroják » Zprávičky » Autonomní #AimtecHackathon 2022 představí nové technologie a zapojí celou rodinu

Autonomní #AimtecHackathon 2022 představí nové technologie a zapojí celou rodinu

Zprávičky PR Články

Hackathon nemusí být pouze pro programátory! Šestý ročník #AimtecHackathonu nabídne během víkendu 6.–8. května hned několik lákadel pro širokou veřejnost. Vedle souboje hackerských projektů přinese i přednášky pro veřejnost o nejnovějších technologiích nebo dětský program. Hlavním tématem letošního ročníku jsou autonomní technologie, a tak se návštěvníci mohou těšit na příběhy úspěšných start-upů, ale i na roboty, mezi které se tentokrát zařadí například Spot od Boston Dynamics. Akce se bude konat v plzeňské Moving Station.

TechTalks – nejzajímavější technologie v kostce

Na sobotní odpolední sérii přednášek TechTalks mohou dorazit všichni, koho zajímají technologie, autonomní roboty nebo digitalizace, která dnes provází a ovlivňuje prakticky všechna odvětví běžného života. První přednáškou zahájí akci Tomáš Krivda z Vanilla Robotics, který přiblíží, kam se posouvá autonomní doručování zboží, a nasdílí vše, co se naučili při zrodu jejich start-upu. Naváže Jan Kubálek z BringAuto, úspěšné firmy propojující roboty a automobily. Jak vznikaly jednotlivé modely jejích produktů? Mluvit bude o skloubení technologií a softwaru. V druhém bloku se představí Jakub Vališ z JALUD Embedded a promluví o unikátním projektu, který se díky rozpoznávání zvuků stará o bezpečnost plzeňských ulic. Sérii uzavře Kamil Malinka z FIT VUT s přednáškou o deepfakes, jejich benefitech, ale i rizikách. Kde se s nimi můžete potkat a jak na ně? I to se dozvíte na sobotních TechTalks!

HackIT – 40 hodin hackování, neomezené možnosti

Samotný programátorský hackathon HackIT probíhá po celý víkend a těší se nejen na programátory, ale i grafiky, UX nadšence či hardware mágy. Akce je vhodná také pro ty, kdo zatím spíše čerpají informace a učí se, nebo mají nápad, který chtějí zrealizovat. Všechny týmy budou mít k dispozici mentory a technologie a bude jen na nich, co během čtyřiceti hodin programování vytvoří. Celá akce vyvrcholí v neděli dopoledne prezentací všech hackerských projektů a vyhlášením vítězů.

YoungHackers – workshopy pro juniory

Společně se vzdělávacími a zájmovými organizacemi připravil Aimtec na neděli 8. května program pro nejmladší technologické nadšence, především pro žáky základních škol. Během hravého odpoledne si budou moci vyzkoušet nejrůznější soutěže a hračky, jejich rodiče budou mít šanci probrat možnosti technologického vzdělávání v Plzni osobně přímo se zástupci škol a zájmových sdružení.

AimtecHackathon 2022

Pátek 6. května – neděle 8. května 2022. Moving Station, Plzeň. Přihlášky a více informací najdete na aimtechackathon.cz

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.