Hlavní obsah

Č. Budějovice - Bohemians 2:1Budějovice se vyhnou skupině o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Květ 0 : 1
39. Van Buren 1 : 1
64. Skovajsa 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic porazili ve 29. kole první ligy Bohemians 1905 2:1. Hosty poslal ve 20. minutě z penalty do vedení Roman Květ, ale po přestávky srovnal Mick van Buren a v 64. minutě dokonal obrat Lukáš Skovajsa. Jihočeši poskočili na deváté místo tabulky a mají jistotu, že nebudou muset hrát v nadstavbě skupinu o záchranu. Pražané jsou třináctí s náskokem jediného bodu na barážové pozice.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Daniel Mareček a Jan Vondra z Bohemians, Michal Škoda z Českých Budějovic a brankář Roman Valeš z Bohemians.

Článek

Jihočeši byli po většinu zápasu aktivnější. Ve 13. minutě v úvodní šanci mířil Škoda těsně vedle a stejný hráč pak o pět minut později hlavičkou trefil břevno. Z gólu se vzápětí na druhé straně radovali hosté. Po ruce českobudějovického Van Burena v pokutovém území nařídil sudí ve 20. minutě penaltu pro Bohemians, z níž Květ překonal Šípoše.

Jihočeši zůstali po obdržené brance chvíli zaskočení a ve 28. minutě mohl vedení hostů navýšit Fulnek, ale Šípoš jeho pokus vyrazil. Ve 39. minutě nabudila Dynamo vyrovnávající branka Van Burena. Nizozemský útočník se prosadil po Havlově hlavičce a prostřelil defenzivu Bohemians.

Foto: Václav Pancer, ČTK

První gól Budějovic. Zleva Daniel Mareček z Bohemians, Jan Vondra z Bohemians, Michal Škoda z Českých Budějovic, brankář Roman Valeš z Bohemians.

Jihočeši pak ve druhém poločase podruhé trefili břevno, na nějž se míč snesl v 62. minutě po Čoličově přímém kopu z přibližně 25 metrů. O chvíli později už ale domácí slavili. Po dalším přímém kopu vypálil bek Skovajsa a zaznamenal svůj druhý gól v české lize.

Domácí už náskok do konce utkání uhájili a zvítězili po třech kolech, z nichž vytěžili jen bod. Naopak Bohemians prodloužili sérii bez výhry na osm ligových duelů a ani ve třetím soutěžním zápase pod vedením trenéra Veselého nebodovali naplno.

29. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
Branky: 39. Van Buren, 64. Skovajsa - 20. Květ z pen. Rozhodčí: Zelinka - Podaný, Pfeifer. ŽK: Valenta, Hora - Vondra. Diváci: 4113.
Sestavy:
Č. Budějovice: Šípoš - Čolič, Králik, Havel, Skovajsa - Valenta, Čavoš (77. Hora) - Van Buren, Škoda (81. Hais), Brandner (81. Penner) - Mihálik (90. Novák). Trenér: Horejš.
Bohemians: Valeš - Dostál, Křapka, Vondra, Hašek - Jindřišek, Mareček (65. Köstl) - Fulnek (73. Kovařík), Hronek (65. Vaníček), Květ (56. Chramosta) - Bartek (56. Beran). Trenér: Veselý.

Reklama

Související témata: