Hlavní obsah

Při ruských raketových úderech zemřelo ve Lvově nejméně sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při pondělních ruských raketových útocích na západoukrajinský Lvov zemřelo podle agentury AP nejméně sedm lidí. Dalších osm je zraněno, oznámil na sociální síti Telegram oblastní gubernátor Maksym Kozyckyj.

Foto: Reuters

Lvov

Článek

Tři ruské střely zasáhly zařízení vojenské infrastruktury, jedna pneuservis.

Ze Lvova bylo ráno hlášeno několik explozí. Lvov a zbytek západní Ukrajiny byly dosud boji zasaženy méně než jiné části Ukrajiny. Město bylo považováno za relativně bezpečné útočiště, poznamenala agentura AP.

Mezi zraněnými ve městě je i dítě, uvedl gubernátor. Agentura Ukrinform také oznámila, že několik raket dopadlo poblíž vlakového nádraží. Z řad cestujících nebo pracovníků drah nejsou podle ní hlášeny žádné oběti.

Intenzivní boje pokračují v přístavu Mariupol. Ukrajinci nevyslyšeli ruské ministerstvo obrany, které vyzvalo, aby složili zbraně, a slíbilo, že jejich životy budou ušetřeny. Ukrajinský premiér Denys Šmyhal uvedl, že vojáci navzdory ruskému požadavku stále bojují.

Ukrajina může válku vyhrát, míní von der Leyenová. Vyzvala k dodávkám zbraní

Válka na Ukrajině

„Město stále nepadlo, jsou tam stále naši vojáci, kteří budou bojovat až do konce,“ řekl Šmyhal v rozhovoru s americkou televizní stanicí ABC.

Tamní obyvatelé ale trpí. Nemají vodu, jídlo, topení ani elektřinu.

Foto: Pavlo Palamarchuk, Reuters

Lidé na mši v ostřelovaném Lvově

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová v neděli vyzvala členské státy Evropské unie k rychlým dodávkám zbraní na Ukrajinu. V rozhovoru s německým týdeníkem Bild am Sonntag rovněž prohlásila, že Ukrajina může válku vyhrát. Státní bankrot Ruska je podle ní pouze otázkou času. Komise podle ní chystá další sankce.

Reklama

Výběr článků

Načítám