Hradišťan přináší radost z hudby o Velikonočním pondělí

18. duben 2022

Na besedu idem k vám, to je název první písničky z jarního koncertu velmi populárního souboru Hradišťan vedeného Jiřím Pavlicou. Ten vystoupil v dubnu roku 2017 ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Věříme, že vás výběrový záznam potěší právě v těchto svátečních chvílích.

Hradišťan tvoří vedle zpěváka a houslisty, výrazné autorské osobnosti Jiřího Pavlici zpěvačka Alice Holubová, klarinetista a flétnista David Burda, hráč na cimbál Milan Malina, klávesista a perkusista Josef Fojta, violista a hráč na kvinton Roman Gill a kontrabasista Milan Gablas.

Všichni vnesou do vašich domovů radost na Velikonoční pondělí krásným koncertem, do nějž je zakomponováno také velikonoční povídání s primášem Hradišťanu Jiřím Pavlicou.

„Velikonoce jako celek jsou samozřejmě největší svátky v roce a mají svůj hluboký duchovní obsah. Ale to je jaksi věcí každého z nás a je to záležitost veskrze intimní. A pokud budeme mluvit o Velikonočním pondělí a spíše o té světské stránce, tak dokud byl můj syn Marek malý, tak jsem chodil po šlehačce, jak se u nás říká. S ním jsem obešel všechny tetičky, sestřenice a podobně. Tak to nám zabralo hodně času. No, a dnes syn už chodí se svými vrstevníky po svých generačně spřízněných dívkách,“ vyprávěl Jiří Pavlica.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související