Do extraligového finále vstoupil lépe Třinec, díky gólové smršti ze třetí třetiny porazil Spartu 4:1

Hokejisté Třince porazili v úvodním zápase extraligového play-off Spartu 4:1 a udělal první krok za obhajobou titulu. Domácí v zápase dlouho prohrávali, vyrovnat se jim povedlo až ve třetí třetině. Na gól Vladimíra Svačiny pak navázal Andrej Nestrašil, Aron Chmielewski, Tomáš Marcinko. Oceláři porazili Spartu i v pátém vzájemném souboji v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Video Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Marinčin z Třince v souboji s Michalem Moravčíkem ze Sparty

Martin Marinčin z Třince v souboji s Michalem Moravčíkem ze Sparty | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

První část vyvrcholení tuzemské hokejové sezony přivítala zaplněná třinecká hala. Oceláři šli do zápasu s velkým sebevědomím, v základní části skončili 13 bodů před svým finálovým soupeřem, v play-off navíc neprohráli jediné utkání.

První díl souboje o postup do extraligy ovládli hokejisté Kladna 6:4, Jihlavu srazilo špatné střídání

Číst článek

V úvodu zápasu měli domácí více šancí, Andrej Nestrašil nejdříve zblízka nepřekonal brankáře Júliuse Hudáčka a později třinečtí zahodili přečíslení dva na jednoho. Úvodní branku celého finále ale vstřelila Sparta.

Pražané si v početní výhodě vyťukali obranu obhájců titulu a celou akci zakončil Maxim Matuškin přesnou střelou od modré - 0:1.

Změna skóre svěřence Josefa Jandače nakopla, dostali se i k dalším dvěma přesilovkám a ve zbytku úvodního dějství mohli přidat další branku. Erik Thorell trefil tyč a proti Vladimíru Kovaříkovi zasáhl gólman Ondřej Kacetl.

Třinec ve druhé třetině hru vyrovnal herně i střelecky, ačkoliv příliš velkých šancí k vidění nebylo. Za Spartu opět orazítkoval horní tyč Filip Chlapík, v závěru třetiny pak Pražané ubránili první oslabení.

Že finálová utkání mohou rozhodovat malá zaváhání, se hokejisté Sparty přesvědčili po pěti minutách závěrečného dějství. Vladimír Svačina si totiž nenápadně nabruslil za hostující obranou linii, obdržel přesný průnikový pas od Martina Marinčina a zkušeně propálil Hudáčka - rázem bylo srovnáno na 1:1, což ale nebylo vše.

Červené šály se nad hlavami fanoušků v hale roztočily i ve 49. minutě. Obránci Sparty nechali domácím před brankovištěm příliš prostoru, kterého po zblokované střele Tomáše Kundrátka využil Andrej Nestrašil a dostal puk do brány.

Další nepozornost Sparty znamenala rozhodující třetí zásah domácích. Tentokrát šlo o velkou hrubici Matuškina, který zbytečně odevzdal za bránou kotouč Martinu Růžičkovi a ten ho posunul k Aaronovi Chmieleckému, který se v jasné šanci nemýlil - 3:1.

Noční můra Pražanů neskončila. V závěru zápasu ještě nabídli Třinci přesilovou hru a tu domácí využili po pouhých třech vteřinách. Puk se po buly odrazil k Tomáši Marcinkovi a slovenský útočník pečetil skóre na 4:1. Sparta zažila nejhorší třetinu letošního play-off, Oceláři tu nejlepší.

Druhý finálový zápas mezi Třincem a Spartou se odehraje opět ve WERK Aréně v úterý 19. dubna.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:1 (0:1, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 45. Svačina (Marinčin, M. Doudera), 49. Nestrašil (O. Kovařčík, Kundrátek) , 51. Chmielewski (M. Růžička), 58. Marcinko - 10. Matuškin (Chlapík, E. Thorell). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme