Hlavní obsah

Oceláři za šest minut převrátili skóre. Darovali jsme jim góly lacino, litoval sparťan Řepík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Pětačtyřicet minut nedokázali třinečtí hokejisté v úvodním zápase finále extraligového play off najít recept na pozorně chytajícího Hudáčka a Sparta na ledě úřadujícího mistra držela těsné vedení. Oceláři ale potom během šesti minut třemi góly úplně převrátili skóre.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Tomáš Dvořák s Michalem Moravčíkem, ani brankář Július Hudáček nazabránili Tomáši Marcinkovi (65) ve vstřelení branky v 1. finále hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Nakonec domácí vyhráli 4:1 a do boje o titul vykročili lépe. „Ten první vítězný krok se nerodil lehce, tři nešikovné fauly v první třetině nám ubraly na aktivitě a když Sparta využila druhou přesilovku, trochu nás ten obdržený gól dostal dolů. Zlomilo se to až Svačinovým vyrovnáním z brejku, pak už jsme byli lepší," připouštěl třinecký trenér Václav Varaďa.

Sparťany hodně mrzelo, jak pustili z rukou nadějně rozehraný zápas. „Dvě třetiny jsme hráli hodně dobře, Třinec toho moc neměl. Dávali jsme mu ochutnat jeho vlastní medicínu," mínil kapitán Michal Řepík. Ve třetí části ale hosté čtyřikrát inkasovali. „Lacinými chybami jsme soupeři doslova darovali obrat. Nevím, jestli jsme se najednou zalekli nebo se ke konci rozsypali, každopádně poslední dějství bylo z naší strany špatné," litoval Řepík.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Tomáš Marcinko z Třince a Erik Hrňa z Třince se radují z gólu.

Třinec prokázal velkou trpělivost a v klíčových okamžicích znovu ukázal ofenzivní sílu „Celé play off si umíme na góly počkat. Ani, když jsme prohrávaly, nepřišly žádné negativní emoce. Věděli jsme, že potřebujeme hrát víc na puky a teprve v poslední třetině nám tam kýžené góly napadaly," těšilo autora vítězné branky Andreje Nestrašila, jenž se ve 49. minutě prosadil z dorážky.

Oceláři se s podporou vyprodaného hlediště pak hnali na zteč. „Necítil jsem z mužstva nervozitu. Všichni věřili, že se karta obrátí, skutečně se tak stalo. Proto jsem jen kluky nabádal, aby vytrvali u herního plánu," ocenil Varaďa.

Sparta, která v první části vyprodukovala čtrnáct střel, se v dalších dvou třetinách zmohla pokaždé už jen na pět. „Možná jsme byli až moc pasivní a začali spoléhat na to, že vyhrajeme 1:0. Chyběla mi tam i větší snaha obránců podporovat útok. Musí nám mrzet tyčky z holí Thorella a Chlapíka, které mohly v první polovině ještě umocnit naše vedení," uvažoval sparťanský kouč Josef Jandač.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Sparty Július Hudáček inkasuje v prvním finálovém duelu play off Tipsport extraligy na ledě Třince.

„Bohužel laciné chyby ze třetí třetiny jsou velkou kaňkou na výkonu," doplnil trenér pražského celku. „Jakmile Třinec vedl, zablokoval střední pásmo a už nás k ničemu nepustil. Po tom obratu ještě výsledek pečetil za tři vteřiny využitou přesilovkou," uvědomoval si Řepík, podle nějž pro dnešní druhé utkání musí Sparta stavět na výborném výkonu z první poloviny pondělního střetnutí a nepolevit.

Reklama

Související témata: