Na Velikonoční svátky nadělovali žáci i dorost | SK Slavia Praha
Více

Na Velikonoční svátky nadělovali žáci i dorost

Mládežníci hráli své soutěžní utkání netradičně už ve čtvrtek a pátek. Šest bodů z Opavy nebo vítězný dvojzápas v Edenu. I takové jsou poslední výsledky mladých slávistů. Připomeňte si jejich výkony v souhrnném článku.

Čtvrtek 14. dubna

U19

SFC Opava vs. SK Slavia Praha 0:3 (0:1)
Sestava: Slavata – Fatrdle (88. Piták), Konečný, Žitný, Zapletal – Novák, Voriazidis, Šimeček (78. Körbler) – Josef Jinoch, Kazeem (61. Vajgl), Toula
Góly: 44. Kazeem, 69. Josef Jinoch, 83. Novák

V Opavě se utkaly týmy z opačných konců tabulky. To se začalo potvrzovat až na konci prvního poločasu kdy poslal Slavii do vedení Abdulazeez Kazeem. Na dvoubrankový náskok zvýšil v 69. minutě Josef Jinoch a sešívaní kontrolovali hru. Na konečných 0:3 upravil z penalty v 83. minutě kapitán David Novák a slávisté mohli slavit. Díky tomuto výsledku se dostali do průběžného vedení v soutěži a budou pozorně sledovat zápas soupeřů z Pardubic, kteří je, v případě výhry, mohou o tuto pozici připravit. Další zápas čeká dorostence 20. dubna proti Zlínu.

U17

SFC Opava vs. SK Slavia Praha 2:4 (1:1)
Sestava: Tomas – Kopecký, Piták, Kolář (85. Wesolowsky), Fiker – Zelenka, Lopatář, Jelínek – Urban (52. Vajgl), Hájek, Bouchner (73. Parpel)
Góly: 30. Kopecký, 56. Vajgl, 69. Hájek, 90. Wesolowsky

Druhý díl fotbalového čtvrtku v Opavě napsala kategorie U17. Slavie se dostala do vedení ve 30. minutě po střele Ondřeje Kopeckého. Domácí však gólem do šatny vyrovnali a ve 48. minutě po pokutovém kopu skóre otočili ve svůj prospěch. Sešívaní se nevzdali a už za osm minut bylo vyrovnáno díky Štěpánu Vajglovi. Zápas jako na houpačce ozdobil gólem v 69. minutě David Hájek a červenobílí šli opět do vedení. Další gól už domácím nedovolili, a naopak potvrdili svou výhru po trefě Alexe Wesolowského v 90. minutě. Slavie v tabulce dýchá na záda vedoucí Olomouci, která má však zápas k dobru. O další body bude sedmnáctka bojovat společně se svými staršími spoluhráči 20. dubna, kdy bude hostit Zlín.

U12

SK Slavia Praha vs. Vyšehrad U13 7:3 (2:3)
Sestava: Fukna, Anishchenko – Fingerhútt, Havlena, Hofman Košťál, Novotný, Šafr, Štěpánek, Vacek, Všetečka, Bureš, Kabelka, Košťál, Lahoda, Martínek, Teplý, Jelínek, Chadima, Vlašánek
Góly: Vlašánek, 2x Štěpánek, Lahoda, Jelínek, Chadima, Šafr

Čtvrtek v Edenu se nesl ve znamení dvojzápasu žáků proti Vyšehradu. Dvanáctka se sice dostala do dvoubrankového vedení zásluhou Tobiáše Vlašánka a Michala Štěpánka, ale soupeři se podařilo třemi góly skóre otočit. Do poslední třetiny se šlo za vyrovnaného stavu, gól Slavie vstřelil Jan-Jakub Jahoda. Třetí dějství se domácím povedlo náramně. Trefili se Michal Štěpánek, Štěpán Jelínek, Václav Chadima a Adam Šafr. Výsledková tabule tedy po devadesáti minutách ukazovala 7:3. Slávisty čeká krátká pauza a představí se opět 24. dubna v Karlových Varech.

U11

SK Slavia Praha vs. Vyšehrad U12 5:2 (3:0)
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Kléma, Odei, Vavrla, Blažek, Havránek, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Střihavka, Rakár, Javůrek, Šíma
Góly: Javůrek, Odei, 2x Sklenář, Kléma

Na edenský trávník nastoupila také slávistická jedenáctka. Ta svého soupeře přehrála ve všech směrech a průběžně přidávala také góly. Patrik Javůrek, Nathaniel Odei a dva zásahy Matěje Sklenáře znamenaly vedení 4:0. Také hostům se podařilo skórovat, ale na to okamžitě zareagoval další brankou na domácí straně Kryštof Kléma. O kosmetickou úpravu skóre na konečných 5:2 se ještě postarali hráči Vyšehradu, ale to bylo ze čtvrtečního klání vše. Další utkání čeká Slavii rovněž 24. dubna v lázeňském městě.

Pátek 15. dubna

U18

SK Slavia Praha vs. Baník Sokolov U19 2:1 (1:0)
Sestava: Kolodziej – Herák, Pančev, Mervard, Parpel – Trédl (79. Pikolon), Körbler (68. Mikulanda), Wesolowsky (46. Iliev) – Jan Jinoch, Orji (46. Kazeem), Atsuta (68. Zelingr)
Góly: 35. Trédl, 82. Herák

Xaverovský areál měl na Velký pátek v programu dva dorostenecké zápasy. První gól padl po pětatřiceti minutách a slavilo se na straně domácích. Zasloužil se o to Jan Trédl. Po přestávce se podařilo soupeři vyrovnat, ale slávisté si vítězství utéct nenechali. V 82. minutě rozhodl o třech bodech František Herák. Sešívaní tak nadále drží první příčku v tabulce a budou o ni bojovat opět 24. dubna na Motorletu.

U16

SK Slavia Praha vs. Baník Sokolov U17 3:4 (3:3)
Sestava: Jovanovski – Boledovič, Zamazal, Hanzelka (63. Kříštěk), Podroužek – Teterya (63. Hefner), Pech, Zelingr, Schwan (63. Hottek) – Mikulanda, Pikolon
Góly: 7. Pikolon, 24. a 45. Teterya

Divokou první půlku zažila v následujícím zápase šestnáctka. Na brzký gól Sokolova zareagoval v 7. minutě Samuel Pikolon a vyrovnal. Ale o tři minuty později se skóre opět měnilo ve prospěch hostů. Druhý gól vstřelila také Slavia v 24. minutě, zásluhy si připsal Roman Teterya. Potřetí se hosté dostali do vedení ve 34. minutě, ale přesto se týmy rozcházely na přestávku smírně. O gól do šatny se postaral svým druhým dnešním zásahem Roman Teterya. Další branka Sokolova se ale už stala pro Slavii osudnou a díky vlastenci si hosté odváží všechny tři body. Domácí mohou napravit své zaváhání 24. dubna proti Motorletu.

U15

České Budějovice vs. SK Slavia Praha 0:6 (0:1)
Sestava: Obdržálek – Hubička, Beran, Naskos, Sosna, Jelínek (41. Kotrba), Korenc, Belžík (62. Adam), Čížek, Filippov (41. Kumpan), Kolařík (52. Kočvara)
Góly: 11. a 52. Sosna, 44. Naskos, 57. a 71. Kotrba, 75. Kumpan

Pomyslného kanára má na svědomí kategorie U15. V 11. minutě se poprvé prosadil Adam Sosna a dopřál svým kolegům klid na kopačkách. Vedení navýšil v 44. minutě Marek Naskos a roztrhl gólový pytel. Krátce po něm vstřelil svou druhou branku Adam Sosna. Pět minut po něm ho napodobil Matěj Kotrba, který si také připsal dva góly v utkání. Na konečných 0:6 ještě zakončil klání Adam Kumpan. Dalším bodem v kalendáři je pro patnáctku domácí utkání 24. dubna proti Příbrami.

U14

České Budějovice vs. SK Slavia Praha 4:3 (3:0)
Sestava: Dřevíkovský – Chaluš, Červenka (41. Korpas), Kovář (50. Švach), Skokan, Pastyřík (25. Hájek), Palaščák, Horváth, Klepáč (50. Motyčka), Vrňata (41. Brázda), Martyniuk
Góly: 47. Hájek, 50. Chaluš, 77. Martyniuk

V prvním poločase doplatili hosté na nedůslednost v obraně a inkasovali hned třikrát. Skórovat se Slavii povedlo poprvé v 47. minutě díky Janu Hájkovi. Toho napodobil o tři minuty později Štěpán Chaluš a sešívaní se dostali do kontaktu skóre. Budějovice opět odskočili v 65. minutě ale červenobílí se i tak hnali za vyrovnáním. Podařilo se jim bohužel jen snížit na konečných 4:3. Do střelecké listiny se zapsal Anton Martyniuk. Dalších devadesát minut čeká sešívané 24. dubna doma s Příbramí.

U13

Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha 5:2
Góly: Mašek, Jelínek

Nešťastný zápas má za sebou kategorie U13. Povedené pasáže sešívaných vždy překazil laciný gól soupeře, a proto Slavie odjíždí z Ostravy s nepořízenou.

Sobota 16. dubna

B-tým

Baník Sokolov vs. SK Slavia Praha 1:1 (0:1)
Sestava: Sirotník – Bárta, Behenský, Švec, Labík – Nikl – Šubert (61. Beran), Mohammed (90. Kopáček), Samek (75. Zeronik) – Biegon (61. Usor), Šmiga
Góly: 35. Šmiga

Na Bílou sobotu byl soupeřem B-týmu Baník Sokolov. Sešívaní začali aktivně a radovali se z gólu jako první. Ve 35. minutě se opět prosadil Daniel Šmiga. Na poločasovou přestávku odcházeli hosté ve výhodě. Domácím se podařilo srovnat krok vyrovnávacím gólem v 60. minutě. Sešívaní prostřídali, ale tři body se jim bohužel vystřelit nepodařilo, a tak se týmy rozcházely za vyrovnaného stavu 1:1. Další zápas čeká B-tým 24. dubna doma proti Karlovým Varům.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články