19. 4. 2022

Novinka pod lupou: Dirty Lines (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dirty Lines
Žánr retro, drama
Stanice Netflix (Nizozemsko)
Premiéra 8. 4. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavním hrdinou je mladý podnikatel Frank Stigter, který založí první evropskou erotickou linku, jež se rozvine v multimilionový průmysl. Spolupracuje se svými sourozenci – vše začne jako malý experiment v garáži jejich rodičů. Nicméně jeho podnik se brzy stane součástí kultury Amsterdamu a nabídne anonymní vzrušení pro nové typy zákazníků.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Abych začala něčím pozitivním, tak chválím hudební stránku, kterou tady ty retro seriály mají vždycky super, a taky to, že se jednalo o nahlédnutí do Amstru a tamního života v 80. letech, ne jen o vznik oné erotické telefonní linky. Jenomže tady bych asi chválu ukončila.

Promluvy, reakce a objasňování děje přímo do kamery, to je seriózně v kurzu, že to pořád někdo točí? Kdyby to byla účelně mockumentary, neřeknu ani půl slova (protože bych na to nekoukla), avšak tenhle výstřelek mě natolik vytáčí, že to u mě projde jen tak jednomu seriálu ročně a letos si toto privilegium už vybrala 2. série Euforie.

Když už mě něco v pilotu skutečně zaujalo, byla to spíše dějová linie toho zakladatele, ne té vypravěčky a holek okolo. Jako celek to bylo takové průměrné, bohužel se sklonem dolů, určitě by pomohlo to osekat, ubrat z té hromady příběhových větví, které si tam zbytečně nasadili, a zkrátit to.

Stejně se ale nakonec docela přikláním k tomu, že bych dokoukala i zbytek série, byť na dlouhodobější trať bych se s tím nepouštěla. Na rozdíl od nedávné novinky Minx s teoreticky podobným (retro sexuální boom), avšak prakticky opačným (snaha o podporu feminismu a předání poselství vs. ukojení mužských chutí a vydělání peněz) námětem, tohle postrádalo nenucený vtip, oddechové zpracování a chemii mezi postavami.

  • retro
  • Amsterdam
  • interakce s kamerou
  • moc dlouhé
  • ne zrovna zábavné, nenucené, ani extra příjemné na sledování
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Zdá se mi, že Netflix občas chce šokovat za každou cenu. Nemůže být přece náhoda, kolik seriálů točících se okolo sexu tady vzniká. Ale možná je to pouze tím, že natáčí projekty po celém světě, takže se logicky témata budou do jisté míry opakovat.

Každopádně tady máme konec 80. let v Amsterdamu, kterým vévodí nástup erotických telefonních linek. Pilot je sexu skutečně plný, a to i přesto, že příběh lítá v několika časových rovinách (minimálně tři se tady objeví). Občas už mi přišlo, že je toho až přes míru, ale zároveň musím uznat, že k tématu se taková grafičnost prostě hodí.

Postavy zaujaly, hlavní hrdinka je sympatická a bude mě bavit sledovat, jak se promění z ostýchavého káčátka na hvězdu, po které muži na lince touží. Začátky měla opravdu krušné, o to zábavnější ten přerod jistě bude.

Jsem spokojená, seriál do watchlistu přidávám.

  • retro Amsterdam
  • sympatičtí hrdinové
  • rychle utíká
  • nebojí se sexu
  • sexu občas až moc
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
richardK

richardK

Pilot je very good, ale v dalších epizodách ztratí seriál trochu drive.
před 2 roky
Další články k tématu