Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Máme zkušené hráče, které by tato situace neměla vykolejit, říká Dvořák

Stejně jako zápas v Praze nevyšel Jihostroji ani domácí duel, ve kterém podlehl 0:3. Lvi tak získali mečbol v semifinálové sérii, ve které vedou 2:1 na zápasy. „Trápí nás skládání balonů,“ shodují se Michal Kriško i trenér Dvořák.

Nejvyšší návštěva této sezony v českobudějovické Sportovní hale neviděla běžný obrázek hry domácích volejbalistů, kteří mnohdy dělají z domácí půdy nedobytnou tvrz. Lvi Praha od začátku nastoupili ve velké formě a Jihostroj ztrácel. „Nevyšel nám už vstup do zápasu – místo, abychom na Prahu vlétli a dali ji poznat, že jsme tady doma, tak jsme hned prohrávali,“ mrzelo Reného Dvořáka, který se ze střídačky snažil dát svému mužstvu impulz.

Klíčových okamžiků ale bylo v zápase více. Nejvíce nadějná byla pro České Budějovice koncovka druhého setu, ve které trenér Jihočechů úspěšnou challengí zkazil Pražanům radost z vítězné koncovky. „Ani tak nám bohužel koncovka druhého setu nevyšla. Dělali jsme, co jsme mohli, abychom se vrátili do zápasu, ale nepovedlo se,“ říká kouč Dvořák, který v průběhu utkání vystřídal univerzály a místo Caseyho Schoutena poslal na hřiště Michala Kriška.

Jihostroj nyní musí Pražany porazit dvakrát za sebou

Ani on ale rozjeté Pražany zastavit nedokázal. „Lvi jsou lepší v obraně, dobře blokují a daří se jim i následný útok. Myslím si, že na servisu a příjmu jsme na tom podobně, ale trápí nás obrana a skládání těžkých balonů,“ hledá příčiny neúspěchu zkušený Michal Kriško.

„Podle statistik jsme měli o dost lepší příjem a o dost horší obranu. Nezvládli jsme v první řadě obranu, máme málo bloků. Naopak Praha má dvanáct bloků, takže jsme nezvládli ani útok,“ pojmenoval René Dvořák činnost, kterou musí Jihostroj do čtvrtého zápasu zlepšit.

Třetí semifinálová bitva měla podobný průběh jako druhý zápas v Praze, ve kterém Jihostroj tahal celou dobu za kratší konec. „Když má soupeř neustále o dva body navíc, tak se mu lépe podává, má čistější hlavu a hraje se mu celkově lépe,“ vysvětluje trenér Dvořák, který bude tým pečlivě chystat na veledůležitý středeční duel. Jihostroj nyní musí Pražany porazit dvakrát za sebou, aby pokračovala jeho cesta za vytouženým titulem. Pokud České Budějovice v UNYP aréně neuspějí, čeká je „pouze“ boj o bronz proti Odoleně Vodě, která prohrála v semifinále s Karlovarskem 0:3 na zápasy.

„Máme tu několik zkušených hráčů, které by tahle situace neměla vykolejit. Poslední krok musí udělat Praha, která hraje doma a je teď v semifinále favoritem. My uděláme všechno pro to, abychom jí to znepříjemnili a vrátili sérii zpět do Českých Budějovic,“ vidí situaci jasně René Dvořák. Velkou touhu zvrátit nepříznivě se vyvíjející semifinálovou sérii má i Michal Kriško. „Musíme hodit dva zápasy za hlavu a porvat se o zdramatizování série a o finále.“ Čtvrtý zápas série se hraje ve středu od 17 hodin a přímým přenosem ho nabídne ČT sport.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, Jihostroj, budějovice, Praha, Michal Kriško, trenér, České Budějovice, University of New York in Prague

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme zkušené hráče, které by tato situace neměla vykolejit, říká Dvořák  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.