Máme pro vás chytré tipy, než s dětmi vyrazíte poprvé letos do přírody. Co se hodí mít? Na co se často zapomíná?

Speciální batoh pro malá dětská zádíčka je nutností. Poohlédněte se ve specializovaných prodejnách (jako je třeba Samsonite v outletu v pražských Štěrboholích, kde je pořídíte za extra výhodné ceny). Potřebujete nejen ergonomický tvar, ale i odlehčený materiál, nastavitelné popruhy a dostatek kapsiček. Nezapomínejte, že děti musí bavit motivy, a tak je vezměte na nákup s sebou.

Nezatěžujte přírodu dalšími nákupy pet lahví a vezměte si raději s sebou dostatek vody ve vlastní pevné láhvi, kterou můžete kdykoliv doplňovat. Skvělá je třeba My only bottle od Soda Stream, do které můžete doma připravit perlivou vodu nebo limonádu. Je stabilní, dobře se nosí díky poutku a nezmuchlá se jako laciná láhev.

A kdy už tam budete? Tahle otázka straší snad všechny rodiče, kteří se potřebují s dětmi přepravit z místa A do místa B. Aby vám cesta příjemně utíkala, zabalte s sebou dobrodružnou knížku. Třeba Ukradený pejsek od Barbary O’Connorové. Je to dojemně poutavé vyprávění o Žofii, která vymyslí dokonalý plán, jak získat pejska a pomoci tak své rodině.

Pamatujte také na základní pravidlo všech výletníků – v přírodě vždycky vyhládne daleko víc. Než spoléhat na hospody a bufety, které možná nepřežily dobu covidovou, raději si vezměte vlastní svačinku (ve větším než malém množství). Energii doplní třeba Mixitky, tyčinky plné ovoce a ořechů. Přibalte i Oříšky z pece, které potěší i mlsné dospěláky. Prodává Mixit.

A jestli si chcete nebo potřebujete dát i něco teplého a neuspokojí vás instantní polévka, potřebujete Outdoorovou kuchařku z nakladatelství Smart Press. Těšte se na výživné kaše i pokrmy plné zeleniny.

Pokud nepraktikujete vysokohorskou turistiku, ale procházíte se parkem u zámku a pak jdete na náměstí na zmrzlinu, nepotřebujete pohorky. Raději pohodlné jarní tenisky – třeba ty s atraktivním tropickým potiskem, který je právě v módě (seženete je u Deichmann za 699 Kč, stejně jako další sportovní i stylové boty pro děti).

Vy sami si přibalte čtení. Až děti usnou cestou zpátky ve vlaku, zalistujte třeba stránkami časopisu Glanc.

Extra tipy pro vás: Po návratu do „civilizace“ si dopřejte pořádný refresh. Pro krásné vlasy, pleť i nehty začněte užívat doplněk stravy Beautiful Hair by Anna Brandejs, dopřejte si také rozmazlující večer třeba v koupelové pěně od Dermacol a na tváře si položte masku od Yves Rocher. Tahle kosmetika plná přírodních výtažků vás přiměje zavzpomínat si, jak skvělý výlet v přírodě to byl.

Nejlepší zprávu jsme si nechali nakonec: Všechny tyhle vyjmenované věci můžete vyhrát. Stačí hlasovat v anketě MAMAvolba 2022 o ty nejlepší věci pro rodiče a děti jakou jsou plenky, hračky, mléka, krémy, hrací deky. Hlasujte a vyhrajte.