Wimbledon bez Medveděva a Sabalenkové. Pořadatelé grandslamu zakázali účast ruským tenistům

Letošní ročník Wimbledonu se uskuteční bez ruských a běloruských tenistů. O možnosti zákazu jejich startu v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu poprvé informoval web The New York Times a ve středu odpoledne ji následně potvrdili i pořadatelé travnatého grandslamu.

Londýn (Aktualizováno: 16:42 20. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský tenista Daniil Medveděv

Ruský tenista Daniil Medveděv | Zdroj: Reuters

Daniil Medveděv, Andrej Rubljov, Aryna Sabalenková, Anastasija Pavljučenkovová či Viktoria Azarenková.

‚Ne válce.‘ Podpory od ruských sportovců Ukrajině na sociálních sítích přibývá, boxer Povětkin je ale proti

Číst článek

To je výčet těch nejlepších ruských a běloruských tenistů a tenistek, kterých se měl v případě potvrzení informací amerického deníku týkat zákaz startu na prestižním travnatém grandslamu. A stalo se.

„Uvědomujeme si, že to je tvrdý trest, a mrzí nás, že hráči a hráčky budou trpět kvůli krokům lídrů ruského režimu,“ uvedl v prohlášení předseda All England Lawn Tennis Clubu Ian Hewitt, který krok projednával i s britskou vládou.

Plošné vyloučení

Tenis je jedním z mála sportů, kde nebyli ruští a běloruští sportovci plošně vyloučeni z mezinárodních soutěží.

Mezinárodní federace ITF jim zakázala účast ve všech týmových soutěžích včetně Davis Cupu a Poháru Billie Jean Kingové, ale mohou jako neutrální hrát na turnajích profesionálních okruhů WTA a ATP i grandslamech řízených ITF.

Britský ministr sportu Nigel Huddleston se ale v březnu nechal slyšet, že se mu nezamlouvá představa, že by ruský tenista mohl vyhrát Wimbledon. Třetí grandslam sezony se uskuteční od 27. června do 10. července.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme