Fulnek: Nově otevřený skatepark je základem multifunkčního hřiště

20.04.2022 13:55 | Tisková zpráva

Ve středu 20. dubna byl na sportovišti ve Fulneku slavnostně otevřen monolitický skatepark, jehož autorem je Jan Jílek, mistr světa ve Freestyle BMX.

Fulnek: Nově otevřený skatepark je základem multifunkčního hřiště
Foto: fulnek.cz
Popisek: Fulnek

Ten také komentoval program, v němž jezdecké ukázky předvedli špičkoví freestylisté Michal Beran a Michal Horáček. Součástí programu byla i autogramiáda účinkujících sportovců.

„Skatepark v hodnotě 2,5 milionu korun je základem multifunkčního hřiště určeného pro všechny generace,“ upřesňuje místostarostka Fulneku Lucie Činčalová. „Ještě letos zde bude instalován workout a přesunuty sem budou cvičební prvky ze zahrady městského kulturního centra, kde nejsou dostatečně využívány, protože areál je často uzamčen. Do budoucna uvažujeme o inline dráze, herní sestavě pro naše nejmenší, nebo o umělé trávě, která by umožnila celoroční využívání hřiště. Krásným, ale finančně náročným snem je i dobíjecí lavička…“

Záměr vybudovat skatepark je součástí Strategického plánu rozvoje města Fulneku na období 2021–2027. „Něco takového ve Fulneku dlouhá léta chybělo,“ konstatuje Lucie Činčalová. „Je tady tenisový i fotbalový klub, ale nikdy tu nebyly vytvořeny podmínky pro běžné teenagery, kteří si chtějí jen tak zasportovat. Když jsme to probrali se žáky zdejších základních škol, z ankety jednoznačně vzešla myšlenka vybudovat skatepark. Právě s fulneckými žáky pak Jan Jílek konzultoval i návrh skateparku, který je vhodný nejen na skate, ale také na inline, koloběžky a BMX. Takže má široké využití.“

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42649 lidí

Stavět se začalo už loni, covidová opatření však finiš posunula do letošního roku. „Cením si toho, že společnost JF Constrution letos dokončila náš skatepark jako první z těch, které loni nebylo možné zrealizovat, i toho, že Jan Jílek uplatnil svou autoritu a při otevření skateparku zmínil jak důležitost dodržování sportovních pravidel, tak i nařízení týkajících se provozního řádu a používání bezpečnostních pomůcek,“ pokračuje místostarostka Fulneku.

Ve fulneckém skateparku byl použit největší možný monolit, který lze dál rozšiřovat. „Velikost 25 x 12 metrů je pro město velikosti Fulneku ideální. Spokojení jsou i místní kluci, s nimiž jsme celou věc konzultovali. Každý si tam najde to své, jezdci na koloběžkách, kolech i na skatech. A rozšířit lze skatepark kdykoliv, možnosti jsou veliké,“ říká Jan Jílek, který považuje lokalitu, v níž skatepark stojí, za nejvhodnější možnou variantu. „Odsouvání na okraj města nikdy nedělá dobrotu. A tady, ve fulnecké Fučíkově ulici, jsou i jiná sportoviště, je tu potřebné zázemí a také prostor, kde by se v budoucnu mohly centralizovat i další streetové volnočasové aktivity, například workout, pumptrack nebo parkour. Prostě sporty, k nimž spějí současné trendy,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…