Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nevyhovující budovy českolipské zdravotnické záchranné služby čeká v květnu demolice

Již nevyužívané budovy Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje v areálu českolipské nemocnice čeká demolice. Provede ji firma PB SCOM s.r.o., kterou vybrali krajští radní. Objekty by měla společnost srovnat se zemí koncem května.

„Současné objekty již nevyhovují a jsou od roku 2018 nevyužívané. Vloni na podzim vítr poškodil dokonce část střechy a do jedné z budov začalo zatékat. I z těchto důvodů jsme rozhodli o demolici," uvedl člen rady kraje pro resort zdravotnictví Vladimír Richter.

Záchranáři mají jinou základnu přímo v areálu nemocnice, možní pacienti se proto nemusí obávat. „Chtěl bych zdůraznit, že pro potenciální pacienty se samozřejmě nic nezmění, jelikož zdravotníci za nimi již pár let vyjíždějí z jiné funkční a vyhovující základny,“ dodal Richter.

Demolice a odstranění nebezpečného odpadu

Firma nabídla cenu 3 165 467,94 korun. Zajistí nejen zbourání komplexu, který zahrnuje dvě budovy, garáže, převlékárny, umývárny a obývací místnosti, ale také odstranění zdraví škodlivého materiálu – azbestu.

„Pokud všechno půjde podle plánu a brzy podepíše firma smlouvu s Libereckým krajem, začnou demoliční práce nejpozději koncem letošního května. Skončit mají po 75 dnech od převzetí staveniště,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla.

„V půlce letošního srpna by tedy měly být objekty definitivně srovnány se zemí. Další plány s prostorem Liberecký kraj zatím nemá. Nicméně ho s nejvyšší pravděpodobností poskytneme k využití českolipské nemocnici. Vše ale ještě musí projednat orgány Libereckého kraje,“ uzavřel radní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto modrahvezdazivota.cz

Štítky Česká Lípa, zdravotnická záchranná služba, demolice, stavba, Liberecký kraj, nemocnice, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Vladimír Richter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevyhovující budovy českolipské zdravotnické záchranné služby čeká v květnu demolice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.