Luhačovice: poslední sbohem Josefu Aloisi Náhlovskému

Luhačovice daly poslední sbohem Josefu Aloisi Náhlovskému. Foto: Zlin.cz
LUHAČOVICE - V luhačovickém Kostele Svaté rodiny se přátelé, známí i spousta obdivovatelů Josefa Aloise Náhlovského přišli naposledy rozloučit s mužem, který právě v nejznámějším lázeňském městě Moravy strávil značnou část svého života. Náhlovský se sice rád tituloval coby Krušnohorec, ale právě tady, v srdci Moravy, prožil značnou část svého úžasného života.

Na Pepíka, jak mu blízcí říkali, zavzpomínal jeho jmenovec, rovněž Josef. Zlíňan Josef Holcman, spisovatel, civilním povoláním soudce, chlap mnoha profesí a znalec lidských osudů.

„Pepíček Náhlovský přijel do Luhačovic někdy před čtvrtstoletím coby lázeňský pacient. Poznal se tu se zakladatelem lázeňských domů Royal Spa doktorem Antonínem Plachým a jeho dcerou Veronikou. Postupně se i díky jim stal zdejším obyvatelem, Luhačovice byly jeho druhým domovem,“ pravil při posledním rozloučení Josef Holcman.

Náhlovský stál coby majitel dobrého srdce i u zrodu charitativní organizace Korunka Luhačovice, která přes dvě desítky let pomáhá nemocným a handicapovaným dětem. Poslední sbohem mu krásným obřadem připravila Veronika Záhorská, která Korunku léta vede.

Na závěr připomněl Josef Holcman, že odchodem výtečného člověka, který bytostně rád rozdával veselost a humor pro druhé, není důvod ke smutku.

„Protože Pepíčkův smích jako obrana proti životním nástrahám v nás zůstává,“ dodal Holcman.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x