Rudolf Hrušínský nasadil zběsilé pracovní tempo

Rudolf Hrušínský, i na svůj úctyhodný věk, neztrácí zápal pro svou milovanou práci a natáčí a hraje, co jen může. Co stojí za jeho elánem? A má čas vůbec na něco jiného, než je film?

Tento herec patří mezi naše herecké legendy. Ještě aby tomu bylo jinak, když pochází ze snad nejznámějšího hereckého rodu v Česku. Rodina pro něj byla velkým vzorem a stejně jako jeho otec, tak i on si vybudoval nejenom vztah k herectví, ale i k jiným koníčkům.

S otcem společně vyráželi na ryby i do lesa, kde se mohli zdokonalovat v myslivosti, což právě o Rudolfu Hrušinském málokdo ví. Otec byl herci velkým vzorem a i když Rudolf vystudoval nejdříve hru na klavír a akordeon, tak na vysokou školu zamířil už na pražské DAMU, kde se jeho talent projevil naplno.

I když má herec již už svůj věk a mohl by si užívat zaslouženého důchodu, stále je aktivní a můžeme ho potkat nejen v seriálech, ale i na prknech divadel. Pro web VIP svět se svěřil, že nemá problém se naučit za den až 40 stránek textu, když je to potřeba.

„Fakt je ten, že zatím problémy s pamětí nemám, mám ji docela dobře vytrénovanou a neustále ji trénuji. Protože hraji v seriálu, kde třeba natáčíme 40 stránek textu za den a musím se je naučit přesně. Tam není možná žádná improvizace, protože to snímají tři kamery a kameramani čekají na určité slovo v textu, kde se přepíná,“ popisuje, jak to na place funguje.

Zdroj: vip-svet.cz, Instagram