Zdá se, že od ruského prezidenta Vladimira Putina se distancuje už i jeho vlastní dcera. Doktorka Maria Voroncovová chtěla údajně utéct z Ruska a už se nevrátit. Informoval o tom britský deník The Standard s odkazem na kanál General SVR Telegram, který má mít důvěrné informace přímo z Kremlu.

Putinova dcera chtěla údajně příští týden vycestovat do „spřátelené země“ na tropickou dovolenou u příležitosti svých sedmatřicátých narozeniny. Zůstalo však jen u plánů. Od svého otce totiž dostala „domácí vězení“.

Údajná romantická dovolená s třiatřicetiletým přítelem Jevgenijem Nagornym je tak v troskách. Putin zareagoval kategorickým odmítnutím a posílil dceřinu „bezpečnostní ochranu“. Podle informací z Kremlu se totiž nejstarší dcera nechystala vrátit zpět do Ruska. Zda je však hlavním důvodem jejího plánovaného odchodu nesouhlas s válkou na Ukrajině, jasné není.

Maria Voroncovová má s exmanželem Jorritem Faassenem osmiletého syna, který má holandské občanství. Putinova dcera je společně s některými ruskými oligarchy a politiky na sankčním seznamu západních zemí. Má tak zákaz cestovat do většiny zemí, které odmítají ruskou invazi na Ukrajinu. Před válkou však byla Maria podle britského deníku častým návštěvníkem zejména evropských zemí.