Nadační fond Krajské zdravotní obdržel dar ve výši 160 tisíc korun od Stanley Black & Decker
Předání šeku s částkou 160 000 Kč na nákup zdravotnické techniky se uskutečnilo v centrále Krajské zdravotní v Ústí nad Labem. Zprava Ing. Simona Králová, jednatelka Black & Decker (Czech) s.r.o., Mgr. Miroslav Pajonk, předseda správní rady Nadačního fondu Krajské zdravotní a pan Remigiusz Kazimierz Smolarek, jednatel a ředitel Black & Decker (Czech) s.r.o. Foto: Krajská zdravotní
Teplice

Ústí nad Labem - Dar ve výši 160 tisíc korun obdržel Nadační fond Krajské zdravotní, a.s., od společnosti Stanley Black & Decker, Inc. (SBD). Předání daru zprostředkovalo vedení firmy Black & Decker (Czech) s.r.o., se sídlem v Trmicích, jež je součástí korporace SBD. Závod na Ústecku se v roce 2010 stal vlajkovou lodí výroby profesionálního elektrického ručního nářadí značky DeWALT a od již roku 2002 poskytuje práci více než tisícům lidí.

„Děkujeme společnosti Stanley Black & Decker, Inc., za tento dar, který umožní pořízení další zdravotnické techniky. Věřím, že tímto naše spolupráce s donátorem neskončí a do budoucna přinese prospěch oběma stranám,“ zdůraznil generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Petr Malý, MBA.

„Dar bude s největší pravděpodobností využit na nákup zdravotnického oxygenerátoru HFNO, což je zkratka anglického high-flow nasal oxygen, přístroje zajišťujícího neinvazivní podporu dýchání,“ uvedl předseda správní rady Nadačního fondu Krajské zdravotní, a.s., Mgr. Miroslav Pajonk.

Paní Ing. Simona Králová, jednatelka ústeckého výrobního závodu Stanley Black & Decker, která dar předala, dodala: „Cílem je nejen finančně podpořit Nadační fond Krajské zdravotní, a.s., ale také vyjádřit podporu lidem, kteří se stále potýkají s covidem a těm, kteří se o tyto pacienty starají. Není nám lhostejný osud těchto lidí i proto, že ve svém blízkém okolí máme přátele, kolegy, rodiny, kterým tato nemoc zcela změnila život. A právě tato skutečnost nás přiměla si uvědomit, že pomoc není vždy samozřejmostí. Jsme rádi, že jsme mohli přispět."

Nadační fond Krajské zdravotní, a.s., byl založen v srpnu 2009 společností Krajská zdravotní, a.s., největším poskytovatelem nemocniční péče v České republice, sdružujícím v Ústeckém kraji v současné době 7 nemocnic v Ústí nad Labem, Litoměřicích, Teplicích, Chomutově, Mostě, Děčíně a Rumburku. Jednou z hlavních činností nadačního fondu je podpora budoucích zdravotnických pracovníků formou stipendia určeného pro financování nákladů vzniklých v souvislosti s prezenčním studiem, jehož hlavním záměrem je získat zájem studentů lékařských a nelékařských zdravotnických oborů, pro práci v nemocnicích Krajské zdravotní, a.s.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru