Hlavní obsah

Nová sezona NHL začne v Praze! Hrát bude Hertl a spol.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původní plán nevyšel. NHL ale plní slib a vrací se do Prahy! Sezonu 2022-23 odstartují v 02 areně týmy San Jose Sharks a Nashville Predators dvěma zápasy 7. a 8. října. Nashville na evropském tripu čeká ještě přípravný duel v Bernu 3. října, o den později budou hrát Sharks proti Eisbären Berlín.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

Tomáš Hertl (druhý zprava) a další Češi se představí v duelu NHL v Praze.

Článek

Po úspěchu Global Series 2019, kdy se v Praze představila mužstva Chicaga a Philadelphie, se měl výsadek NHL do Evropy opakovat i v roce 2020. Pražský souboj Bostonu s Nashvillem ale zrušila pandemie koronaviru.

Predators se však výletu na starý kontinent dočkají. Místo bostonského Davida Pastrňáka ale dorazí jiná česká hvězda - Tomáš Hertl.

„Když jsem to slyšel, ani jsem tomu nemohl uvěřit. Je to něco úžasného, nemůžu se dočkat," řekl pro NHL.com 28letý útočník Sharks. „Navíc ty zápasy se budou hrát v 02 areně, kde jsem začal profesionální kariéru se Slavií. V Praze jsem vyrostl, mám tam rodinu, všechny kamarády, bude to velký zážitek," těší se Hertl.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Útočník San Jose Tomáš Hertl a brankář Nashvillu Juuse Saros.

V San Jose působí také obránce Radim Šimek, ve farmářském týmu Barracuda hraje útočník Adam Raška. Za Nashville momentálně chytá gólman David Rittich, který ale na příští rok nemá kontrakt. Predators však mají v rezervních týmech pod smlouvami ještě útočníka Jáchyma Kondelíka a brankáře Tomáše Vomáčku.

Hertl čeká, že bude pro své nejbližší potřebovat aspoň 40 vstupenek. „Bude to šrumec, ale nechci řešit jen lístky. Těším se, že si zahraju na domácí půdě. Na 02 arenu mám spoustu vzpomínek. Chodil jsem tam i zametat jako kluk při zápasech. Nejlepší byly zápasy proti Pardubicím, kdy jsme si ty perníky, co přistály na ledě, mohli vzít domů," vybavil si s úsměvem Hertl.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Brankář Nashvillu david Rittich.

V pražské hale už něco zažil i Šimek. „Mám krásné vzpomínky, když jsme tam v roce 2016 vyhráli titul nad Spartou. Už jsem tam hrál i za nároďák přípravu proti Kanadě," připomněl 29letý bek. Roli průvodce týmu ale rád svěří Hertlovi.

„Já nerad stojím v kolonách, takže jezdím tak maximálně na Černý Most. Hertlík nás všechny vytáhne, tak vytáhne i mě. Kluci, co hráli na mistrovství světa v roce 2015, možná navštívili v Praze víc restaurací než já za celý život," pousmál se Šimek.

NHL se v Česku představí počtvrté. Poprvé to bylo v roce 2008, když se zde utkali Rangers s Tampou, o dva roky později tu svou cestu za Stanley Cupem začali hokejisté Bostonu proti Phoenixu. Před třemi lety pak v duelu s Blackhawks uspěli Flyers.

„Někteří kluci mě chtěli naštvat, tak říkali, proč jedeme do takové díry," prozradil Hertl. „Ti, co už v Praze byli, si to ale chválili, jaké je to pěkné město a je v něm hodně vyžití," dodal Šimek.

Reklama