LaLiga - souhrn 33. kola: Barcelona na druhém místě

19.04.2022, 21:00, aktualizováno 21.04.2022, 23:35
Komentáře a souhrny
Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)
Barcelona zvládla duel na půdě Realu Sociedad a posunula se na druhé místo před Sevillu, která zdolala Levante. Real Madrid i přes dvě neproměněné penalty zvítězil v Pamploně a zůstává neohroženě na čele. Atlético se neprosadilo proti Granadě a získalo pouze bod. Betis nestačil na Elche, polepšily si naopak Villarreal a Athletic...

Real Sociedad - FC Barcelona 0:1

21.04.2022 21:30

Góly: 11. Pierre-Emerick Aubameyang

Fotbalisté Barcelony zvládli těžkou zkoušku na Anoetě a místní Real Sociedad porazili rychlou brankou Pierra-Emericka Aubameyanga 1:0. Šlo o jedinou střelu Barcelony na branku v celém utkání. Real Sociedad nehrál vůbec špatně a především ve druhém poločase dostal Katalánce pod silný tlak, který ale gólově nevyužil.

Každopádně Barcelona dala zapomenout na selhání s Cádizem a po zisku tří bodů si znovu upevnila postavení v první čtyřce a co víc, vrátila se na průběžné druhé místo tabulky.

Barcelona začala přeci jenom lépe a po deseti minutách vstřebávali diváci první stoprocentní šanci zápasu. Ousmane Dembélé se snažil na rohu malého vápna obstřelit Remira a trefil jen tyč. Akce ale pokračovala a hned vzápětí Pierre-Emerick Aubameyang využil načechraného balónu od Torrese a hlavou zajistil Kataláncům vedení. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že jde o jedinou branku celého utkání. Barcelona se po vstřeleném gólu uklidnila a průběh prvního poločasu měla pod svojí kontrolou. Pět minut před přestávkou zakončoval velice nebezpečně opět Aubameyang a Remirovu svatyni o kousek minul. Šanci měl i Real Sociedad, jmenovitě ve 43. minutě Isak, který v ideální pozici také nezamířil dobře.

Po změně stran už byl Real Sociedad výrazně lepším týmem a neustále se snažil o vyrovnávací branku. Hned z kraje poločasu trestuhodně zblízka přestřelil branku Sorloth a jeho křižnou ránu pro změnu vytěsnil ter Stegen. Německému brankáři nadělal velké starosti i propadnutý centr, který na poslední chvíli reflexivně vytěsnil.

Barcelona měla první šanci druhého poločasu až v 78. minutě a Gavi odmítl těsný náskok pojistit. Snaha Basků nakonec vyšla vniveč a Barcelona si s Realem Sociedad znovu poradila. Svěřenci trenéra Xaviho se tak vrátili na druhé místo za suverénní Real Madrid.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Athletic Bilbao 2:3

21.04.2022 20:00

Góly: 56. Lucas, 87. Rubén Sobrino - 3. Raúl García, 22. Iker Muniain, 33. Mikel Vesga

Athletic si ve 33. kole LaLigy odvezl z Cádizu vítězství 3:2 a stále živí naději na umístění v nejlepší šestce. O triumfu hostů dlouho nebylo pochyb zejména díky průběhu první půle, kdy se postupně dostali až do tříbrankového vedení. Gólem a asistencí se blýskla ofenzivní jistota Athleticu Iker Muniain. Zároveň oba týmy potvrdily pravidlo z minulých tří vzájemných soubojů, kdy jako vítěz odcházel vždy hostující celek.

Bilance vzájemných duelů napsala od návratu Cádizu do nejvyšší soutěže zajímavý příběh. Týmy se od té doby střetly třikrát a vždy vyhrál celek, který byl veden jako hostující, domácí přitom ani jednou neskórovali. Logicky tomu tak bylo i v listopadovém duelu, kdy Piráti z Baskicka odvezli tři body po trefě Salviho Sáncheze. Cenný skalp ze hřiště soupeře si připsali i v minulém ligovém kole, když vyhráli na půdě Barcelony, čímž se dostali ze sestupového pásma.

O setrvání nastaveného trendu hostujících triumfů napověděla už třetí minuta. V té Iňaki Williams narazil ve vápně elegantní patičkou Raúlu Garcíovi, který prudkou přízemní střelou prostřelil brankáře. Vyrovnat mohl po čtvrthodině hry Álvaro Negredo, k jeho vzteku ale trefil pouze tyč. Baskové přežili klinickou smrt a po faulu na Nica Williamse si vykoledovali penaltu. Jeremías Ledesma napoprvé vychytal exekutora pokutového kopu Muniaina, na následnou dorážku červenobílého kapitána však už nedosáhl. Komfortní tříbrankový náskok do druhé půle zařídil přízemní trefou z hranice pokutového území Mikel Vesga.

Velkou vzpruhou byl pro domácí gól Lucase Péreze, jehož dorážka po rohovém kopu narušila pohodu do té doby místy laxního baskického celku. V 71. minutě navíc viděl Vesga druhou žlutou kartu, a tak bylo zaděláno na dramatický závěr. Početní převahy málem nejdříve využil Negredo, proti jeho přízemní pumelici se však vyznamenal Unai Simón. Gólman červenobílých sklízel ovace i nadále, v 77. minutě vyrazil pohotovou střelu z voleje Álexe Fernándeze, následně se blýskl proti hlavičce Ivána Aleja. Až v závěru základní hrací doby se podařilo Rubénu Sobrinovi prostřelit španělského brankáře a snížit. Na vyrovnání už ovšem bylo pro Žlutou ponorku příliš pozdě.

Čekání Athleticu na venkovní výhru tak po čtyřech utkáních skončilo. V příštím kole 30. dubna přivítá Atlético Madrid, Cádiz se o den dříve představí na půdě Sevilly.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 0:1

21.04.2022 19:00

Góly: 42. Sergi Guardiola

Poprvé v roce 2022 a poprvé od 18. prosince loňského roku si Vallecano připisuje ligové vítězství. Rayo zlomilo černou sérii v Katalánsku, kde díky jediné trefě Sergia Guardioly skolilo Espanyol. Oba celky i nadále zůstávají ve druhé polovině tabulky, bezpečně od sestupových příček.

Tak se Rayo konečně dočkalo a možná trochu překvapivě na půdě soupeře. Espanyol měl přitom první větší možnost, ale nadějnou situaci uvnitř šestnáctky nevyřešil dobře a navíc sudí nevyslyšel prosby o pokutový kop. V nadějné pozici se ve 32. minutě ocitl i Puado, ale jeho koncovku zvládl na brankové na přední tyči lapit Dimitrievski.

Rozhodující moment přišel tři minuty před přestávkou. Sergi Guardiola se ve vápně opřel do centrovaného balónu a s trochou štěstí ho propasíroval za záda Diega Lópeze. Ještě v nastavení sahal po vyrovnání Raúl de Tomás, ale ve stoprocentní šanci líznul vzdálenější tyč!

Branková konstrukce zvonila i po změně stran - po hodině hry pálil do tyče i Álvaro García. Bohužel to byl jeden z mála výrazných momentů druhého poločasu. Espanyol za devadesát minut nenašel na obranu Raya recept a doma prohrál. Pro oba celky se toho v tabulce moc nemění.

Více informací k zápasu

Levante UD - Sevilla FC 2:3

21.04.2022 19:00

Góly: 22. José Luis Morales (pen.), 87. Roberto Soldado - 14. Jesús Corona, 27. Jesús Corona, 81. Jules Koundé

Pětigólové drama se šťastným koncem pro Rojiblancos bylo k vidění na Ciutat de Valéncia v Levante. Sevilla zareagovala na předchozí zaváhání Barcelony i Atlética a výhrou 3:2 se minimálně na pár hodin vrátila na druhé místo a zároveň si pojistila umístění v první čtyřce. Naopak v problémem zůstává Levante, které je předposlední.

Zápasy Sevilly bývají v poslední době bohaté na góly. Platilo to jak v souboji s Granadou (4:2), tak i s Realem Madrid (2:3). I tentokrát padlo pět branek a hodně tomu pomohl začátek utkání.

Sevilla totiž otevřela skóre po čtvrthodině hry. Ocampos převzal pas na polovině soupeře a potáhl balón až do pokutového území, kde v obležení hráčů dokázal centrem nalézt hlavičkujícího Jesúse Manuela Coronu. Domácí ale dostali rychlou možnost vyrovnat. Poté co došlo ve vápně Sevilly ke hře rukou, odpískal hlavní sudí pokutová kop! José Luis Morales ho bez problému proměnil a srovnal na 1:1.

Ani tento stav neměl dlouhého trvání a za dalších pět minut si Sevilla vzala vedení zpátky. Ocampos znovu adresoval do vápna Levante přesný balón a Corona ho i na ve druhém případě beze zbytku zužitkoval - 2:1. A tím nepříjemnosti domácích nekončily. Levante muselo ještě v prvním poločase poprvé střídat, když zraněného Sergia Postiga nahradil Óscar Duarte. Další branka už v první pětačtyřiceti minutovce nepadla a nutno podotknout, že Sevilla vedla zaslouženě.

Levante však zůstávalo v kontaktu a po změně stran mělo velkou šanci opětovně vyrovnat. V 71. minutě se provinil faulem ve vlastním vápně Acuňa, ale naštěstí pro Sevillu už José Luis Morales pokutový kop neproměnil. Brankář Bono jednak vystihl směr, ale především Morales netrefil zařízení.

V 82. minutě pak Sevilla vstřelila třetí gól a tím utkání rozhodla. Na Rakitićův rohový kop si naskočil Jules Koundé a nekompromisní hlavičkou dal na 3:1.

Levante se odmítalo vzdát a o pět minut později vykřesalo naději. Morales přihrávkou našel volného Roberta Soldada, který s velkým přehledem poslal balón do sítě. Domácí měli na vyrovnání i s nastaveným časem ještě zhruba osm minut, ovšem Sevilla výsledek 3:2 uhájila. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguie se alespoň na pár hodin vrátili na druhé místo tabulky, zatímco Levante zůstává předposlední.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Madrid 1:3

20.04.2022 21:30

Góly: 13. Ante Budimir - 12. David Alaba, 45. Marco Asensio, 90+6. Lucas Vázquez

Už je jen otázkou času, kdy se Real Madrid stane novým španělským šampionem. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho tentokrát naplnili roli favorita v Pamploně, kde porazili houževnatého soupeře 3:1. Na čele tabulky už má Real ohromný sedmnáctibodový náskok. Gólovou sbírku tentokrát nerozšířil Karim Benzema, který dokonce neproměnil dva pokutové kopy. Místo něho se střelecky prosadili Alaba, Asensio a Vázquez.

Carlo Ancelotti dle očekávání udělal některé změny v sestavě a především nechal odpočívat záložní řadu, kterou obvykle tvoří Casemiro, Kroos a Modrić. Do utkání jako střídající zasáhl jen druhý jmenovaný.

Realu to ale nezabránilo, aby se už po třinácti minutách ujal vedení. Po nakrátko rozehrané standardce následoval dlouhý centr a sklepnutí, které na druhý pokus dopravil za Herrerova záda rakouský obránce David Alaba. Osasuna překvapivě okamžitě vyrovnala. Po rychlém kontru stačilo Ante Budimirovi na zadní tyči jen nastavit kopačku a trefit prázdnou branku - 1:1. Osasuna si na Real Madrid věřila a v tomto směru jí posílila víkendová výhra na Mestalle. Madridský celek se zase veze na vlně euforie.

Každopádně hosty ze španělské metropole rychlá odpověď překvapila a Osasuna dokázala držet s favoritem krok. Ve 39. minutě zkoušel technickou střelou překonat Herreru Asensio, ale branku netrefil. Stejný hráč se dočkal až těsně před koncem prvního poločasu. Camavinga krásně načechral balón na Ceballose, který Herreru sice nepřekonal, ale z dorážky se prosadil Marco Asensio.

Real znovu vedl a tentokrát už náskok nepustil. Lídr LaLigy měl několik příležitostí výsledek pojistit, včetně dvou pokutových kopů, ale jindy spolehlivý Karim Benzema tentokrát selhal. V prvním pokusu mu vystihl směr střely Herrera a druhá penalta o zhruba šest minut později byla jako přes kopírák. Benzema zvolil levou stranu a Herrera mu vystihl směr.

Karim Benzema se nedokázal prosadit ani před koncem zápasu, když jeho pokus levačkou přelétl branku. Real se i tak dočkal třetího gólu a v nastavení pojistil výsledek Lucas Vázquez. Dobrou práci odvedl po levé straně Vinícius a Vázquez měl před prázdnou brankou snadnou úlohu. Real Madrid už má na čele tabulky sedmnáctibodový náskok a s velkou pravděpodobností bude moci už 1. května oslavit mistrovský titul. Co se týče Osasuny, ta zůstává ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Getafe CF 0:2

20.04.2022 20:00

Góly: 23. Borja Mayoral, 52. Borja Mayoral

Fotbalisté Getafe po dvou porážkách v řadě zabrali a ve 33. kole LaLigy porazili Celtu Vigo na jejím stadionu 2:0. Hlavním hrdinou hostů, kteří jsou stále v boji o záchranu, se stal kmenový hráč Realu Madrid Borja Mayoral, jenž se postaral o obě trefy svého týmu. Azulones navíc vůbec poprvé v ligové sezoně vyhráli na hřišti soupeře.

Celta Vigo napravila špatné výsledky z posledních týdnů, když v posledním kole porazila Bilbao 2:0. V tabulce se nacházela na 11. místě, a sestup jí tak nehrozil. Naopak Getafe bylo pouhé tři body nad sestupovým pásmem a po dvou prohrách v řadě potřebovalo zase sbírat body. To se mu ovšem na stadionech soupeřů nedařilo. V celé ligové sezoně totiž venku ani jednou nedokázalo vyhrát. Celta tak byla favoritem.

To se snažila naplňovat již od úvodního hvizdu, po několika desítkách vteřin si tečovaný centr ve vápně našel Santi Mina a pohotovou střelou orazítkoval tyč. Madridský klub měl v úvodu problém držet se na míči, obrovskou šanci mu ale svým podklouznutím daroval Matías Dituro. Enes Unal ale tak dlouho vymýšlel gólové řešení, až poslal sám střelu mimo. Postupem času se hra vyrovnala a v úvodu pasivní Azulones se dokonce po jednoduché akci dostali do vedení. Mayoral si ve 23. minutě naběhl za obranu na kolmou přihrávku, odstavil si obránce a přízemní střelou otevřel gólový účet. Další střela na bránu, natož pak gólová šance, však do konce poločasu k vidění nebyla.

Pokud chtěli hráči Viga pomýšlet na zvrat v utkání, El Geta jim svou akcí z 52. minutě udělal pořádnou čáru přes rozpočet. Unal běžel z poloviny hřiště sám na brankáře, ale neměl dostatečnou rychlost, proto posunul míč na Mayorala, který ranou pod břevno přidal svůj druhý zásah. Po tomto gólu se rapidně zvedla nervozita na hřišti i v realizačních týmech, což musel rozhodčí řešit zvýšeným počtem karet. Obraz hry se ale neměnil, fotbalisté Celty se marně snažili dostat do zakončení, Getafe využívalo rychlých kontrů. Kromě Unala, jehož gól kvůli ofsajdu neplatil, se však už žádnému z hráčů dostat míč do sítě nepodařilo.

Getafe dotáhlo zápas do vítězného konce, a připsalo si tak klíčové tři body v boji o záchranu. Oba celky se do ligové akce vrátí až na začátku května. První den v měsíci vyzve Celta Granadu, o den později pak svede Getafe souboj s Betisem.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Granada CF 0:0

20.04.2022 19:00

Góly: -

Atlético ještě nemá jistou účast v Lize mistrů a po zápase s Granadou se bude muset strachovat. Hosté, kteří bojují o záchranu předvedli v defenzívě koncentrovaný výkon a z Wanda Metropolitano vezou remízu 0:0. V největší příležitosti domácích minutu před koncem trefil Matheus Cunha tyčku.

První poločas byl z pohledu obou týmů velkým zklamáním. Atlético v žádném případě nenaplnilo roli favorita a dokonce nebylo schopno výrazněji zaměstnat brankáře Maximiana. Granada toho směrem dopředu také moc nepředvedla, na druhou stranu se to od ní zas tolik neočekávalo. Pro hosty byla důležitost zápasu enormní a na opatrné hře šlo vidět, že nechtějí posadit Atlético do sedla.

Poločasová remíza samozřejmě Atletům nevyhovovala. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho zase potřebovali zvítězit, aby si upevnili postavení v první čtyřce, které nemají v žádném případě jisté. Simeone se rozhodl posílit ofenzívu příchodem Luise Suáreze, ale byl to Antoine Griezmann, kdo měl první velkou příležitost. Krátce po změně stran vypálil z hranice šestnáctky a zamířil těsně vedle. Hned vzápětí střílel podobně i Correa a šance Atlética začaly přibývat.

Netrvalo to dlouho, protože Granada záhy zase srovnala krok a v defenzívě si vedla velmi dobře. Koneckonců ubránila se i v kritickém závěru. Nejprve hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle Savić a minutu před koncem přežili hosté klinickou smrt. Po Carascově zpětné přihrávce pálil do tyče Matheus Cunha a o šest minut později se závěrečným hvizdem naděje na vítězství definitivně pohasly.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Valencia CF 2:0

19.04.2022 21:30

Góly: 10. Arnaut Danjuma (pen.), 17. Arnaut Danjuma

Villarreal si pohlídal domácí utkání s Valencií a díky dvěma rychlým gólům z dílny Arnauta Danjumy se radoval z výhry. Valencia dnes v útoku naopak nepředvedla prakticky nic, za co by ji šlo aspoň trochu pochválit.

Villarreal se chtěl přiblížit evropským pohárům, na které mu dnes před utkáním chybělo šest bodů. Nečekal ho ale snadný soupeř, protože na stadion de la Cerámica zavítala houževnatá Valencia. Té se ale naděje na body začaly poměrně brzo bortit. V osmé minutě se Cömmertova snaha odvrátit míč hlavou setkala s jeho paží, což sudí Munuera po nápovědě od videa zhodnotil jako penaltu. K ní se postavil Arnaut Danjuma a nedal brankáři Cillessenovi šanci zasáhnout - 1:0.

Úvodní rychlá branka hodně nabudila Villarreal, zatímco na Valencii měla přesně opačný dopad. Ten se ještě zvýraznil o sedm minut později, kdy se Danjuma prosadil podruhé v zápase. Villarreal sehrál rychlý brejk do otevřené obrany Valencie, Danjumu po nahrávce od stopera Foytha s jeho rychlostí nikdo z obránců nestíhal zakřižovat a tak se nizozemský útočník mohl svobodně rozhodnout, na kterou stranu míč pošle.

V podání Valencie to byly spíš ojedinělé pokusy zaujmout, jako třeba po pětatřiceti minutách při šanci Račiće. Poslední šanci první půle měl na svědomí opět Danjuma, ale tentokrát na brankáře Cillessena nevyzrál. Trenér Unai Emery poslal na trávník čerstvé síly hned zkraje druhého poločasu, kdy dal šanci hbitému útočníkovi Chukwuezemu.

I Valencia několikrát střídala a Denis Čeryšev se jen po minutě na trávníku mohl blýsknout gólem. Jenže i když jeho dělovka pod břevno skončila v síti, branku Čeryšev neslavil. Dobře věděl, že sudí bude pískat ofsajd nahrávajícího hráče, což se taky stalo.

Definitivně mohl utkání rozseknout střídající útočník Samuel Chukwueze, který minutu před koncem nádhernou ranou zpoza vápna vyzkoušel své štěstí, ale jeho ránu tečovali hostující obránci těsně mimo tři tyče. Za to, co Valencia dnes večer (ne)předvedla v ofenzivě, si nic jiného než porážku ani nezasloužila.

Více informací k zápasu

Real Betis - Elche CF 0:1

19.04.2022 21:00

Góly: 82. Tete Morente

Real Betis večer nezvládl svou roli favorita a přenechal všechny tři body disciplinovanému Elche. O šok se pár minut před koncem postaral Tete Morente.

Real Betis doma toužil po dalších třech bodech, které by ho přiblížily vysněné Lize mistrů. Do dnešního duelu 33. kola LaLigy šel tým ze Sevilly jakožto pátý a los mu nadělil velmi příjemného soka v podobě trápícího se Elche. Ten naopak řešil sestupové trable a zatím nikterak úspěšně. Úvodní minuty mu navíc naději na tři body zrovna nenabídly. Po dvaceti minutích totiž Willian José hlavičkoval do břevna, načež Juanmi rozvlnil síť. Jenže z ofsajdu, takže sudí jeho trefu uznat nemohl.

Dnes večer se Realu Betis moc nedařilo hrát svou obvyklou hru, v ofenzivě se často trápil a situace, které jindy řeší velmi jednoduše a efektně, dnes postrádaly rychlost i kreativitu. Sergio Canales se pokusil nudnější pasáž ke konci první půle změnit tvrdou střelou, ale scházely mu centimetry!

Stejně dopadl již v nastaveném čase Cuadrado. Elche se o moc ofenzivních výpadů snad ani nepokoušelo, spíš spoléhalo na tuhou obranu a občasný brejk. Ten mu ale Béticos dlouho nedopřávali a zodpovědně si plnili své obranné zkušenosti. Když se deset minut po změně stran dostal do velké šance Juanmi, tak ho skvělým zákrokem vychytal pozorný Badía!

Dnešní duel Béticos fatálně nevyšel, protože osm minut před koncem zvládl outsider jediný brejk. Na dlouhý míč do vápna si naběhl střídající Josan, který odcentroval míč zpět do ohně a sledoval, jak Tete Morente na přední tyči vměstnal míč do sítě! Domácí tým navíc blížící se prohru neunesl psychicky a v nastavení se nechal vyloučit zbytečně faulující Akouokou.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Deportivo Alavés 2:1

19.04.2022 19:00

Góly: 11. Abdón Prats, 45+4. Vedat Muriqi - 73. Antonio Raíllo (vl.)

Mallorca slaví veledůležitou výhru, protože se jí povedlo v záchranářském duelu přelstít Deportivo Alavés. Hosté se po brankách Pratse s Muriqim musejí smířit s posledním místem a jejich manko na 17. příčku činí už šest bodů.

Ani trenér Julio Velázquez zatím Deportivo nedokázal zvednout, natož pak zachránit. Dnes večer se totiž Depor musel opět obejít bez bodů, o což se svými zásahy ještě v první půli postaralo duo Prats - Muriqi. A to přitom utkání začalo z pohledu Deportiva skvěle. Už v páté minutě si Florian Lejeune dokázal ve vápně zpracovat míč a propálit brankáře Rica. Jenže sudí Soto dobře postřehl, že předtím zahrál rukou a branku proto neuznal.

Pískal ale jen o pár minut později a tentokrát už regulérní gól. Standardní situaci Sevilly uzavíral na zadní tyči Pablo Maffeo, který vracel míč ostrým pasem do ohně. Ve druhé vlně si balon našel Abdón Prats a nekompromisní dělovkou poslal míč do sítě! Jinak se toho za první půli moc nestalo, až v jejím nastavení. Balon se ve vápně dostal k Danimu Rodríguezovi, ten jej sklepl na nabíhajícího Vedata Muriqiho a zkušený kanonýr Mallorky nedal Pachecovi šanci - 2:0.

Po změně stran měl o něco víc práce Sergio Rico, kterého nejprve pořádně vystrašila akce Manuela Garcíi. Překonal ho ale až vlastní hráč. Patnáct minut před koncem si totiž centr od Joselua srazil nešťastně do vlastní sítě Antonio Raíllo, čímž snížil. Víc už ale Depor nestačil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid33246369:2978
2.FC Barcelona32189561:3263
3.Sevilla FC331712449:2763
4.Atlético Madrid33187859:3961
5.Real Betis331761056:3857
6.Real Sociedad331510832:3155
7.Villarreal CF331410953:3152
8.Athletic Bilbao331212939:3448
9.CA Osasuna331281334:4444
10.Valencia CF3310121144:4842
11.Celta Vigo331091436:3739
12.Espanyol Barcelona331091437:4539
13.Elche CF331081536:4438
14.Rayo Vallecano321071533:3837
15.Getafe CF338111431:3735
16.RCD Mallorca33881729:5432
17.Cádiz CF336131429:4631
18.Granada CF336121536:5630
19.Levante UD335101841:6525
20.Deportivo Alavés33672026:5525

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (103)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 body...

Reagovat
Raul=Real

Dnes velmi zabavny zápas...a aj dost dobry z nasej strany aj s tou vyraznou rotaciou...az sa mi to cele nejak nepozdava Ceballos,Rodrygo aj ten iSCO sa mi pozdaval

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Ed_Hazard

Od Cebu sim to cakal. Na treningoch vraj maka perfektne a aj v tych zapasoch kde hral par minut dodal zalohe dynamiku. Moc nerozumiem preco ho Carlo nevyuzival viac

Reagovat
misinho7

podla mna dobry hrac, akurat tak ze niekedy zaklad, niekedy lavicka..neviem preco bol taka odstaveny, skoda

Reagovat
Raul=Real

Ja by som Danimu dal este jednu sezonu, s tym ze samozrejme ten stred musi Carlo zacat poriadne rotovat, s CKM to uz neuhrame...CKM+Fede,Cama, Dani a ak nepride ten Tchouaméni, tak dat mozno sancu Balncovi(viem, vela by som chcel pri Carlovi ) ..a Predal by som Asensia, jeho prinos je velmi maly...pripadne ak ostane, tak Rodrygo hostovacka...otazne je aj co s Hazardom no

Reagovat
Ed_Hazard

Hazard musí odísť či na trvalo, alebo hostovačka. Musí. V zostave popri Viniciusovi, Rodrygovi, Asensiovi a Mbappém nebude mať miesto.

Reagovat
CHONG

Jestli se dobře dívám, tak Atleti ani Sevilla už nás nemůžou dohnat ani teoreticky a pokud zítra Barcelona rupne na Anoetě, tak nám k titulu stačí jeden bod

Reagovat
johan14

Prinajhoršom vyhráte 2 zápasy z 5 a Barce nebude stačiť ani 100% zisk.

Reagovat
Aldeano

Super. I rotace, zejména zálohy.

Reagovat
Aldeano

Super. I rotace, zejména zálohy.

Reagovat
dextroza_m

Letos bude stačit na titul proklatě málo bodů..

Reagovat
misinho7

to by som netvrdil uplne..posledne sezony skoncil prvy s 86-87b. Nam treba este 4b cize teoreticky bude treba 82. To zas nie je az taky brutalny rozdiel. A tipujem ze sezonu zakoncime s poctom cca 87-90.

Reagovat
Kokesh

Naštěstí se o takovou věc nemusíte celou sezónu starat

Reagovat
dextroza_m

Rozhoduje to, kolik uhraje druhý mančaft, tak si zase své moudra nechej pro mamku.

Reagovat
Ángel di María 22

Ma nekdo nejaky souhrnny injury update? (imp?)

Jak to vypada za tyden na City, kdo nebude?

Reagovat
smazaný uživatel

Momentalne jsou out Casemiro, Alaba a Mendy. O Casem Carlo na tiskovce pred zapasem rekl, ze na City bude. O Alabovi zas, ze to nevypada vazne, takze ten predpokladam taky, ale vic se dozvime asi dneska. Mendy by mel byt 2 tydny out, oznamovalo se to po Chelsea, coz uz je tyden, takze to hranicne na City vychazi, ale buhvi.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne celkem vtipna predstava kdyby se to vsechno dosralo a ani jeden z nich proti City nebyl..

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Nestraš

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
blaugrana

a este nech tu nejaky baletak tvrdi, ze madridu sa nefukaju penalty

Reagovat
CHONG

Obě byly písknuté správně, ani jednu jsme nedali a stejně jsme vyhráli, tak o co ti jde?

Reagovat
kaja900

Asi je nějaký limit kolik penalt v sezoně ti můžou písknout a když to překročíš, tak tě můžou soupeři ve vápně faulovat jak chtějí

Reagovat
blaugrana

ja sa tu bavim o nareku, ze sa vam udajne nepiskaju penalty, ktory tu bol

Reagovat
Billy McClane

V obdobi ked sa tu nariekalo, to ale tak skutocne bolo

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Penal Madrid

Reagovat
kaja900

Všechny góly ze hry

Reagovat
smazaný uživatel

21/22 - FCB 7x 11m, RM 12x 11m.

20/21 - FCB 8x 11m, RM 3x 11m.

SPOLU - FCB 15x 11m, 15x 11m.

Fakty z oficiálnych zdrojov to musí byt pre teba peklo

Reagovat
valloire

Reagovat
pantondavo

17 bodu naskok na druhy misto, tomu rikam dominace

Reagovat
Phillipinho

Tak ta konkurence neni moc vysoka je treba rict

Reagovat
fRRR

pristi rok bude snad zajimavejsi.

Reagovat
protiproudu

Liga dvou teamů.

Reagovat
Phillipinho

Jednoho ne?

Reagovat
pantondavo

Sevilla odpadla už dávno, jinak bych řekl spíš 4 týmů, ale je fakt, že letos je to bída a vlastně ten titul ani moc nepotěší, protože byl v podstatě darovanej

Reagovat
Whitemedia

Titul nepotěší.. to můžou napsat tak fanoušci PSG, ale Realu snad néé

Reagovat
pantondavo

VLASTNĚ ten titul ANI MOC nepotěší, to je rozdíl

Samozřejmě, že je to super, takovouhle decimaci la liga dlouho neviděla.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, jak se večer předvede geniální Xavi. Čekám třetí prohru v řadě, i když se říká, že dobrý tým 3x v řadě neprohrava

Reagovat
dextroza_m

Spíš očekávám super výkon, viděl bych to tak na 1 : 4.

Reagovat
blaugrana

ty si zas z kvalitneho draftu

Reagovat
smazaný uživatel

výhra venku a důležité body

Reagovat
Pipo123

Cadiz - Bilbao super zápas

Reagovat
Raul=Real

skoda ze nevyrovnali

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Raul=Real

Ked pozeram na ten program Atletica, tak to este moze Cholo kludne posrat LM, s tou jeho "taktikou"

Reagovat
pantondavo

Kezby, ten tym tam nema co delat, jsou tam jen diky impotenci konkurence.

Reagovat
Tony Stark

Gavi postupne zdatne konkuruje Piquému a Albovi v najväčších mentáloch Barcelony

Reagovat
blaugrana

ty prebijes vsetkych troch dokopy

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
LAM

To byl zase zápas tvl.

První poločas dobrej, druhej hrůza a u bojovný 3 body. Ty jsou ale samozřejmě na Anoetě velmi důležitý.

Reagovat
blaugrana

Marc zachytal ako top golman konecne a upiekol tri bodiky.

Reagovat
2miguel1

Mame par kôl do konca, tu LM už snad dokončime do uspešneho konca. Pod Koemanom by sme isto iste nemali tieto body, tipujem, ze minimalne o 10b a teda dost malu šancu na LM. To sa musi Xavimu nechat, ze nas neskutocne vyhrabal za extremne maly čas, teda nestrpim akykolvek hejt na Xaviho. V minulosti som nechapal, preco aj Barca nejde cestou komercnych trenerov, no vybera si len "interne" zo svojich radov. Teraz chapem, ze tym, ze hrame tak špecificky futbal, my musime mat trenera z Barcelony. Ten styl hry uz nezmenime a ono ked sa robi dobre, z dlhodobeho hladiska to vie byt extremne efektivne. Ako to hrat nam dal Xavi priklad na Bernabeu. Na druhej strane, ak hraci nenapadaju a teda niesu stale v pohybe, nastava staticka katastrofa ako s Cadizom ci Frankfurtom. Len teraz je otazka, ci mame na to, takto jazdit kazdy zapas ( lebo len tak dokaze byt tento styl uspesny )

Za mna jednoznacne musia prist hraci ako Lewa ci Kessie, vynikajuco fyzicky pripravení a hracom ako Bus Pique Alba davat tu zatazenost uz maximalne raz za tyzden. Verim tomu, ze Xavi presne vie, kde to treba doladit, ze nakupi rozumne a buducu sezonu to rozjazdime.

Realu gratulujem k titulu, boli najlepsi tento rok a vobec by som sa nečudoval, keby vyhraju aj LM. Luka je neskutocny hrac, neskutocny charakter a normalne si začinam mysliet, ze nahradit jeho aj ako hraca aj ako osobnost bude tazsie ako Cristiana

Reagovat
LAM

Xavi po zápase se Sockama říkal, že na týmu se začalo projevovat nedostatečná fyzička z důvodu změny stylu pod ním.Tím že vyžaduje daleko větší pressing s pohyb.Dle mě to přesně vystihuje poslední záoasy.Ten tým vypadá hrozně unaveně a hodně hráčů má zdravotní problémy.Věřím, že po letní přípravě to bude o dost lepší.Samozřejmě potřebujeme CB,LB a hrot.Ideálně ještě jeden hráč do zálohy.

Reagovat
2miguel1

Hej presne, kraje obrany, zaloha a hrot.

Reagovat
valloire

Ten presink se takhle celoročně asi hrát nedá. Vůbec mi ale od Xaviho nepřekvapuje, za Pepka jste to ze začátku takhle dělali a bylo to neskutečně účinný. Vtip je v tom, vyhrávat zápasy i bez toho a pošetřit síly na důležitý zápasy hlavně na jaře. Pak se ukáže, jakej je trenda, teď bych ještě byl opatrnej.

Reagovat
Gazdo

Zatial je strasne skoro ho hodnotit aj ked rozdiel napr oproti Koemanovi tam je. A s tym presinkom nesuhlasim. Da sa hrat aj celorocne ale bud musi trener poriadne a spravne rotovat alebo chytit stastie na zdravie hracov ako to chytil Kloppo v Poole

Reagovat
smazaný uživatel

Barca.

Proti Espanyolu staci bod a je hotovo.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Šetria sa na vyraďovačku v EL. Oh wait, what..?

Reagovat
Jordi Alba

Ban

Reagovat
CHONG

Škoda zápasu s RSSS, po té jejich "skvostné" šňůře neprohraných zápasů, to mohli vzít z druhého konce...

Reagovat
Billy McClane

Tak ono je to 6. zapas v rade, v ktorom hrali na hovno.

Reagovat
CHONG

Pravda, v podstatě od zápasu s námi, kdy si mysleli, že jsou mistři světa amoleta, už nepředvedli nic...

Reagovat
Billy McClane

Rayo ich obralo o body po 20-tich rokoch. Xavi

Reagovat
CHONG

Bacha, on se chce měřit s Guardiolou a ne s nějakým Zidanem

Reagovat
Kokesh

Reagovat
2miguel1

Klopp bol v prvej sezone s Liverpoolom ôsmy. Nerobit unahlene zavery, Xavi sa bude hadam chciet stale porovnavat s Pepom, Zidane je druhý sled.

Reagovat
CHONG

Zidane vyhrál v první sezóně LM

Reagovat
2miguel1

3x po sebe LM je počin, to sa mu musi nechať. No prečo odišiel zo sceny nechapem

Reagovat
CHONG

Jenom roční pauzička, v létě do PSG...

Reagovat
Salfovic

Už tam měl bejt letos.

Reagovat
Whitemedia

Conte

Reagovat
Kokesh
Reagovat
ADM
Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Billy McClane

OK. Tak po 19-tich rokoch bez straty bodu, teraz 2 prehry v rade

Reagovat
Diskostu

Rayo zaslúžene...Penalta pre barcu asi áno, Redka pre Gaviho taktiež. Keď pozerám na Gaviho tak Bruno Fernandes je oproti nemu sympaťak...Hrozny zmrd

Reagovat
twelwer

Ja som prekvapeny ze mu nikto z hracov Vallecana jednu nedrbol. Furt po niekom pokrikuje, alebo ho chodi dvihat a nieco mu hovorit

Reagovat
2miguel1

Tak to bola giganticka katastrofa. Ako prehrat po sebe doma s Cadizom a Vallecanom a nedať jediny gol, to je teda nové dno. Tým hračom evidentne dochadzaju sily na konci sezony, čo je nemyslitelne kedze hraju jedinu suťaž. No tie reči inych timov nebudu nahoda, že Barca to nedava intenzitou hry. Začnite tym modelkam konečne robit v tej Barcelone galeje!

Reagovat
blaugrana

tazko budes robir galaje frkanom, z ktorych spravis v 20tich milionarov a myslia si, ze su pice panmi sveta...to co sa stalo kurva s klubom, to je fakt kolaps

Reagovat
ADM

Chlapci vy dvaja ste fakt klenoty. Vyhralo sa pár zápasov, dali sme 4 goly Realu a vy ste si mysleli, že je všetko na správnej ceste a vyhráme všetko. Káder aj Xavi má pred sebou kopu práce a je dobré, že majú čas sa učiť a nakoniec snád teda uklepeme aj tu LM, ktorú ste na jesen už odpisovali.

Reagovat
2miguel1

Prepač ale Rayo by sa doma malo poraziť aj keby sa mali učiť odzadu a káder by sa prvykrat videl včera na treningu. Barcelona ma evidentne fyzicky problem, mentalne to zas a znova nedavaju, verim tomu, ze aj Piqueho 'kauza' robi zly vietor. Je jasne, že vykyvy su pochopitelne, no toto je zas recesia šiesty zapas. My sme Barcelona, oni si nemôžu zvyknut nevyhravat, to je cesta do priemernosti a uspokojenia

Reagovat
Rothbard

Všichni zapomněli, že je dnes dohrávka, možná i samotní hráči Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Tragický výkon, tragické Rayo, tragický sudí. Ale vyhrocené skoro jak Clásico, aspoň nějaká zábava, když už jsme zapomněli dávat góly.

Reagovat
Mönchengladbach

Sorry jako, ale není ta Barcelona od výhry nad Realem ještě horší než pod Koumákem?

Jako jestli se ten tým sám neměří pouze podle toho, jak se mu povede mač proti RMCF...

Reagovat
Tomik111

Tak ten zápas byl pro spoustu cules více než finále LM, tak už mají dávno po sezoně.

Reagovat
Lemiux66

Pro tebe je velke finale vsude tam, kde nemusis vytvorit souvetsi s onim, kouzelnym sluvkem “tak”. Klaune.

Reagovat
Tomik111

Každý máme svoje finále, klaune.

Reagovat
Ed_Hazard

Ono to je ako v kazdom inom derby. Tie zapasy su proste ine ako bezne a o nejakom stave tymu nemaju velku vypovednu hodnotu. Takze mozno hej, nechali sa ukolebat.

Reagovat
Gazdo

Pociatocne nadsenie z noveho trenera vyprchalo. Teraz musi Xavi ukazat ci na to ma alebo nie. Tuto sezonu nejaku neriesim aj ked ma prehry netesia ale pokial sa kvalifikujeme do LM tak je mi to jedno. Buducu sezonu uz ale ocakavam trosku lepsie vykony a konzistenciu a postup zo skupiny LM plus teda jasne druhe miesto v LL. Ak nahodou by sme sa mali zapojit do boja o titul kvoli neschopnosti ostatnych tak ok ale nebude to pre mna meritko. Ale druhy flek musi byt jasny

Reagovat
Fairplay

Posledni ctyri zapasy Barcy snad 45 minut nastaveni

Reagovat
smazaný uživatel

slusny prekvapeni... Barca vs Vallecano - Tipy na vítěze podle 228 hráčů v soutěži Tipliga: 98% - 1% - 0%

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, kde udělal geniální Xavi chybu?

Reagovat
blaugrana

prvy krat v historii tri prejeby na CN za sebou...a este s akymi klubmi...

Reagovat
CHONG

Historické prohry

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze se konecne zvednete, at je nejaka sranda pristi sezonu

Reagovat
madridcan

Aj vy

Reagovat
valloire

další Vejprnice vyplenili stodolu

Reagovat
Patt

To snad bylo každému jasný. I když přišli 3 hotoví hráči, tak nemohli nahradit Messiho, který hrál poslední dobou v Barce už jen 50% z jeho nejlepšího období. Asi to něco říká o Messim.

Reagovat
teenz

Fuha, koukam ze Xaviball jede.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele