Klavírista Matyáš Novák bude jako jediný Čech reprezentovat Českou republiku na 20. ročníku The Paloma O´Shea Santander International Piano Competition v Santanderu

V pátek 22. dubna zveřejnili pořadatelé The Paloma O´Shea Santander International Piano Competition jména dvaceti účastníků letošního ročníku.

Mezinárodní klavírní soutěž v Santanderu, která je odbornou veřejností řazena mezi nejprestižnější podniky svého druhu, byla založena v roce 1972. Letos se koná jubilejní 20. ročník, do kterého se přihlásilo 303 klavíristů. Na základě zaslaných přihlášek pozvali pořadatelé 129 interpretů do výběrových předkol, která se konala v Paříži, New Yorku a Madridu.

Porota ve složení Márta Gulyás, Alexander Kandelaki a Luis Fernando Pérez posoudila výkony jednotlivých účastníků a vybrala 20 klavíristů pro soutěž v Santanderu. Ta proběhne ve dnech 25. 7. – 5. 8. 2022. Mezi nimi je mladý český klavírista Matyáš Novák, student HAMU ve třídě profesora Ivana Klánského. Právě Ivan Klánský získal na téže soutěži v roce 1976 2. cenu.

Více informací na: www.santanderpianocompetition.com

Kontakt pro média:

Jana Dioszegi

e-mail: dioszegi.jana@kinskyartmedia.cz

www.kinskyartmedia.cz

www.facebook.com/kinskyartmedia

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-hudba-soutěž-klavír-Matyáš Novák-Kinský Art Media

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.